Samsun Protokolü’nden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

Samsun Protokolü’nden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları
29.08.2019
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla başta Samsun Valisi Osman Kaymak olmak üzere Samsun protokolü kutlama mesajları yayınladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Tarih boyunca bağımsızlığından ödün vermeksizin, her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik duygularıyla kenetlenen asil Türk Milleti, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen ve Kurtuluş Savaşı’nı nihayete erdiren 30 Ağustos Zaferi’nin yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktadır.

30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkân sağlamıştır.

Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakiyle, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını; 100 yıl önce olduğu gibi bugün ve yarın da ilelebet sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Samsunlu hemşehrilerimin ve şanlı ordumuzun vatansever mensuplarının, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Tarihin her döneminde vatanseverliğin, cesaretin ve kahramanlığın timsali olan aziz milletimizin verdiği destansı mücadelenin başarıyla sonuçlandığı Büyük Zafer’in 97. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

30 Ağustos, tarihi boyunca bağımsızlığı uğruna tüm varlığını ortaya koyan milletimizin, imkansızlıklar karşısında dahi göğsündeki iman ve yüreğindeki cesaretle mücadele edişinin ve emsalsiz vatan aşkının ilanıdır.

1071’de Sultan Alparslan kumandanlığında Malazgirt’te verilen mücadelenin bir benzeri asırlar sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde verilmiş; 1071’de ebedi vatanımız olan Anadolu’nun bağımsızlığı 1922’de bir kez daha milletimizin sergilediği inançla tescillenmiştir.

Kurtuluş Savaşı’mızın başarıya ulaşmasında en önemli etkenlerden biri olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal aşkı, cephe gerisinde ortaya konulan fedakârlık ve kahraman ordumuzun cesareti vardır.

‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ ilkesi etrafında birleşen milletimiz, yüzlerce yıldır bugüne kadar karşısına çıkarılan tüm tehdit ve saldırıları bağımsız yaşama iradesiyle tarihe gömmüş, bugün de aynı kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir.

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 97. yıldönümü vesilesiyle, başta Büyük Zafer’in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu: “Ulusumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı verdiği Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin zaferle taçlandırılışının 97’nci yıldönümü kutlu olsun.
30 Ağustos, tarihi bir eşiktir.
30 Ağustos, bu büyük milletin, en zor şartlarda dâhi esaret altına alınamayacağının tüm dünyaya kabul ettirilişidir.
30 Ağustos, tam bağımsız, ulusal egemenliği esas alan, lâik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel harcıdır.
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, emperyalizme karşı verdiği mücadele sonunda gerçekleştirdiği devrimlerle, büyük Türk milletine aydınlık yarınlar armağan etmiştir.
Bizlere düşen görev ise vatanımızı ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Toplumsal barışımızı hedef alan, millet egemenliğini yok sayan, hukuku ayaklar altına alan her girişim, karşısında yine büyük Türk milletini bulacaktır!
Ulusumuz, bağımsızlığına ve hür iradesine yönelen bütün saldırılara karşı güçlü ve dik duracak, Kuvâ-yi Milliye ruhuyla Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve kazanımlarını sonsuza kadar yaşatacak kararlılığa sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle; büyük milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

ADD Samsun Şubesi Başkanı Dr. Işık Özkefeli, “Bugün; Anadolu’dan yok edilmek, sürülmek istenen Türk Milletinin; tek ve daimi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, Emperyalizmi Anadolu topraklarında dize getirişinin; Tam Bağımsız ve Milli Egemenlik yolunda ilk adamı atışının o şanlı Zaferin adıdır.
Bugün; Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının güzel Samsun’umuzdan, sadece Büyük Türk Milletine güvenerek, ‘’Bağımsızlık benim karakterimdir’’ diyerek başlattıkları Ulusal Bağımsızlık mücadelemizin, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan muharebesi zaferi ile sonuçlanması; milletin varlığını, vatanın namusunu kurtarışının adıdır.
Bugün; Şanlı Bayrağımızın indirildiği yere İzmir’e, yeniden göndere çekildiği günün adıdır.
Bugün; Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Paşaya, Gazinin de Türk Milletine minnettar olduğu günün adıdır.
30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. Yıl dönümü tüm Ulusumuza kutlu olsun.
Türk tarihi nice zaferlerle doludur. Başkomutanlık meydan muharebesini diğer Ağustos ayı zaferlerinden ayıran ve üstün kılan şey bir varoluş ve bağımsızlık savaşı olarak kazanılmasıdır.
Tarihi gerçekleri yok sayanlara, görmezden gelenlere en çarpıcı yanıtı, yine tarihin şaşmaz adaleti verir. O nedenle bugün dahi bulunduğu görevleri, böylesine büyük bir devlette yaşamayı o büyük insana borçlu olan kimilerine, ona ve eserlerine saldıranlara; bu gerçekleri görmelerini, okumalarını, hiçbir şekilde siyasi malzeme yapmamalarını bir kez daha önemle hatırlatıyoruz.
Türk Kurtuluş Savaşı tüm mazlum Uluslara güç ve umut kaynağı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz liderliğinde, emperyalist güçlerin yenilgiye uğratılması dünya tarihinde bir ilktir.
Unutulmasın ki Atatürk; mükemmeliyeti arayan bir dünya lideri, Atatürkçülük ise Türk toplumunu o hedefe ulaştıracak zihniyet ve eylemin kavramsal ifadesidir.
Atatürk Devrimi; Milli Mücadeleden doğan, onurlu ve milli duruşu sağlayan, ulusumuzu yok olmaktan kurtaran, milletimize uygar dünyanın kişilikli parçası olmanın önünü açan, antiemperyalist ve antikapitalist bir ideolojidir. Hem ulusal hem de evrenseldir. Bundan rahatsız olan güçler öncelikle ulus devletimizi hedef almıştır. İşbirlikçi ve taşeron siyasi zihniyet milletimizi ayrıştırmış, zenginliklerimizi yok etme çabasına girmiştir.
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, İktidarın son yıllarda özel çaba harcadığı ‘’Yeni Türkiye, Yeni Tarih’’ çalışmalarına karşı olduğumuzu her fırsatta dile getirmekteyiz. ‘’Yeni Türkiye, Yeni Tarih’’ anlayışı, Kurtuluş ve kuruluş sürecinin, verilen büyük savaşın ve mücadelenin inkârı demektir.
Kurtuluş ve kuruluş değerlerimize, Cumhuriyet kazanımlarımıza sahip çıkabildiğimiz sürece üzerimize oynanan oyunları boşa çıkarabilir, Ulusal kimliğimizi ve varlığımızı koruyabiliriz.
97 yıl önce karamsarlık yerine ümit, perişanlık yerine düzen, kararsızlık yerine kararlılık ve iman ile giriştikleri savaşın sonucunda elde edilen zaferi meydana getiren bir milletin evladı olmaktan onurlu ve gururluyuz. Bu şanlı günün yıl dönümünde, başta kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vatan ve millet uğruna şehit olanları, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz için canlarını feda edenleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi (Büyük Taarruz), Türk ulusunun yeniden hayat buluşudur. 30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen Türk Milleti’nin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır.
Kurtuluş Savaşı sırasında kenetlenen Türk Milleti, büyük fedakarlık ve cesaret örneğiyle elde ettiği zaferlerle güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini atmıştır. İşgal altındaki topraklar milli ruhun canlanmasıyla düşmandan arındırılmış, bu birlik ve beraberlik dünyada emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır.
Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimiz 30 Ağustos 1922’de büyük zafer ile dünyaya gücünü göstermiş, bir karış vatan toprağının kimseye verilmeyeceğini kanıtlamıştır. Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur hiç bir zaman bitmeyecektir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz. Sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, aynı uğurda canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Bu zafer, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakarlığın simgesi olacak nitelikte tarih sahnesinde yerini almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Türk Milleti’nin tarih boyunca göstermiş olduğu özgür olma ve özgür kalma mücadelesinin emsalsiz bir örneğini sergilediği, Kurtuluş Savaşı’nı da zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos 1922’de tüm dünya Türk Milleti ile oyun oynanmayacağını çok net bir biçimde idrak etmiştir. Bu zafer sayesinde; mensubu olmaktan büyük gurur duyduğumuz Aziz Türk Milleti hiçbir şartta boyunduruk altına alınamayacağını tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu mücadele ve edinilen zafer sonrası dostlarımızın yüzü gülmüş, düşmanlarımız ise yeise kapılmıştır. Dolayısıyla; dost da düşman da gerekli mesajları almıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı böylesine bir anlam ve öneme sahip çok özel bir tarihi ifade etmektedir.

Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, bağımsızlık mücadelesinin şarta ve imkana bağlı olmadığını tüm dünyaya ispat eden Aziz Milletimiz, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Kurtuluş Mücadelesi’ni, 30 Ağustos’ta zaferle taçlandırarak, Sultan Alparslan’ın 1071’de Türk Milleti için fethettiği Anadolu topraklarının yegane sahibi olduğunu ilan etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta ifade ettiği şekliyle; “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” diye haykıran Aziz Milletimiz, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla destansı bir mücadele örneği sergilemiş, “Millet Yenilmez, Türkiye Eğilmez” sözünü kendisine düstur edinmiştir.

Aziz Milletimiz benzer bir milli refleksi 15 Temmuz 2016’da da göstererek, Türk Milleti ile oyun oynanmayacağını dış destekli yerli işbirlikçilere de göstermiş, milli iradenin karşısında yer alan tüm harici unsurları reddederek bağımsızlık aşkını bir kez daha ilan etmiştir. ‘Bu memleket bizim’ demiştir.

Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı en kalbi duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı Kurtuluş Mücadelemizde yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilik şerefine ulaşmış bütün vatan evlatlarımıza da şükranlarımızı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “1919’da Samsun’da Atatürk ve ona inanan aziz Türk Milletinin başlattığı istiklal mücadelesi, en zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen büyük bir kahramanlık destanına dönüşerek 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos, bağımsızlığı elinden alınıp esaret zincirine vurularak yok edilmek istenen bir milletin ’Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla başlattığı ve tüm dünyaya karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle taçlandığı gündür” dedi.
30 Ağustos Türk Milletinin Cihana İspatıdır
Başkan Togar mesajına şu şekilde devam etti; “Milletimizin azim ve kararlığıyla iman ve bağımsızlık aşkıyla 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlandırdığı kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz, topraklarımıza göz diken düşman kuvvetlerinin bozguna uğratıldığı, milletimizin şahlandığı, geçmişini unutmadan geleceğine sahip çıktığı tarihin en önemli dönüm noktalarından olmuştur. Bütün yokluklara, imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletiyle topyekun kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen 30 Ağustos büyük bir zaferdir. Tarihi destanlarla dolu kahraman milletimizin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya haykırdığı 30 Ağustos Zaferi, tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla, destanlarla dolu büyük Türk Milletinin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının cihana ispatıdır.
Milletimizin eğilmez iradesinin en önemli sembolü 30 Ağustos Zaferi’dir.
Tarih boyunca istiklal ve hürriyet inancı ile hareket eden ordumuzun ve milletimizin eğilmez iradesinin en önemli sembolü 30 Ağustos Zaferi’dir. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızı gönderden indirmemek, esaret altına girmemek için aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz kanlarıyla canlarıyla vatan yaptıkları bu toprakları bizlere armağan etmişlerdir. Tarih boyunca birbiriyle kenetlenen, birlik ve beraberlik içinde hareket eden aziz Milletimiz, Çanakkale’de olsun, Kurtuluş Savaşı’nda olsun, 15 Temmuz’ da olsun bu vatanı kimsenin bölünmeyeceğimizi, birlik beraberliğimizi bozamayacağını dosta düşmana göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle geçmişten günümüze vatanımız için canlarını feda eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyor, Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sevgili yurttaşlarım,

Ağustos ayı Türk tarihinin 2 önemli zaferi ile taçlanmış ulusumuz için anlamı çok büyük aylardan biridir.

Bu zaferlerden birincisi 26 Ağustos 1071 tarihinde biz Türklere Anadolu’nun kapısını ebediyen açarken, ikincisi de 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bu topraklara göz dikenlere Anadolu’nun kapısını ebediyen kapatmıştır.

Bugün kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemi ve özelliği bugünün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımını attığı ulusal kurtuluş hareketimizin, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı ile amacına ulaştığı ve zaferle sonuçlandığı kutlu bir gün olmasıdır.

Tarihte yeniden ve daha güçlü bir biçimde yer almamızı sağlayan Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusunu simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından, Mondros Ateşkesi ve Sevr Antlaşması hükümlerince yurdumuzun işgal edilmek istenmesi üzerine, Türk Ulusu Büyük Atatürk önderliğinde, yurt topraklarının kurtarılması amacıyla Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır.

Ülkenin içinde bulunduğu tüm güç koşullara karşın, ulusumuzun, büyük Atatürk yönetimindeki kahraman ordumuzla kenetlenerek kazandığı, Kurtuluş Savaşı’nın sonucunu tüm dünyaya duyuran 30 Ağustos zaferi, her zaman gururla andığımız kıvanç verici bir zafer ve aynı zamanda tarihimizin akışını değiştiren, ulusumuzun geleceğe yönelişini etkileyen çok önemli bir dönüm noktasıdır.

Kurtuluş Savaşı’nın başarıyla sonuçlanmasıyla birlikte, bağımsız, demokratik ve lâik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve gerçekleştirilen büyük devrimler, ulusumuzun çağdaşlık seçimini ortaya koyan ilkeli, ileri görüşlü ve kararlı adımları oluşturmaktadır.

En değerli varlığımız olan Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını yeniden kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

Büyük Önder’in, öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet’in bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksikliklerimizi hızla gidermeliyiz.

Bu konudaki başarımız, aydınlık yarınların kurulabilmesi, yurttaşlarımıza daha iyi olanakların sunulabilmesinin de yolunu açacaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun silâh arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, kahraman ordumuza ve yurttaşlarımıza esenlikler dileği ile en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “Türk ordusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı bir tarih yazmış, 30 Ağustos 1922’de zalimlerin koalisyonuna ve işgalcilerin küstahlıklarına karşı namus ve şeref müdafaasını hiç çekinmeden, hiç korkmadan yapmıştır. Esaret emelleri, emperyalist hevesler, düşman tasallutu, küresel abluka milletimizin tertemiz ve imanlı mücadelesiyle hem kırılmış hem de püskürtülmüştür. 30 Ağustos vatanımızın üzerindeki kara bulutları dağıtan, geleceğimizin önündeki kalın duvarları yıkan milli diriliş olarak milli vicdanlardaki yerini almıştır.” dedi.

Mesajının devamında Türk milletinin 97 yıl evvel Dumlupınar’da muazzam bir zafere, yankıları halen süren bir kahramanlık destanına imza attığını belirterek, “30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan meşale, 30 Ağustos 1922’de Anadolu Türklüğünü yurdundan, son obasından etme çabası içinde olanlara dünya tarihinde emperyalizmin unutamayacağı bir tokat niteliği taşımaktadır.” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’inci yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajının devamında ise; “1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile başlayıp Dumlupınar Meydan Savaşı ile devam eden, 30 Ağustos Zaferiyle Anadolu Türklüğünün emperyalizme attığı tokat yeni Türkiye’nin kuruluşu ile taçlanmıştır. Tarihi zaferlerimizin yıldönümünde; tartışmaya açılacak vatan toprağımızın ve milli birliğimizin olmadığını herkesin çok iyi bir şekilde anlaması gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği bu çok anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber