Samsun protokolünden 29 Ekim mesajları

Samsun protokolünden 29 Ekim mesajları
28.10.2020
A+
A-

Samsun protokolü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan: “Milletimizin bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği, Cumhurun iradesinin tecessüm etmiş hali olan Cumhuriyet’in İlanı’nın 97. yıl dönümünü milletçe gurur, heyecan ve geleceğe dair büyük umutlarla kutluyoruz.

Ülkemizin, dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının da göstergesi olan Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin fedakârlığı ve büyük kahramanlıklarla kurulmuştur. Tarihe altın harflerle yazılan pek çok zaferin sahibi olan milletimiz, tükenmez mücadele azmi ve sarsılmaz inancıyla geçmişten bugüne nice badireyi aşmış, önüne yeni ve güçlü hedefler koymuştur.

Cumhuriyeti yükseltmek; değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkmak, ülkemizin aydınlık yarınlarını hep birlikte el ele kurmaktır. Vatan toprağının her karışına hizmet götürmek, ‘yapılamaz’ denilenleri yapmaya gönülden inanmaktır. Bugün ülkemiz; güçlü demokrasisi, büyüyen ekonomisi ve kalkınma hamleleriyle önü kesilemez bir hıza ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da yegâne umut kaynağıdır.

Bugün de önümüze çıkarılan tüm engelleri, milletimizi Cumhuriyetimizin Kuruluşu’na götüren o yüksek ruh ve vatanseverlikle aşarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıma kararlılığıyla 2023 için belirlediğimiz hedeflerin her birine de ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.

Cumhuriyet; çok çalışmak, yükselmek, milli birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak aydınlık bir gelecek inşa etmek demektir. Cumhuriyet, millet iradesinin üzerinde güç tanımamaktır. Antidemokratik imalarda bulunanlara, darbeye tevessül ve teşebbüs edenlere ülke ve millet olarak gereken cevabı hep birlikte verdik. Türkiye olarak, milli güvenliğimizi, milletimizin hak ve hukukunu ihlal eden hiçbir girişime müsaade etmiyor, tarih boyunca sergilediğimiz onurlu duruşumuzu sürdürüyoruz. Coşkusunu milletimizin her bir ferdinin yüreğinde taşıdığı Cumhuriyet Bayramı ruhu, gelecek yürüyüşümüze güç katan ve istikamet çizen en önemli vesilelerdendir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan topraklarının her bir metrekaresini mübarek kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi rahmetle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Harbimizin tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, asil milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tüm halkımızın kahramanlıkları, fedakarlıkları sonucu 29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimiz, bizler için büyük bir destan ve onur kaynağıdır.

97 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm olumsuz şartlara rağmen Türk Milleti’nin azmi, bağımsızlık kararı, birlik ve beraberliği sayesinde kurulduğu, bizlere emanet olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Türk Milleti’nin kanı, canı ve eşsiz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletini bölmek ve parçalamak isteyen hainlerin oyunları her zaman boşa çıkacaktır.
Güçlü Türkiye, Cumhuriyet bünyesinde milletiyle dimdik ayaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı. Hiç kimse birlik ve beraberliğinizi bozamayacak, ülkemizin güçlenmesini engelleyemeyecektir. Hepimizin şehitlerimize, bu ülke için büyük fedakarlıklarda bulunmuş kahramanlarımıza büyük borçları vardır. Devraldığımız ve şu an taşıdığımız emaneti en iyi şekilde koruyarak, yarınlara daha güçlü bir şekilde ulaştırmamız gerekmektedir. Türkiye üzerinde tarih boyunca çeşitli oyunlar oynanmış ve her seferinde bu oyunlar bozulmuştur. Halkımız sağduyusunu hiç bir zaman kaybetmemiş, vatanı için gerekeni yapmıştır.
Cumhuriyet hepimizin ortak paydasıdır. Bu paydanın özünün ne olduğunu, ne anlama geldiğini nasıl korunması gerektiğini her bir Türk vatandaşı en iyi şekilde bilmektedir. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

İYİ Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Bedri Yaşar: “Türk Milletinin tarihi zaferlerinden olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı şanlı ve onurlu bayrağımızın gölgesinde coşkuyla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim, Cumhuriyettir!” sözlerini hatırlatan Yaşar, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Bu anlamda Cumhuriyet’e giden yolu, çok iyi bilmek, anlamak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük borcumuzdur” dedi.

Yaşar’ın 29 Ekim mesajı şöyle:
“Türk Milletinin şanlı günlerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” kuralını devlet yönetimine yerleştiren ve demokrasiyi taçlandıran Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: “Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde tarihe altın harflerle işlenen Kurtuluş Destanı sonrasında çok zor ve çetin şartlarda milletimizin azim ve kararlılığı ile verilen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 97.yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin dört bir yanında büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz” dedi.

CUMHURİYET KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN ZAFERLE TAÇLANMASIDIR
Kutlama mesajında Cumhuriyet’in erdemleri ile birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Togar kutlama mesajına şu şekilde devam etti; Cumhuriyetin ilanı, kurtuluş mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafer ile taçlanmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek ve yegane kuvvet hiç şüphesiz ki aziz milletin kendisidir. Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolü Cumhuriyet’tir. Büyük Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiş ve çağdaş, demokratik, laik bir dünya devleti olmuştur.

Türk Milletinin Karakterine En Uygun Yönetim Şekli Cumhuriyet’tir
Mesajında, yıllarca hiçbir uygarlığın boyunduruğu altına girmeyen Türk halkının Cumhuriyet’in tüm erdem ve faziletlerini benimsediği vurgusunda bulunan Togar, şöyle devam etti: “Cumhuriyet Türk milletinin tüm kesimleri tarafından hemen benimsenerek kabul olunmuştur. Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet’tir sözü bunu en güzel şekilde anlatmaktadır. Bizler çocuklarımıza yeni nesillere Cumhuriyetin kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, yokluğu, her türlü zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük efsanevi mücadeleyi ve bu mücadele ruhunu anlatmalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle emanet ettiği geleceğimizin teminatı yarınlarımızın sahibi çocuklarımız ve gençlerimiz de hiç şüphesiz ki bu mirası ilelebet koruyacak ve muhafaza edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerimle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları; canlarıyla kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mertebelerin en yücesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin ve tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Neslihan Hancıoğlu: “Egemenliğin, kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu ve ulusumuzun büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’imizin 97. Yılı kutlu olsun.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, bütün imkânsızlıklara rağmen, yedi düveli dize getirerek, vatan topraklarımızı işgalden kurtararak kurduğu Cumhuriyet’imiz; ‘kulluğa isyan’dır, ‘esarete baş kaldırı’dır, ‘millet egemenliğine sadakat’tir!

Ancak bugün gelinen noktada, özellikle de geride bıraktığımız 18 yıllık AK Parti iktidarları döneminde, Cumhuriyet’in tüm kazanımları büyük bir saldırıya maruz kalmış; inşa edilen tek adam rejimiyle, egemenlik fiilen milletten alınarak tek bir kişinin iradesinin ipoteği altına girmiş durumdadır.
Ulusumuzun birlik ve beraberliğini yeniden egemen kılarak, milletimizin refah, huzur ve mutluluğu için laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak; bugün bu topraklarda yaşayan her yurttaşımızın en asli görevidir.

Bu görev, büyük önderimizin “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözleriyle daha da büyük bir anlam kazanmaktadır.
Ulusça, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadığımız bugün, bize özgürlüğümüzü kazandıran, kulluk ve esaretten kurtaran değerlerimize çok daha güçlü bir şekilde sarılacağız; ödünsüz ve kararlı adımlarla aydınlık yarınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu inanç ve kararlılıkla; Cumhuriyet’imizin ilanının 97. yılında başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyor ve tüm gücümüzle haykırıyoruz:
“İlelebet, Cumhuriyet..!”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: “Sadece ülkemiz adına değil, bütün Dünya’ya örnek gösterilecek çok özel bir gün olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı, şanlı bayrağın altında yaşayan bütün vatandaşlarımız için kutlu olmasını diliyor, yüreği vatan sevgisi ile dolu olan herkesi tebrik ediyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şanlı tarihimizi oluşturan belki isimleri unutulmuş ama kahramanlıkları bugün dahi geleceğimize ışık tutan şehit ve gazilerimizi de sevgi ve minnet ile anıyorum.
Asırlardır dünyanın belki de en zor coğrafyalarından tam merkezimizde yer alan ülkemizi, bir adım daha ileriye taşımış, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçmiş, bu uğurda bedel ödemiş her bir vatan evladını da bu vesile ile saygıyla yad ediyorum.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bizim için millet demektir, bağımsızlık demektir, istiklal ve istikbal demektir. Vatan demektir. Var oluşunu sağlayan en büyük mücadelesinin adını dahi kurtuluş olarak ortaya koyan yılmaz bir karakter demektir.
29 Ekim gençler demektir. Çocuklar demektir. Sadece geçmişimiz değil, gelecek demektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberlik günü demektir. Ruhunda bağımsızlık taşıyan, haktan başka hiç kimseye boyun eğmeyen bir büyük toplamın adıdır 29 Ekim.
Bize düşen ise, durmadan, duraksamadan ve hiçbir mazeret üretmeden çok çalışarak Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımaktır. Bu büyük bir yolculuktur. Asırlar öncesinden başlamış ve asırlar sonrada devam edeceğine olan inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşünceler ile sevgili Canik Halkımız nezdinde, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Cumhuriyet’i kurmak için Samsun’a ilk adımı attığında yanında sadece 18 arkadaşı vardı. Türk Milleti’nin onlarca yıl süren kan ve gözyaşı dolu günlerini sonlandırmak için yola çıkmıştı. İdeali, vatan topraklarında yaşayan herkesi insanca bir yönetime kavuşturmaktı. Savaş dolu geçen yılların ardından yorgunluk ve yoksulluğa karşın şahlanan Türk Milleti, eşsiz bir bağımsızlık mücadelesi verdi. Ve Atatürk, 28 Ekim 1923 Pazar günü akşamı etrafındakilere, ertesi gün cumhuriyeti ilan edeceklerini müjdeliyordu. Büyük mücadelelerin ardından 29 Ekim 1923’te kurulan ve 97 yıldır dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti, 20. yüzyılın yayılmacı ve işgalci ideolojisinin korkulu rüyası haline geldi, umutları tükenen mazlum milletlere örnek oldu, dünyayı etkisi altına alan bağımsızlık meşalesini yaktı. Tüm olanaksızlıklara karşın kısa sürede alfabeden eğitime, kılık kıyafetten hukuka gerçekleştirilen devrimler sayesinde Cumhuriyetimiz çağdaşlaşmayı Anadolu topraklarına taşıdı.

‘CUMHURİYET BİLHASSA KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR’
Biz de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” sözünden hareketle kentimizde yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında dayanışma köprüsü olacak Karadeniz’in ilk gıda bankasını Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. Kuruluş yıldönümünde açıyoruz. Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak için daha inançlıyız, daha coşkuluyuz. Cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk Devrimlerine inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip olan yüce milletimizin bayramını, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.
Türkiye’nin farklılıkları ve değerleri ile bir bütün olduğunu söyleyen Başkan Demirtaş, mesajında şu ifadelere yer verdi; İstiklal Savaşının Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı “Kurtuluş ve İstiklal” ateşi ile başlayan Milli Mücadelemiz, Cumhuriyet’in ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milleti’nin ve Devleti’nin varlığı bütün dünyada kabul görerek ebedileşmiştir. Irk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü ve modern bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir. Her alanda sahip olduğumuz kazanımları daha ileriye götürmek ve ülkemizi dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ En Büyük Eserim “ dediği Cumhuriyet ve onun temel prensipleri etrafında toplanarak, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve çalışma ile mümkün olacaktır.

Bu yıl her koronavirüs nedeniyle pandemi kurallarına uygun olarak belediyemiz hizmet binamızın önünde saat:17.00’da coşkuyla kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 97.yılına özel kutlama programına herkesi davet Başkan Demirtaş,Canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli İlkadım’lı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen; “Türk milletinin karakter ve vakarına en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyetle, tarih boyunca doğrunun ve haklının yanında yer alan asil milletimizin bağımsız iradesi, teminat altına alınmıştır. Demokrasi, barış , hürriyet gibi cumhuriyet faziletleriyle kazanılmış kıymetler, bugün tüm dünyada saygın ve güçlü kabul edilen bir devletin varlığını temin etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin inanç ve kararlılığıyla verilen zorlu mücadelelerin ardından kurulan cumhuriyetimiz; ecdadın gelecek nesillere bıraktığı en büyük miras olarak görülmelidir. O miras ki feragat ve şehadetle kazanılmış , birlik ve beraberlikle korunacaktır. Aziz milletimiz, cumhuriyetin temellerini oluşturan duygu ,fikir ve hedefler etrafında yarınların müreffeh Türkiye’si için kenetlenmiştir.

İnsan hak ve özgürlükleri, geçmişten gelen kültürel kaynaklar, katılımcı demokrasi cumhuriyetin aslî kazanımları içerisinde değerlendirilerek medeniyetimizin yapı taşı bu temel üzerine inşa edilmiştir.
Cumhuriyetimizin kabul edilişinin 97.yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere , aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, ve saygıyla anıyor; Samsunlu hemşehrilerimin ve cumhuriyet değerlerine gönülden inanan milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Samsun AK Parti İl Başkanı Ersan AKSU: Başkan Aksu, bu akşam idrak edilecek Mevlid Kandili dolayısıyla da mesaj yayımladı.

Aksu, mesajında; ” Dünyayı nurla aydınlatan Peygamber efendimizin cihana vasıl oluşunun sene-i devriyesinde milletimizin, hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu gece hürmetine yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber