Samsun protokolünden 24 Kasım öğretmenler günü mesajları

Samsun protokolünden 24 Kasım öğretmenler günü mesajları
23.11.2021
A+
A-

24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla Samsun protokolü bir mesaj yayınladılar.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Öğretmen en başta bilgisiyle öğreten, tecrübesiyle öğütleyen, ileri görüşlülüğüyle yol gösteren, aynı zamanda en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı geleceği özveriyle hazırlayan sorumluluk sahibi kişiler olduğuna yayımladığı mesajda yer veren Başkan Demirtaş,” Ulu Önder Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’, ‘Cumhuriyet; Fikren, İlmen, Fen nen, Bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister’ sözlerinde vurguladığı gibi yeni nesli, bu donanım ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Şüphesiz ki ülkemiz; sahibi olduğu bu eşsiz eğitim kahramanlarının, ülkemizin her köşesinde sabırla ve fedakarca görev yapan öğretmenlerimizin omuzları üzerinde yükselmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr, öğretmenlerdir” sözü ile de öğretmenlerimize olan değeri bir kez daha görmemizi sağlamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim seferberliğine ‘Millet Mektepleri Başöğretmeni’ unvanıyla katıldığı bugünde, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor; terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, saygıyla anıyorum. Görevleri başındaki öğretmenlerimize meslek hayatında başarı ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.”

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, “Atatürk Devrimi’nin ilk döneminde milli kültürün geliştirilmesi, halka yayılması ve benimsetilmesi amacıyla arka arkaya devrimler yapılmıştır. 1 Kasım 1928 de “Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun” çıkarılmış, “Millet Mektepleri” açılmış ve 24 Kasım 1928 de bu okulların Başöğretmeni Mustafa Kemal olmuştur. Bu günü de Öğretmenler günü olarak kutluyoruz.

Türk modernleşmesinin en önemli adımlarından 3 Mart 1924 Eğitim ve 1928 Yazı Devrimi sayesinde bugün çağdaş ülkeler olma yolunda ilerleyen bir ülkede modern ve demokratik zihinlere sahip, devrimci gururu üzerinde taşıyan nesiller yetişmiştir. Bu nesilleri yetiştiren mimarlar ise Türk Modernleşmesinin bayrağını daha da ileriye taşıyan öğretmenlerimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli; kültür, sanat, eğitim ve bilime dayanmaktadır. Eğitim, Atatürk Devrimi’nin en önemli unsurudur. Eğitimin, laik ve bilimsel olması bu nedenle yaşamsal değerdedir. Cumhuriyetin özgür, akılcıl yani “fikri hür, irfanı, vicdanı hür nesiller” yetiştirme hedefini gerçekleştirecek kişiler de elbette ki ÖĞRETMENLERİMİZDİR.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek ulusların medeniyet yolundaki yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir” anlayışı ile inşa ettiği eğitim sistemimiz ve bu sistemin baş tacı öğretmenlerimiz son yıllarda olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım tarihini buruk bir şekilde karşılamaktadır. Bugün öğrencisi ve öğretmeni ile birçok sorunun yaşandığı eğitim sistemimiz maalesef sürdürülebilirliğini kaybetmiştir.

Eğitim sistemi siyasi iktidarların elinde yapboza dönüşmüş, sistem milli olmaktan çıkarılmış, siyasi iktidarların amaçlarına hizmet eder hale getirilmiştir. Atatürk Devrimi’nden ve kazanımlarından intikam almak duygusuyla hareket eden siyasiler, laik ve bilimsel eğitim başta olmak üzere Cumhuriyetimizin değerlerini yok etmişlerdir.

Bu süreçte en büyük zararı elbette gelecek nesiller ve Milletimiz görmüştür. Siyasilerin uygulamaları, ulusal geleceğimiz bakımından özel öneme sahip öğretmenlerimizi de olumsuz etkilemektedir.

Bu ülkenin imamdan daha çok laik, çağdaş, bilimsel eğitim veren okullara ihtiyacı vardır. Özgür düşünen, sorgulayan ve sonucu uygulayabilen bir gençlik geleceğimiz olacaktır. Gerici bir eğitim sistemi, kula kul olma kültürü ile yetişen bireylerin daha nice tarikatlara ve girişimlere neden olacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Öğretmenlerimiz maddi ve manevi olarak çok zor durumda olduklarını bilmekteyiz.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler, öğretmenlerimizin; ulusumuzun en büyük kazanımı Cumhuriyet’in değerini özümseyerek, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmayarak, laik ve demokratik kuşaklar yetiştirme görevini yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz.
Başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anarken; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, aydınlanma mücadelesinde yalnız olmadıklarını bir kez daha yineliyoruz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Çocuklarımızı sabırla, emekle ve fedakârca yarınlara hazırlayan, öğrencilere yol gösteren öğretmenlerimiz her birimizin hayatında özel bir yere sahiptir. Öğrencilerini kendi evlatları gibi görerek her açıdan gelişmeleri için büyük bir özveri gösteren, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlarken önemli sorumluluklar üstlenen öğretmenlerimize şükran borçluyuz.

Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz eğitim öğretim sürecinin her aşamasında gayret ortaya koyarken bizler de bu çabanın yeni başarılara dönüşmesi ve eğitimde kalitenin daha da artırılması için durmadan çalışıyoruz. 2002’de iktidara geldiğimiz günden bu yana eğitimi en öncelikli alan olarak gördük, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eğitimde pek çok reformu hayata geçirdik. Son 20 yılda hazırladığımız bütçelerin tamamında eğitim en büyük payı aldı. 7,5 milyar TL olarak devraldığımız eğitim bütçesini 2021’de 147 milyar TL’ye taşıdık, yükseköğrenim de dâhil edildiğinde 211 milyar TL’yi aştı. Okullarımızın ve dersliklerimizin sayısında önemli bir artış sağladık, öğretmenlerimizin çalışma koşullarını iyileştirirken desteklerle öğrencilerimizin en büyük yardımcısı olduk. Kız çocukları başta olmak üzere tüm çocukların eğitim hayatına katılımı, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, okullar arasındaki imkân farklılıklarının azaltılması ve okulların teknolojinin imkânlarıyla buluşturulması konusunda ciddi adımlar attık.

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, nitelikli, araştıran ve üreten nesiller yetiştirmek için görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizi hürmetle selamlıyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevi başında şehit düşmüş ve ebediyete irtihal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, yurdumuzun dört bir yanında mukaddes bir görev ifa eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli kriteri hiç kuşkusuz ki eğitim seviyesidir. Ülkemizin kuruluşundan itibaren atılan her adımda, yapılan her yenilikte bu düşünce hakim olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk‘ün önderliğinde başlatılan bağımsızlık mücadelesi Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırılmış, yapılan devrimlerle çağdaş, demokratik, bilime dayalı yeni bir anlayışın temeli atılmıştır. Eğitim alanında Harf İnkılabı ve okuma yazma seferberliği ile yakılan kıvılcım hızla tüm ülkeye yayılmış, karanlık bir dönemin artık gerilerde kaldığının habercisi olmuştur. Eğitim ve kültür alanlarında yapılan inkılapların etkisi büyük olurken bu devrimleri halka anlatan öğretmenlerimiz bir anlamda tarihi misyon yüklenmiştir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan eğitim seferberliğinin yılmaz savunucuları öğretmenlerimiz, geleceğin şekillenmesinde çok önemli bir role sahiptir. Bir ülkenin ekonomisinden bilimine ve sanatına birçok alanda onların emekleri vardır. Ayrıca çocukluktan yetişkinliğe hepimizin anılarında düşüncelerinde ve kişiliklerinde etkileri yadsınamaz.

Hayatlarını böylesine kutsal bir mesleğe adamış öğretmenlerimiz şüphesiz ülke olarak geçirdiğimiz zor dönemden etkilenenlerin başında yer alıyor. Böylesine zorlu bir süreçte değerli bir mesleğin icra edilmesindeki güçlüğü biliyoruz. Bu zor sınavı elbirligi ile aşacağız. Tarihimiz bize ilham ve güç verecek başarılarla dolu. Geçmişimizden aldığımız azim ve cesaretle eğitimcilerimizin hak ettiği şartlara ve ortama kavuşabilmesi için çalışacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” O nesiller ki öğretmenlerinden aldıkları eğitim, bilim aşkını hayatın her alanında gözler önüne serecek, hızla değişen bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak, çalışmalarıyla ilim meşalesini en üst seviyeye çıkaracaklardır. Ülkemizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği bilimsel temellere dayalı, çağdaş, demokratik bir ülke haline getirme yolunda en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir; çünkü eğitim alanında yapılan her atılım ve çalışma onların emeği ile şekillenip anlamlı hale gelecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor meslek aşkıyla fedakarca görev yapan, görev almak için gün sayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat YİĞİT, “Kıymetli Meslektaşlarım, Bir milletin topyekûn değişimi, gelişimi, ilerleyişi ve ebediyete kadar varlığını sürdürebilmesi için eğitim ve öğretim ne kadar önemliyse, bu kutsal görevi yerine getiren öğretmenlik mesleği de o kadar önemlidir.

Sadece kendi ülkemizde değil; dünyanın her bir köşesinde hemen her alanda meydana gelen yenilikleri takip ederek öğrencilerimizin yepyeni bilgilerle donanmasını sağlayan, böylece toplumun her kesimi tarafından “örnek” ve “önder” kabul edilen öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü gönülden kutluyorum.

Öğretmenler toplumun selameti, üretkenliği ve geleceği için o kadar önemliydi ki, bu öneme binaen bundan doksan üç yıl önce, 11 Kasım 1928 tarihinde yeni kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını vermişti.

Bu önemli kararın üzerinden 14 gün geçtikten sonra da; 24 Kasım 1928 tarihinde meclisin aldığı yeni bir karar resmileşerek yürürlüğe girmiş ve 24 Kasım “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak ilan edilmiş, o günden sonra da bütün Türkiye’de kutlanmaya başlanmıştı.

Ülkemizin yedi iklimini bilgi ve erdem ışığıyla aydınlatan, her türlü özveri ve fedakârlıktan asla kaçınmayan, bitmek tükenmek bilmeyen üretme azmiyle gecesini gündüzüne katan, şartlar ne olursa olsun kutsal bellediği görevini bir saniye bile aksatmayan; “eğitmeyi” ve “öğretmeyi” hayatının merkezine koyarak gencecik nesillerimizi geleceğin güçlü Türkiye’sine hazırlayan ÖĞRETMENLERİMİZ…

Unutmayın ki sizler, bu milletin asli mimarlarısınız.
Sizler, Dinimizin ilk emri olan “oku” buyruğunu en güzel şekilde yerine getiriyorsunuz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği “Muasır Medeniyetler Seviyesi”ne yükselmek için olağanüstü gayret gösteriyorsunuz.
Mehmet Akif Ersoy’un idealindeki “Asım’ın Nesli”ni yetiştirmek için gecenizi gündüzünüze katıyor; çok daha ileri ve gelişmiş bir Türkiye için yüreğini, enerjisini, yeteneklerini ve bütün benliğini ortaya koyan bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyorsunuz.
Sizler, bu kutlu milletin evlatlarını birlik, beraberlik ve kardeşlik ilkelerinden ödün vermeden sevgi teknesinde yoğuruyor, geleceğe hazırlıyorsunuz.

Türk Milleti’nin gönlünde, meslekten öte saygın ve kutsal bir yeri olan siz öğretmenlerimiz, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatılan kurtuluş hareketinin günümüze yansıyan meşalesi, eğitim ordumuzun yılmaz neferlerisiniz.

Değerli Meslektaşlarım,
Sizlerin adına Yüce Türk Milleti’ne söz veriyoruz ki…
Geleceğin büyük Türkiye’sini inşa etmekte görev alacak evlatlarımız, geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek, Türkiye’miz öğretmenlerimizin omuzlarında yücelecek ve aziz milletimiz sizlerin işaret ettiği hedeflere doğru yılmadan ilerleyecektir.
Değerli Meslektaşlarım,
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi, insan onur ve haysiyetini temel alarak, kutsal görevlerinizi en güzel şekilde yerine getirmeye devam edeceğinize inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi, görevleri başında vatanın aydınlık geleceği için hayatlarını feda eden eğitim şehitlerimizi, şükran, minnet ve saygıyla anıyor, bir kez daha “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Öğretmenler bir ülkenin, milletin aydınlanması, gelişmesi, bireysel tekamülün sağlanmasının önemli temel taşıdır. Öğretmenlerimiz her daim aldıkları bilgileri yeni nesillere aktarmak, onların en iyi eğitimi alarak örnek bireyler olması için büyük gayretler sarf etmiş, başarı da sağlamıştır.
Bir ülke için eğitim ve ana gövdesi öğretmenlerimiz çok önemlidir. Bir devleti oluşturan unsurların ayakta kalabilmesi, gelişmesi ve güçlenmesi için eğitimli, bilinçli ve her yönüyle düzgün bireylere ihtiyaç vardır. Şuan ülkemiz her alanda eğitimli, kişilikleriyle örnek teşkil eden, öğretmenlerinden aldıkları bilgileri en doğru şekilde kullanan fertleriyle yükselişini sürdürmektedir.
Öğretmenlerimizin yetiştirdiği her bir Türk genci, görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek ülkesi, milleti için var gücüyle çalışmakta, hayatını bu şekilde yönlendirmektedir. Okullarımızda çocuklarımızın en iyi eğitimi alması için öğretmenlerimizin verdiği katkı büyüktür. Devletimizin eğitim için sağladığı imkanlarla, öğretmenlerimizin görev ve sorumlulukları birleşerek eğitim kalitemiz her geçen gün artmaktadır. Bir öğretmenin ‘öğreten’ kimliği ise her zaman devam etmekte, okulda ve özel hayatlarında bu sürmektedir. Her yönüyle örnek olan öğretmenlerimizin her bireye doğruyu göstermek ve yönlendirmek gibi özel bir sorumluluğu vardır. Öğretmenlerimiz hepimiz için çok değerlidir. Onlara saygıyı, sevgimizi her zaman göstermeli ve hayatımızda ne kadar önemli rol aldıklarını hiç bir zaman unutmamalıyız.

Emanet ettiğimiz yavrularımızı yetiştiren öğretmenlerimize her zaman destek olmalıyız. Bu milli bir sorumluluktur. Özellikle gençlerimiz öğretmenlerinin değerini çok iyi bilmeli, saygı ve sevgi yönünden hiç bir eksik davranış içerisinde bulunmamalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularla kutlarken, ahirete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber