Samsun Protokolünden 24 Kasım mesajları

Samsun Protokolünden 24 Kasım mesajları
23.11.2020
A+
A-

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Samsun protokolü mesaj yayınlayarak öğretmenlerin gününü kutladılar.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş , 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

İlkadm Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, öğretmenlerin tüm insanlığa yön verecek kadar kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, ‘Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır’ dedi.

Türkiye’nin, öğretmenleri sayesinden geleceğindeki hedeflere ulaşmada en ufak bir şüphesi bulunmadığına dikkat çeken Başkan Demirtaş,” Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, ülkemizin de bu vesileyle geleceğine yön vermektedir. Tüm meslek grupları sizlerin elinde şekillenmektedir. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenler, sizlerin varlığıyla gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum” diye belirtti.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Toplumu bir adım ileriye taşıyan tüm gelişmelerin ardında isimleri bilinmese de öğretmenler olduğunu her daim hatırlıyoruz” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci’nin mesajı şöyle: “Yaktıkları eğitim meşaleleriyle yolumuzu aydınlatan, eriştiğimiz uygarlık seviyesine rehberlik eden, fedakarlıkları ile yüreğimize dokunan öğretmenlerimizin yerine getirdiği kutsal göreve sonsuz minnet duyuyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, ‘Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.’ Toplumu bir adım ileriye taşıyan tüm gelişmelerin ardında isimleri bilinmese de öğretmenler olduğunu her daim hatırlıyoruz.Kalemlerini bırakıp silah kuşanarak Çanakkale’yi geçilmez kılan öğretmenlerimizi unutabilir miyiz? Ulusal Bağımsızlık Savaşımız için kapı kapı dolaşarak Anadolu’da Milli Mücadele’yi örgütleyen öğretmenlerimizi nasıl unuturuz? Son sözleri ile Ceyhun Atuf Kansu’nun ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ şiirine ilham kaynağı olan Köy Enstitülü Öğretmen Şefik Sınığ’ı hatrımızdan çıkaramayız. Aydınlanma yolunda şehit düşen, gazi olan tüm eğitim neferlerimizi unutmadığımız gibi öğrencileri ile bir araya gelebilmek için atama bekleyen genç öğretmenlerimizi de unutamayız. Açtığı aydınlanma yolu ile 24 Kasım 1928’de ‘Başöğretmen’ unvanını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, uygar ve dürüst nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, meslek yaşantılarında başarıların onlarla birlikte olmasını diliyorum.”

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı fedakârca yarınlara hazırlayan, emekleriyle öğrencilere yol gösteren öğretmenlerimiz, hepimizin hayatında iz bırakan çok özel bir yere sahiptir.

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu dönemde eğitimin aksamaması için önemli sorumluluklar üstlenen, uzaktan ve yüz yüze eğitim sürecinde gayret ortaya koyan her bir öğretmenimize şükranlarımızı iletiyorum. Salgın sürecinin sona ermesiyle, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin en kısa sürede okullarına kavuşmaları en büyük temennimizdir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’mizin en öncelikli alan olarak gördüğü eğitimde son 18 yıllık dönemde kapsamlı reformları hayata geçirdik, öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirdik, eğitimi teknolojinin imkânlarıyla buluşturduk, eğitim desteğiyle öğrencilerimizin yanında olduk. Özellikle kız çocuklarının eğitim hayatına katılımı için çok önemli projeleri hayata geçirdik. Bugün gelinen noktada eğitimde ülkemizi ileri standartlara kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz.

Araştıran, üreten, gelişime ve yeniliklere açık, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek amacıyla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizi hürmetle selamlıyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu: “Aydınlık yarınların inşa süreci ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırma davasında, görevlerin en kutsalını ifa eden fedakar öğretmenlerimiz, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü buruk bir şekilde karşılıyorlar.
Öğretmenlerimiz, hak ettikleri ekonomik ve mesleki haklarının çok gerisinde ve ayrıca salgın koşullarının yarattığı yeni zorluklarla baş ederek sorumluluklarını yerine getirmeye çalışırken; bugün işbaşında olan iktidar izlediği politikalarla bu zorlukları daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir.
Ataması yapılmayan 700 bin civarındaki öğretmenimiz, tutulmayan 3600 ek gösterge sözleri, 18 yılda 15 kez değiştirilen eğitim sistemi, işte bu yanlış politikaların bugün karşımıza çıkardığı ağır faturadır.
Tarih boyu ‘kutsal meslek’ olarak tanımlanan öğretmenliğin ve eğitim sistemimizin; bugünün koşullarında ülkemizde yoksulluk, umutsuzluk, hak mahrumiyeti ve siyasetin arka bahçesine dönüştürülme gibi kavramlarla birlikte anılır hale gelmesi acı vericidir.
Bugünün yakıcı görevi, bütün bu sorunları ortadan kaldırmak ve öğretmenlerimizin hak ettiği haklara sahip olmasını sağlamaktır. Bunu, milletçe başarmak zorundayız!
Boğuştukları bunca zorluğa rağmen, bilimin ışığında yürüyen, Cumhuriyet değerlerini özümsemiş fikri hür-vicdanı hür nesiller yetiştirmek için vatanımızın dört bir yanında heyecanla görev yapan bütün öğretmenlerimize minnet borçluyuz.
Bu düşüncelerle;
Ulusumuzun başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk ile bütün dünyanın ‘Türk Eğitim Modeli’ olarak tanımladığı Köy Enstitüleri’nin mimarları İsmail Hakkı Tonguç ve Hasan Ali Yücel”in manevi şahıslarında; büyük bir özveri ve kararlılıkla ülkemizi, çağdaş uygarlık seviyesine çıkartmak için gecesini gündüzüne katan değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyor ve saygılarımı sunuyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı
“Öğretmenler bir ülkenin, milletin aydınlanması, gelişmesi, bireysel tekamülün sağlanmasının önemli temel taşıdır. Öğretmenlerimiz her daim aldıkları bilgileri yeni nesillere aktarmak, onların en iyi eğitimi alarak örnek bireyler olması için büyük gayretler sarf etmiş, başarı da sağlamıştır.
Bir ülke için eğitim ve ana gövdesi öğretmenlerimiz çok önemlidir. Bir devleti oluşturan unsurların ayakta kalabilmesi, gelişmesi ve güçlenmesi için eğitimli, bilinçli ve her yönüyle düzgün bireylere ihtiyaç vardır. Şuan ülkemiz her alanda eğitimli, kişilikleriyle örnek teşkil eden, öğretmenlerinden aldıkları bilgileri en doğru şekilde kullanan fertleriyle yükselişini sürdürmektedir.
Öğretmenlerimizin yetiştirdiği her bir Türk genci, görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek ülkesi, milleti için var gücüyle çalışmakta, hayatını bu şekilde yönlendirmektedir. Okullarımızda çocuklarımızın en iyi eğitimi alması için öğretmenlerimizin verdiği katkı büyüktür. Devletimizin eğitim için sağladığı imkanlarla, öğretmenlerimizin görev ve sorumlulukları birleşerek eğitim kalitemiz her geçen gün artmaktadır. Bir öğretmenin ‘öğreten’ kimliği ise her zaman devam etmekte, okulda ve özel hayatlarında bu sürmektedir. Her yönüyle örnek olan öğretmenlerimizin her bireye doğruyu göstermek ve yönlendirmek gibi özel bir sorumluluğu vardır. Öğretmenlerimiz hepimiz için çok değerlidir. Onlara saygıyı, sevgimizi her zaman göstermeli ve hayatımızda ne kadar önemli rol aldıklarını hiç bir zaman unutmamalıyız.
Ne yazık ki, pandemi sürecinde öğretmen öğrencisiden, öğrenci öğretmeninden ayrı kaldı. Ama bu günlerde geçecek yeniden okullara koşulacak. Öğretmenlerimizin uzaktan eğitimle çocuklarımızın eğitimleri için büyük emekler verdiklerini de görüyoruz.
Emanet ettiğimiz yavrularımızı yetiştiren öğretmenlerimize her zaman destek olmalıyız. Bu milli bir sorumluluktur. Özellikle gençlerimiz öğretmenlerinin değerini çok iyi bilmeli, saygı ve sevgi yönünden hiç bir eksik davranış içerisinde bulunmamalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlarım.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber