Samsun protokolünden 23 nisan mesajları

Samsun protokolünden 23 nisan mesajları
22.04.2023
A+
A-

BAŞKAN TOGAR’DAN 23 NİSAN MESAJI

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103’üncü yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu ve Milli egemenliğin ilan edildiği 23 Nisan tarihinin önemine vurgu yaparak tüm çocukların bayramını kutlayan Başkan Togar, “Ulusal egemenlik vurgusunun ve kararlılığının yanında dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram vardır ki o da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Milletimizin en değerli varlığı, aydınlık yarınlarımız, geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımıza armağan edilmiştir. Sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan 1920’de açılan ilk Millet Meclisi’nin 103’üncü, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilişinin 94’üncü yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu dönemde, geleceğe dair umutlarımız ve heyecanımız her zamanki gibi canlı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz öngörüsü, çocuklarımıza ve gençlerimize olan sonsuz güveni, dünyada ilk kez bir çocuk bayramını kutlamanın emanetini de bizlere bırakmış oldu. Atamızın tüm emanetleri gibi, bayramımızı da sonsuza dek yaşatma kararlılığımız artarak devam etmektedir.

Bu cennet vatan, özgürlük, bağımsızlık ve egemenlik hakkı; bizlere atalarımızdan miras kalan emanetlerdir. Bu büyük emanetleri taçlandırma yolunda ilk günden beri en önemli hedefimiz ise ülkemizi ve milletimizi gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarmaktır.

Bizlere düşen büyük sorumluluk ise bir kez daha egemenliğimize ilk günkü heyecanla sahip çıkmak ve çocuklarımıza pırıl pırıl ve özgür bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışmaktır.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği, gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinin anlamını ve önemini çok iyi kavramalı; gereklerini de layıkıyla yerine getirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Başkan Sandıkçı’dan 23 Nisan Mesajı 

Başkan Sandıkçı, “Çocuklarımız geleceğe yön verecek ve ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacaktır”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 103. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda çocukların geleceği inşa edeceğini ve yarınların umudu olduğuna işaret eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bağımsızlığından ve hürriyetinden hiçbir zaman taviz vermeyen aziz milletimiz 23 Nisan 1920’de kendi temsilcilerini belirlemiş, milli iradenin yegâne temsil makamı TBMM’yi kurmuştur. Türk milleti dönem içerisinde yaşanan olumsuzluklara rağmen istiklal mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmüştür. TBMM kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli egemenliğin ilan edildiği bu günü çocuklarımıza armağan etmiştir. Üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri adına gayret göstermeliyiz. Yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, kendini yetiştirmiş, düşünen, özgün fikirler ortaya koyan bir toplumun temelini oluşturmak için mücadele vermeliyiz. Bizler biliyoruz ki, yarınların umudu çocuklarımız geleceğe yön verecek ve ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bakışlarıyla dünyamızı aydınlatan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını vatan ve bayrak uğrunda feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize bereketli ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber