Samsun Protokolünden 23 Nisan mesajı

Samsun Protokolünden 23 Nisan mesajı
23.04.2020
A+
A-

-Başkan Aksu’nun TBMM’nin Kuruluşu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Ersan Aksu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Geçen yıl Milli Mücadelemizin 100. yılını Samsun’da kutlamanın mutluluğunu yaşadık. Bugün ise 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan İstiklal mücadelemizde eşsiz bir kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin geleceği, refahı ve barışı için çalışan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egenenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ esası üzerine istiklal mücadelesini sürdüren milletimiz için 23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan tam bağımsızlık yolunda ilerleyişin ilanıdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan İstiklal meşalesi, 23 Nisan 1920’de meclisin kurulması, vatanımızn işgalden kurtarılmasına müteakip 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilmesiyle hedefine ulaşmıştır.

Bugün de mücadelemiz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimizin vatan, bayrak, ezan sevgisi, dayanışma ve kardeşlik bağlarıyla aynı kararlılıkla devam etmektedir. Ülkemiz daha çok gelişen, daha çok büyüyen, daha çok güçlenen duruma gelmiştir.

Hızla gelişmeyi ve ilerlemeyi ilke edinen Türkiye eğitim, savunma sanayi, sağlık, tarım, spor ve daha bir çok alanda
büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Hayata geçirilen devasa yatırımların yerli ve milli olması bizler gibi siz aziz milletimizi de gururlandırmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, her alanda yapılan atılımlarla gücünü ve neler başarabileceğini tün dünyaya göstermiş, saygın ve örnek ülkelerden biri haline gelmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin geleceği ve umudu olan çocuklara verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Milletimiz ile birlikte ülkemizi yarınlara daha güçlü şekilde taşımak için azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz.

Daha büyük hedeflere yürüdüğümüz 100. yılda daha anlamlı şekilde birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı en üst seviyede yaşadığımız bir süreçte, hep birlikte 23 Nisan Perşembe günü saat 21.00’de evlerimizde, balkonlarımızda 83 milyon coşkuyla ve gururla İstiklal Marşı’mızı okuyarak heyecanlı kutlamaya tüm hemşehrilerimizi katılmaya davet ediyorum.

Bu vesile ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümünü kutluyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

-AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

”23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.
100. yılına ulaşmanın büyük bir onurunu yaşadığımız Gazi Meclisimiz, her vatandaşın milli iradesinin yansıması, bütün fertlerin düşüncelerini ve duygularını taşımaktadır.
Millet iradesinin oluşturduğu 23 Nisan 1920’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan TBMM, halkın doğrudan ülke yönetimine ortak olmasını sağlamış, bu önemli bir dönüm noktası olarak tarihte yerini almıştır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ vurgusuyla Türk Milleti’nin büyük uyanışı ve Kurtuluş Mücadelesi’nin en önemli oluşumu olan TBMM, yurt satında temsil yetkisini kazanmıştır.

Meclisin açılmasıyla birlikte düşman işgaline karşı daha güçlü bir mücadele, kenetlenme ile bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri oluşturulmuştur.
Büyük kazanımlarla Türkiye dünyada sayılı devletler arasında yerini almış ve yükselişini de hızla sürdürmektedir. 23 Nisan tarihinin taşıdığı anlam ve öneme sahip çıkmak, bu mirası gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Barışın, saflığın, umutların simgesi olan, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza 23 Nisan’ın bayram olarak hediye edilmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sevginin, kardeşliğin ve barışın Türkiye topraklarında yeşermesini sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak olan çocuklarımıza her daim güveniyoruz.
Küresel salgın koronavirüs nedeniyle bu yıl 23 Nisan kutlamaları planlanan şekliyle gerçekleştirilemiyor. Ama yüreğimizdeki coşku ve bağlılık hepimizi birbirimize kenetliyor. Açılışının 100. Yılı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda  ,23 Nisan Özel Oturumu gerçekleşecek. Cumhurbaşkanlığı tarafından ”7 Tepenin Şehrinden 7 Kıtaya” sloganıyla konser ile 7 kıtaya sesleneceğiz. TBMM Başkanımız Sn. Mustafa Şentop’un çağrısıyla 23 Nisan akşamı saatler 21.00’da evlerimizden ve balkonlarımızdan tek yürek olarak İstiklal Marşımızı birlikte okuyacağız. Herkesi büyük coşkuya davet ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, 100. yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım.

-Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak’ın,

“Türkiye Büyük Millet Meclisi – TBMM’nin Açılışının 100.Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle yapmış olduğu açıklama;

23 Nisan 2020 – Samsun

“Bulunduğumuz tarih itibarı ile TBMM’nin açılışının 100. yılını ülkemizin de içerisinde olduğu dünya ülkelerinin bir küresel salgının ortasında caddelerde, sokaklarda, salonlarda, stadyumlarda, okullarda olmasa da evimizde ve en önemlisi kalbimizde büyük bir coşkuyla ve gururla idrak etmekteyiz.

Bundan tam 100 yıl önce küllerinden doğan yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’nin açılması Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o yıllarda savaştan yeni çıkmış bir milletin yetim ve öksüz çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” diyerek vurguladığı ve güvendiği çocuklarımız bu yıl ilk yıldan itibaren ülkemizde kutlanan ulusal bayramımızı 100. kez kutluyorlar.

Bu fırsatla çocuklarımıza seslenmek istiyorum;

Sevgili çocuklar, sizlerde anne babalarınız gibi bu güzel ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Baş öğretmenimiz Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyetimizi ve onun yüksek ideallerini siz çocuklara, gençlere emanet etti.

Bu nedenle 100 yıl önce neler yaşandığını, Ulu Önder Atatürk’ün neden yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni küllerinden doğması aşamasında ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığını iyi öğrenmeli ve anlamalısınız. Cumhuriyetimizin temel ilkesi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesidir. Bu TBMM’de kürsünün arkasında da yazılıdır. Bu söz alelade bir sözden öte millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’nin varoluş nedenidir. TBMM aynı zamanda “Bağımsızlık ve adalet” üzerine inşa edilmiş bir mirasın da temelidir. Bu mirası, Atatürk’ün işaret ettiği “Muasır medeniyetler seviyesi” ve onun da ilerisine taşıyacak olan sizlersiniz.

Bugün 23 Nisan ve hep birlikte Samsun’da balkonlarımızdan pencerelerimizden bayramımızı kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, dünya çocuklarıyla birlikte tüm çocuklarımızın ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına yetişen 115 mebusu ve sonrasında çalışmalara katılan diğer mebuslarımızı rahmetle, saygıyla anıyorum.

Bu vesileyle dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçtiği bu küresel Kovid-19 salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm gazilerimize ve salgınla mücadelesinde hepimizi duygulandıran ve gururlandıran bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.”

-İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar 23 Nisan Mesajı yayımladı

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “En değerli varlığımız olan çocuklarımız, geleceğimizin yegane teminatı, aydınlık yarınlarımızın mimarıdır” dedi.

Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayram olduğunu anımsatan Yaşar, Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş uygarlık seviyesinin aşılmasında, geleceğimizin teminatı ve milletimizin en değerli varlığı olan çocuklarımıza armağan edişinin anlam ve önemine değindi.

Yaşar mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugünün çocukları yarınların lideri, yöneticisi, öğretmeni, sağlıkçısı, doktoru, mimarı, mühendisidir… Cumhuriyetimizi lider ülke yaparak yaşatacaklarına, aydınlık yarınlarımızın mimarları olacaklarına inancım tamdır. Bizler de ülkemizi sağlıklı ve aydınlık yarınlara taşımaya yönelik tüm çabalarında onlara destek verecek, her zaman yanlarında olacağız. Ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımıza hak ettikleri en güzel eğitimin verilmesinin çabası içinde, azim ve hayallerine umut katacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 100. yılında tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Milli iradenin vücut bulduğu, bağımsızlık ve egemenliğimizin sembol günü olan 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tarih, milli egemenliğimizin en somut nişanesi olduğu kadar geleceğe açılan ufkumuzdur.

Milletimizin emsalsiz vatan aşkı ve kararlılığıyla, tarihin en zor günlerinde kurularak milli mücadelenin merkezi haline gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışının 100. Yılı’nı idrak etmenin gururunu taşıyoruz. Meclisimizin Açılışı’nın 100. Yılı’nda milletimizi TBMM’de temsil etme görevinin sorumluluğunu ve bu tarihi ana Gazi Meclis çatısı altında şahitlik etmenin tarifsiz heyecanını yüreğimde hissediyorum.

Samsun’da ilk adımın atılmasıyla başlayan Milli Mücadelemiz’in 100. Yılı’nı, geçtiğimiz yıl tarihi rota üzerindeki şehirlerimiz başta olmak üzere ülkemizin dört bir tarafında gururla kutladık. Bu yıl, milli iradenin hayat bulduğu TBMM’nin, 2023’te de gelecek hedeflerimize yön veren Cumhuriyet’imizin İlanı’nın 100. Yılı’nı idrak edeceğiz. Ne mutlu bizlere ki böyle zaferlerle dolu bir tarihe, milletimize istikamet çizen bir geçmişe ve coşkusunu yaşadığımız kutlu günlere sahip bir milletiz.

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan tarihini, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin çocuklara verdiği değerin ve güvenin işareti olarak dünya çocuklarına armağan etmiştir. Ülkemiz 23 Nisan coşkusunu her yıl, farklı kıtalardan ve ülkelerden gelen dünya çocuklarını misafir ederek göstermiştir. Tüm insanlığı etkileyen koronavirüs sebebiyle bu yıl tüm çocuklarımız evlerinde kalarak birbirinden renkli görüntülerle ama tek yürek olarak bu heyecanı paylaşacak.

Her sene büyük gururla kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşu’nu bu yıl, küresel bir salgın halini alan koronavirüs nedeniyle, planlanan şekilde idrak edemeyeceğiz. Açılışının 100. Yılı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda “23 Nisan Özel Oturumu” gerçekleşecek. Cumhurbaşkanlığı tarafından “7 Tepenin Şehrinden 7 Kıtaya” sloganıyla düzenlenecek konser ile İstanbul’dan 7 kıtaya sesleneceğiz. TBMM Başkanımız Sn. Mustafa Şentop’un çağrısıyla 23 Nisan akşamı saatler 21.00’i gösterdiğinde evlerimizden ve balkonlarımızdan tek yürek olarak okuyacağımız İstiklal Marşı’mız ile milletçe coşkumuzu paylaşacağız. Bu vesileyle Samsun’lu hemşehrilerimi, bu özel günde milletimizin heyecanına ortak olmak üzere İstiklal Marşı’mızı okumaya davet ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin aydınlık geleceği, dünya barışının teminatı tüm çocuklara huzurlu ve güven dolu bir gelecek diliyor; Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. Kuruluş Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

-CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

“Bugün ne mutlu ki bizlere; milletimizin egemenliğini eline alışının, tarihini özgür
iradesiyle yeniden yazışının 100. yıl dönümünü kutluyoruz.
Ulusumuzun büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte bu hürriyet destanını yazan atalarımızın manevi miraslarının bizlere yüklediği büyük sorumlulukla;
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tecelli eden milli egemenliğe, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne ve Cumhuriyet’imize her şart ve koşulda sahip çıkacağımızı bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz.
23 Nisan, ulusal bütünlüğümüzün olduğu kadar, yarınlarımız olan çocuklarımızın da teminatıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü olan 23
Nisan’ı, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ilan ederek, ülkemizin aydınlık yarınlara çocuklarımız sayesinde kavuşacağını vurgulamıştır. Bizler de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha mutlu daha müreffeh yarınları için bütün gücümüzle çalışacağız. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, millet iradesinin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hayat bulmasını sağlayan vatanseverlerimizi şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, ulusumunuz ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

-Basın,Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Samsun İl Sekreteri / Tekkeköy İlçe Başkanı  Erdem ERTAŞ’dan 23 Nisan kutlama mesajı

23 Nisan milli ruhun vucut bulmuş halidir.
Türk milletinin Mustafa Kemal Paşa önderliğinde küllerinden yeniden doğduğunun ve kısa zamanda organize olarak yepyeni bir meclis kurduğunun ifadesidir . Türk milletinin İstiklâl ve hürriyet aşkının, örgütlenme ve devlet kurma kabiliyetinin bu asil milletin genlerine işlediğini görüyoruz.

“23 Nisan 1920’de açılan meclisin adı bu toprakların vatanlaşmasını kaybetmemek için mücadele veren asil milletin tarihe ve dünyaya gösteren eşsiz bir mühürdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan ilk meclisimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta olgunlaşan millet olma bilincinin dünyaya meydan okumasıdır. İlk meclis Mustafa Kemal Paşa başkanlığında İstiklâl Mücadelesini başlatacak iradedir, ayağa kalkan Sakarya’nın, büyük zafer Kocatepe’nin, hürriyetin, istiklâl ve istikbâlin müjdecisidir. İlk meclis İstiklâl Marşı’nı yazdıran yüce ruhtur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber