Samsun protokolünden 18 Mart mesajları

Samsun protokolünden 18 Mart mesajları
17.03.2022
A+
A-

Başta Samsun Valisi Zülkif Dağlı olmak üzere Samsun’un protokolleri ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’ nedeniyle mesaj yayınladılar.

Samsun Valisi Doç.Dr Zülkif DAĞLI, “Dünya tarihine altın harflerle yazılan ‘Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde kutsal vatan toprakları uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Tarihte eşine az rastlanan bu büyük destan, vatanın ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir.

Asil milletimizin kahramanlık destanlarının başında yer alan Çanakkale Savaşı süresince Türk ordusunun milletiyle birlikte dünyanın en güçlü ordularına karşı inanç, azim ve kararlılıkla vermiş olduğu mücadele, diğer milletler için de adeta bir kurtuluş rehberi olmuştur.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak hepimize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın gururla dalgalanması için verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Çanakkale Zaferi, Türk ve Dünya tarihinin seyrini değiştiren, insanlık tarihinde örneği az görülebilecek önemli bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, asırlar boyu İslam’ın bayraktarlığını yapan bir milleti tarih sahnesinden silmek amacıyla toplanıp Çanakkale kıyılarına kadar dayanan yedi düvelin iman ve kararlılık karşısında düştüğü çaresizlik ve zilletin tüm dünyaya ilan edildiği kutlu bir zaferdir. İstanbul ve Anadolu topraklarını işgal etmek emeli ile bu milletin istiklaline kasteden tüm dünya güçlerinin İslam’ın birlik ve beraberlik ruhu karşısında her zaman hezimete uğratılacağına şahitlik eden tescilli vesikasıdır.

İman gücüyle tarihe kazınan kahramanlık destanımızın 107. yıl dönümünde bu mukaddes toprakları canları pahasına savunarak bize vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un;
‘Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid’i
Bedr’in Arslanları ancak, bu kadar şanlı idi…’ dizelerindeki iltifata nâil olmuş tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünün gururunu ve onurunu yaşıyoruz. ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünün arkasında şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordusunun ve yüce Türk Milleti’nin büyük bir destanı bulunmaktadır.
Çanakkale Zaferi bağımsızlık için verilen başarılı bir mücadele olmasının yanı sıra Türk Milleti’nin dayanışmasının, birlik ve beraberliğinin de simgesidir. Çanakkale ruhu göstermiştir ki; Dünyada bu onurlu, necip milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahraman, tarihimizi gururla taçlandırmaktadır.
Dünyaya karşı nasıl bir millet olduğunu kazandığı zaferlerle gösteren Türk Milleti, adını tarihe altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Çanakkale’de destanlaşan bağımsızlık, beraberlik duygusunu hiçbir zaman kaybetmeyen Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de karakterinde olan bağımsızlık, vatan, millet duygusu ile mücadele etmektedir. İçte ve dışta yer alan mihraklara bu duyguyla geçmişte, 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonrada fırsat vermeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, fedakar Türk Milletini minnet ve saygıyla anıyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz milletimizin, imkân karşısında imanla var olma mücadelesinin ve tarih yazan azminin neticesi olarak kazandığımız Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü gururunu yaşıyoruz. Tüm varlığını geride bırakarak cepheye koşan serdengeçtilerin direnişi, cesareti ve zafere olan inancıyla ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır Çanakkale…

Bir asır önce silahın değil yüreğin, merminin değil imanın güçlü olduğunu Çanakkale’den tüm dünyaya gösteren kahraman ecdadımız bizlere taviz verilmeyecek ve ilelebet korunacak mukaddes bir emanet bırakmıştır. Vatan uğrunda, istiklal yolunda can veren atalarımızın o gün taşıdığı ruh bugün de diridir ve bizlere kuvvet vermektedir. Ecdadımızın göğsündeki iman ve cesaret, yürüdüğümüz yolda bizlere rehberlik etmeye, devraldığımız emaneti en yükseğe taşıma gayretimizi diri tutmaya devam etmektedir.

Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde, tarih yazılan topraklarda yeni bir tarihi heyecana milletçe ortak olmanın sevincini yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilecek, Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olarak hayata geçirilen, dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü, Asya ile Avrupa kıtalarını bağlarken geçmişle geleceği buluşturacaktır. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber