Samsun protokolünden 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları

Samsun protokolünden 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları
14.07.2019
A+
A-

Başta Samsun Valisi Osman Kaymak olmak üzere, belediye başkanları ve milletvekilleri, 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı yayınladılar.

Samsun Valisi Osman Kaymak, “15 Temmuz 2016 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde yuvalanmış Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) mensup bir grup üniformalı hain tarafından mevcut düzeni yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek maksadı ile Cumhuriyet tarihimizin en hain darbe girişimi gerçekleştirilmiştir.

Milletimizin kahraman evlatları bu elim gecede hainlerin zapt ettikleri tankların önünde durmuş, uçak ve helikopterlerden yağdırılan bomba ve kurşunlara bedenini siper etmiş, tarihe altın harflerle geçen destansı bir mücadele ile bu hainlere geçit vermemiştir.

Bugüne kadar kardeşliğini, vatanını, cumhuriyetini demokrasisini, milli ve manevi değerlerini hedef alan saldırılara canı pahasına karşı koyan Milletimiz, bundan sonra da gerçekleşebilecek saldırılara aynı kararlılıkla karşı koyacağı güç ve inancında olduğunu 15 Temmuz Gecesi tüm dünyaya bir kez daha en güçlü şekilde göstermiştir.

15 Temmuz Gecesi yaşlısı ve genciyle 7’den 70’e milletimizin ortaya koyduğu bu milli hâkimiyet ruhu, bu sene 100. yılını coşkuyla kutladığımız Milli Mücadele’nin başlangıç tarihi 19 Mayıs 1919’daki ruhun devam ettiğinin de en önemli göstergesi olmuştur.

Milli Mücadele’nin sadece ilk adımının atıldığı değil, aynı zamanda ruhunun da şekillendiği yer olan Samsun’da, bu vatanın hangi fedakârlıklarla kurulduğunu, demokrasinin nasıl korunduğunu ve istiklal ateşini söndürmemek için toprağa düşen kahramanlarımızı yıl boyu gerçekleştireceğimiz etkinliklerle gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.

Bu topraklar şanlı tarihimiz boyunca bizlere bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandıran nice kahramanları bağrında taşımıştır. Toprağı vatan yapan bu kahramanlarımızla, 15 Temmuz şehitlerimiz kader birliği yapmış ve mertebelerin en yücesine, şehadet makamına erişmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diler, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Milli İradeye sahip çıkan tüm Samsunlu hemşehrilerim ve milletime sevgi ve saygılarımı sunarım.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Aziz Hemşehrilerimiz, Çok az millete nasip olmuş şanlı destanlar yazmayı, alışkanlık haline getiren Aziz Türk Milleti’nin kıymetli mensupları,

15 Temmuz ‘Hain FETÖ Darbe Girişimi’nin 3. sene-i devriyesinde; öfke ve kini, acı ve hüznü, zafer ve coşkuyu yine birlikte yaşıyoruz.

Hala ilk günkü gibi öfkeliyiz. Zira; Aziz Milletimizin engin hoşgörüsünü suistimal ederek; devletin tüm kademelerine sızmak suretiyle örgütlenmiş hain bir şebekenin kendi milletine silah doğrulttuğu bir ihaneti yaşadık 15 Temmuz 2016’da…

Öyle bir ihanet ki; vatanı için ölmeye hazır bir milletin varlığından habersizce, milletine silah çevirecek kadar gözü dönmüş hainlerin; çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden; tanklarla, helikopterlerle, uçaklarla saldırıya geçtiği bir darbe girişimi yaşadı Türkiye.

Hala ilk günkü gibi hüzünlüyüz. Zira; ‘Millet Eğilmez, Türkiye Yenilmez’ diyerek sokaklara, meydanlara akan Aziz Milletimizin 251 evladını şehit verdik o hain gecede. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere; Türkiye’nin dört bir yanında darbe teşebbüsüne karşı koyan 251 vatansever şehadete yürüdü.

Öyle bir acı ki bu; baba oğlundan, anne evladından, ağabey kardeşinden, can canânından ayrı kalmak zorunda kaldı, içimiz yandı, yüreğimiz dağlandı.

Hala ilk günkü gibi coşkuluyuz. Zira; başaramadılar. Bu millete diz çöktüremediler. Devleti ele geçirme emellerine ulaşamadılar. Vatanımızı parçalayamadılar.

15 Temmuz’u Türkiye’nin kara günü haline getirmeye çalışan şer odakları, o gece; karşılarında kenetlenmiş, bir ve beraber olmuş bir millet buldular.

‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ diye haykıran milletimiz karşısında aciz kaldılar, kaybettiler.

Ne FETÖ, ne PKK, ne DAİŞ, ne DHKP-C… Hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı olmadığını tüm dünyaya gösterdik.

Biz kazandık, Türkiye kazandı!

Kıymetli Hemşehrilerim,

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı 15 Temmuz darbe girişimi başarıyla püskürtülmüş ve darbe heveslilerine bu ülkede artık bu tür girişimlere izin verilmeyeceği mesajı net olarak verilmiştir.

Türkiye tarihinde ilk defa, silahlı bir darbe teşebbüsü, bizzat millet tarafından engellenmiştir.

Türkiye; demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Bu bağlılığın sözde kalmadığı, gerektiğinde can pahasına bu değerlerin hayata geçirildiği bir ülke olunduğu ispat edilmiştir.

Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki, bizlere bu aşağılık girişime karşı muzaffer olmayı nasip eyledi, gururluyuz!

Değerli Hemşehrilerim,

Ancak bu demek değildir ki; hain şer odakları 15 Temmuz’dan sonra bizi rahat bıraktılar ya da bırakacaklar.

Nasıl ki hak ve batılın mücadelesi kıyamete kadar devam edecekse; bu şer odaklarının Aziz Milletimize ve devletimize karşı operasyon denemeleri de devam edecektir.

Hep birlikte müşahade ediyoruz ki; içte ve dışta bizi yıpratmak, diz çöktürmek için mücadeleye tüm hızıyla devam ediyorlar.

Bir yandan haklı gerekçelerle edinmek istediğimiz hava savunma sistemlerini bahane ederek Türkiye’ye ekonomik operasyon denemeleri yapıyorlar, diğer yandan; özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerimizde hain terör örgütü PKK üzerinden Kahraman Mehmetçiklerimize kurşun sıkarak bizi yıldırmaya çalışıyorlar.

Yetinmiyorlar; Irak ve Suriye’de, bir yandan YPG diğer yandan DAİŞ unsurlarını kullanarak Türkiye’yi zayıflatmaya ve etkisizleştirmeye çalışıyorlar.

Alfabede harf bırakmadılar, türetilmemiş isim bırakmadılar. Ambalajı farklı, içeriği ve hedefi aynı irili ufaklı onlarca terör örgütü türeterek üzerimize geldiler, halen gelmeye devam ediyorlar.

Bilmiyorlar ki; ‘Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır.’

Aziz Hemşehrilerim,

Biz büyük bir devletiz. Köklü bir medeniyete sahip, vatan aşkıyla yanıp tutuşan ve gerektiğinde şehadete tekbirler getirerek koşan büyük bir milletiz.

Hepsinin farkındayız. Oynanan tüm oyunların bilincindeyiz.

Yılmadan, usanmadan mücadeleye devam edeceğiz.

Dünya mazlumlarının umudu olmayı sürdüreceğiz.

Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşar adım ilerleyeceğiz.

İnşallah başaracağız!

Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin!

Allah’ın izniyle, hepsinin hakkından geleceğiz…

Kıymetli Samsunlular,

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği üzere; bu ülkeyi hedef alan irili ufaklı tüm şer güçlerine karşı tekraren ve haykırarak ilan ediyoruz ki:

“Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız.”

Bu duygu ve düşüncelerle; şehadete yürüyen kıymetli vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum.

Vatanını savunmak için canını ortaya koyarak gazilik mertebesine ulaşan tüm kardeşlerimize de en kalbi teşekkürlerimi sunuyor, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.

Millet olarak ortaya koyduğumuz mübarek direnişi saygıyla selamlıyor; Samsunlu hemşehrilerimizin ve Aziz Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.”

Havza Belediye Başkanı Özdemir, “15 Temmuz gecesi eli kanlı terör örgütü Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişimi sırasında büyük Türk Milletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenmesinin cumhuriyet ve demokrasi tarihimizde unutulmayacak günler arasında yerini aldığını belirerek; “Hainlerin açtıkları ateş sırasında şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin Türk Milletinin kalplerindeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edecekler ve gazilerimiz de bu milletin gönlünde ilelebet yaptıkları kahramanlıklarla anılacak. Bu vesile ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet ile anıyorum.” Dedi.

Özdemir; “Bizim hainimiz hiçbir zaman noksan olmadı. Tarihin her döneminde hain düşmanlarımız ve hain işbirlikçileri üzerimize geldiler. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da nasıl bir cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. 15 Temmuz, bu yüzden milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi gücü arkasına alır ise alsın, iradesini hangi güç odaklarına teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okuma günü olarak da tarih boyunca hatırlanacaktır.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Özdemir 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bir dizi etkinlik gerçekleştirileceğini belirterek Havzalıları bu etkinliklere katılmaya davet etti. Arı; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün üçüncü seneyi devriyesinde belediyemizin düzenlediği anma etkinlerinde yine bir ve beraber olacağız. 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Havza’da da tek yürek olarak dünyaya Türk Milletinin inancını ve kararlılığını bir kez daha göstereceğiz. Tüm hemşerilerimizi 15 Temmuz gecesi Kevser Parkındaki vatan nöbetine bekliyor, bu vesilesiyle bizler için büyük ilham kaynağı olan, ülkemizin istiklali ve istikbali için canını feda eden bütün aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor. Gazilerimize de acil şifalar dileyerek, şükranlarımı sunuyorum”

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Tarihin en büyük ihanetlerinden biri olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz’da aziz milletimiz canları pahasına vatan mücadelesiyle darbecileri bozguna uğratarak tüm Dünya’ya daha önce görülmemiş bir demokrasi dersi vermiş, ihanet karşısında büyük cesaret örneği göstermiştir.

O karanlık gecede caddelerde, meydanlarda mücadelesiyle devleşen, tankları çıplak elleriyle durduran, f-16’lara kafa tutan, mermilere göğüs geren her bir vatandaşımızın yüreğinde taşıdığı ruh, aziz milletimizi Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de galip eden yüksek ruhtur. Binlerce yıldır içimizde büyüttüğümüz, her yeni gün daha da güçlenen inancımız tarih boyunca olduğu gibi bizleri yeni zaferlere taşıyacaktır.

“Milletimi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum” çağrısıyla planları boşa çıkaran, halkın gücünün üstünde beşeri hiçbir güç tanımayan, milletine duyduğu yüksek güvenle, “siz dik durun yeter ki, biz ölümüne ölümüne…” diyen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile aynı safta, omuz omuza kararlı duruşumuzun ve ölümü öldüren cesaretimizin ifadesi olan 15 Temmuz bizler için derin bir hüznün olduğu kadar yüksek bir gururun adıdır. Tek yürek olarak darbe girişimini durduran milletimizin kahramanlıkları 15 Temmuz’un üzerinden yıllar geçse de hafızalarımızdaki yerini koruyacak, gösterilen dik duruş nesiller boyunca takdirle anlatılacaktır.

15 Temmuz’da ülkemizin refahı, huzur ve barış ortamının devamı için her zamankinden daha sağlam bir iradeyle bu zorlu sınavdan daha da güçlenerek çıkmayı başardık. Silahlı darbe girişiminin ardından gelen ekonomik darbe girişimlerine de fırsat vermedik, tüm saldırıları milli seferberlik ruhuyla püskürtmeyi başardık. Birlik ve beraberlik içinde bizlerde bu inanç oldukça; güçlü ve lider ülke Türkiye’nin önüne set çekmek isteyenler bu imkâna bir daha asla kavuşamayacaktır.

Kanlı darbe girişiminin karşısında dimdik duran, istiklal ve istikbalimizi korumak uğruna şehadet şerbeti içen 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize şükran duygularımızı iletiyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerini ebediyen koruyacaklardır.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Üçüncü yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize cesaretleri ve fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyorum.

Türk Milleti vatanına, bayrağına nasıl sahip çıktığını tarih boyunca hep göstermiştir. Bayrağı, toprağa, geleceği söz konusu olunca gözünü kırpmadan canını feda etmekten bir an olsun çekinmeyen, her türlü fedakarlığı tereddüt etmeden gösteren bir milletiz.

Kanla, büyük fedakarlıklarla kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sıradan bir devlet değildir. Hiç bir baskıya, esarete, işgale, ihanete fırsat vermeyeceğimizi egemenliğimizin, bağımsızlığımızın vazgeçilmez olduğunu tüm dünyaya 15 Temmuz Günü bir kez daha gösterdik.
15 Temmuz FETÖ eliyle gerçekleşen büyük bir ihanet ve işgal girişimiydi. Bugün acıyı ve büyük bir gururu bir arada yaşıyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, ülkemize yaşatılanlar büyük acılarımız olarak dururken, dünya da örneği az olan bir direnişin, vatan sevdasının ortaya çıkışının da gurunu yaşıyoruz.

Bu büyük mücadele ruhuna Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, terörle mücadelelerimizde şahit olduk. 15 Temmuz Zaferimiz de büyük bir fedakarlığın eseridir. Hainliğin ortaya çıktığı o gecede milletimiz yürekleriyle, imanlarıyla, cesaretleriyle, vatan sevgileriyle tanklara, uçaklara, bombalara, silahlara ihanet şebekelerine karşı durmuştur. Vatanına namahrem elinin uzanmasına Türk Milleti bir kez daha izin vermemiştir.

FETÖ eliyle büyük bir vatana ihanet süreci Allah’a şükürler olsun ki, milletimiz sayesinde geri püskürtülmüştür. Parklardaki havuzlardan abdest alarak silahların, tankların, bombaların, darbecilerin üzerine vatan aşkıyla koşan, demokrasi sevdalısı kahramanları asla unutmayacağız. 15 Temmuz tarih sayfalarına darbe girişimi, vatana ihanet nedeniyle kara bir leke, halkımızın ortaya koyduğu direniş ve mücadele nedeniyle büyük bir kahramanlık destanı olarak yazılmıştır.

82 milyon vatandaşımız bir olarak, kenetlenerek büyük bir zafer kazanılmıştır. Rabbim bir daha ülkemize böyle acılar, ihanetler yaşatmasın. 15 Temmuz’u, yaşananları, unutmayacağız unutturmayacağız. Türkiye olarak el ele vereceğiz, birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeyeceğiz. Ülkemizin geleceğe emin adımlarla ilerlemesi, ihanet şebekelerinin hedeflerine ulaşamaması için durmadan mücadele edeceğiz. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için birbirimize kenetlenmemiz, kucaklaşmamız şart.
15 Temmuz’da nasıl Türkiye kenetlendiyse, bu ruh hiç kaybolmamalı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle ebediyete uğurladığımız şehitlerimizi rahmetle minnetle yeniden anıyorum. Rabbim ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Darbe kalkışması duyulduğu andan itibaren demokrasi adına örnek bir duruş sergileyen Türk halkına şükranlarını sunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Elinde silahı olmamasına rağmen tankların, mermilerin önüne kendini atan milletimizden Allah razı olsun “dedi.

Dünyaya örnek bir tavır sergileyen ve aldığı yaraları saran milletimiz, demokrasi sınavının 3’üncü yılında siyasi görüşü farketmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıktığını söyleyen Başkan Demirtaş, “Bir daha bu tip hain kalkışmaların yaşanmaması dileğiyle, vuku bulan olayı önleme sırasında hayatını kaybederek en yüce mevkiye yükselen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, vatanını canından aziz bilen gazilerimize şifalar diliyorum”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı,“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tüm hemşehrilerimizi 15 Temmuz günü saat 15:00’da 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzemizi ziyarete akabinde saat 19:30’da İstikal Caddesi Verem Savaş Dispanseri önünden Cumhuriyet meydanına gerçekleştirilecek olan yürüyüşe davet ediyorum.”dedi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı 15 Temmuz Pazartesi günü 81 ilimizde olduğu gibi Samsun’da da gerçekleştirilecek olan anma etkinliklerini duyuyarak Canik Mevlâna Eğitim Kampüsünde bulunan Destanlar müzesi ziyaret programına ve milli birlik yürüyüşüne vatandaşları davet etti.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetö Terör örgütü tarafından 248 vatandaşımız şehit edilmiş 2 bin 196 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak ilan edilerek Valilikler bünyesinde anma etkinlikleri düzenlenmesine karar verildi.
15 Temmuz günü gün boyu sürecek etkinlikler kapsamında Destanlar müzesi de ziyaret edilecek.

MEYDAN’DA ÜCRETSİZ İNTERNET
15 Temmuz anma etkinlikleri boyunca Cumhuriyet meydanında vatandaşlara ücretsiz internet imkanı sunacaklarını belirten Başkan Sandıkçı, ” 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Canik Belediyesi olarak Valiliğimizin koordinatörlüğünde olan etkinliklerde yer alacağız. Bu kapsam da 15 Temmuz günü Saat 15:00’da 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzesi ziyaretimiz gerçekleştirilecek. Bu müzemizde milletimizin geçmişten bugüne bu toprakları vatan kılmak için ödediği bedelleri ve darbeler tarihini müşahade edeceğiz. 1071 malazgirt zaferiyle Anadoluya adım atmamızla başlayan süreçten 15 Temmuz sürecine kadar bin yıldır bu topraklardaki mücadelemizi, yaşadığımız zorlu süreçleri ve neticesinde milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç olmadığını bu müzemizde yaşayarak görebileceğiz. Özellikle gençlerimize tarih şuuru ve bilinci aşılayarak vatan, millet, memleket, bayrak, ezan sevgisinin ne demek olduğunu öğretmek milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak anlamında bu müzemiz oldukça önemli. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı müzemizi ziyarete bekliyoruz. Ayrıca yine anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz günü saat 19:30’da İstiklal Caddesi Verem Savaş Dispanseri önünde buluşarak Cumhuriyet meydanına yürüyeceğiz. Bu yürüyüş milletimizin darbelere, darbecilere vatanımızı içerden dışardan çökertmeye çalışan şer odaklarına karşı bir yeniden diriliş yürüyüşüdür. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet meydanında kuracak olduğumuz çadırlarla vatandaşlarımıza ücretsiz ikramlarımız olacak. Ücretsiz internet imkanı da sağlayarak sabah namazı saatine kadar sürecek olan programlarda nöbet tutan vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz.”

ADD Samsun Şubesi, “15 Temmuz 2016 gecesi yaşadığımız hain FETÖ darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. Darbe girişimi sonrası açılan yüzlerce dava, kamudan atılan yüz binleri aşkın memura rağmen henüz darbe girişiminin perde arkası aralanamadı. Darbenin siyasi ayağı ise neredeyse dokunulmaz olarak kaldı.

Siyasal iktidar mağduriyet üzerinden olayın bir “hükümet darbesi” girişimi olduğunu söylese de darbe girişiminin hedeflerine bakıldığında gerçek hedefin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan; Türkiye Cumhuriyeti olduğu bütün çıplaklığı ile ortada durmaktadır.

15 Temmuz 2016 gecesi başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, devletin neredeyse tüm kurumlarına sızan FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişiminin yıldönümünde, bu girişimi yapanları ve buna fırsat hazırlayanları bir kez daha lanetliyoruz.

15 Temmuz, ülkemiz için çok önemli derslerle doludur.
Ama Bu olaydan, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, hükümetin yeterli dersleri çıkarmadıkları görülmektedir. “Ne istediniz de vermedik?” diyenler, yaşananlardan sonra ve gelinen bu noktada; hâlâ başka cemaatlerin ve tarikatların devlet içinde kadrolaşmasına niçin onay vermektedir?

Darbe girişiminin üzerinden altı ay geçmeden Türkiye Cumhuriyetini kuran ve darbeye direnen; Gazi TBMM’ni devre dışı bırakıp işlevsizleştiren, hükümet sistemini kaldıran, yasama, yürütme ve yargı erkini tek adam emrinde toplayan Başkanlık Anayasasının dayatılması ve arkasından 24 Haziran 2018 seçimleri ile fiilen tek adam yönetimine geçilmesi tesadüf değildir. Böylece ülkemiz, tek kişinin kandırılması halinde yaşanabilecek facialara açık hale gelmiştir.

Daha da kötüsü; iktidarın yabancı istihbarat örgütleri ve Fethullahçı yapı ile birlikte el ele sürdürdüğü Ergenekon-Balyoz operasyonlarıyla, Ordumuz içinde Atatürk Devrimlerine ve demokrasiye bağlı subaylarımız tasfiye edilerek dengeler alt üst edilmiştir. Oysa Türk Silahlı Kuvvetleri’ni zayıf düşürmek FETÖ’ nün amaçlarından biriydi. Siyasi iktidar, geçen üç yıllık süre içerisinde yaptığı uygulamalarla TSK’nın tüm kurum ve kuruluşlarını ortadan kaldırarak, en son da ‘’yeni askerlik yasası’’ ile kendisi de orduyu zayıf düşürecek adımlar atmıştır.

“Ümmetin Parçalanması”ndan endişe duyanların devletin parçalanması ve milletimizin bölünmesi tehdidini de görmelerini, bu nedenle laik demokratik Cumhuriyet değerleriyle savaşmaktan vazgeçmelerini, aksi halde, FETÖ benzeri yeni yapıların hızla türeyeceğini açıkça ilan ediyoruz.

15 Temmuz FETÖ hain askeri darbe girişiminin 3. yıldönümünde şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz, gazilerimize sağlık diliyoruz. Kurtarıcımız, kurucumuz, tek başkomutanımız, cumhuriyetimizin ve milletimizin tek önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesileyle sarsılmaz inanç ve bağlılıkla bir kez daha saygıyla selamlıyoruz.
Cumhuriyet Devrimi’nin aydınlığını ve kazanımlarını korumak için FETÖ dâhil bütün karanlık odaklarla mücadele eden ve canlarını veren, devrim ve demokrasi şehitlerimizi, Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un şahsında minnetle yâd ediyoruz.
“Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur.”
17 yıldır Cumhuriyet’in birçok kalesini kaybetmiş olsak da Cumhuriyet bir devrimdir. Tek çare Atatürk’ün Laik, demokratik, Sosyal hukuk devletini, Atatürk Cumhuriyetini yeniden yaşama geçirmektir!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber