Samsun protokolünden 15 Temmuz mesajları

Samsun protokolünden 15 Temmuz mesajları
14.07.2018
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak başta olmak üzere Samsun protokolü 15 Temmuz’un 2’nci yıl dönümü nedeni anma mesajları yayımladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak; “15 Temmuz, hainlerin mermileri karşısında milletimizin kalbindeki vatan sevgisinin gücünü gösteren bir destan olarak tarihimize geçmiştir. Öyle bir destan ki, gelecek nesillerin aydınlık yarınları için milletimizin canı pahasına ortaya koyduğu kutlu bir mücadelenin zaferi anlatılmaktadır.

Bu topraklar şanlı tarihimiz boyunca nice kahramanları bağrında taşımıştır. Toprağı vatan yapan bu kahramanlarla, 15 Temmuz şehitlerimiz kader birliği yapmış ve mertebelerin en yücesine, şehadet makamına erişmiştir.

Milletimizin kahraman evlatları bu elim gecede hainlerin zapt ettikleri tankların önünde durmuş, uçak ve helikopterlerden yağdırılan bomba ve kurşunlara bedenini siper etmiş, tarihe altın harflerle geçen destansı bir mücadele ile bu hainlere geçit vermemiştir.

Bugüne kadar kardeşliğini, Vatanını, Cumhuriyetini demokrasisini, milli ve manevi değerlerini hedef alan saldırılara canı pahasına karşı koyan Milletimiz, bundan sonra da gerçekleşebilecek saldırılara aynı kararlılıkla karşı koyacağı güç ve inancında olduğunu 15 Temmuz Gecesi tüm dünyaya bir kez daha en güçlü şekilde göstermiştir.

Dostlarımıza güven ve gurur verip, düşmanlarımıza korku saldığımız bu topraklar üzerinde gözü olanların son ümidini de yok ettiğimiz destansı kahramanlık gecesinde kaybettiğimiz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.

Bir ferdi olmaktan gurur duyduğum aziz milletimi ve o gecenin kahramanlarını minnet ve şükranla anıyor, 15 Temmuz gecesi milletimizin nasıl bir destan yazdığını unutmadık, unutturmayacağız diyerek sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, “Bizler Hürriyet ve İstiklale âşık kahraman ve şanlı bir ecdadın torunlarıyız. Dirilişin ve direnişin öncüsü olan bu aziz millet 100 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz’da da gereken cevabı bizim üzerimizde hesap yapanlara ve onların hain işbirlikçilerine gereken cevabı vermiştir.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ülkenin her karışının şehit kanları ile vatan edinildiğini belirterek; “Aziz milletimizin Dünya Demokrasi Tarihi’ne kanıyla, canıyla yazdığı 15 Temmuz Demokrasi Destanı, milli hafızamızdan asla silinmeyecek kadar büyük bir öneme sahiptir. Tarih; Demokrasi Destanı’nın nasıl gerçekleştiğini, aziz milletimizin cesaret ve dirayetini, Başkomutanımızın, Devlet Başkanımızın ferasetini, kahramanlarımızın Allah rızası uğruna nasıl şehit olduğunu büyük bir kıvançla yazacaktır. Tarih, iman ve bayrağın ahenkleşen kudretiyle yurduna göz dikenleri yok eden aziz milletimizin kahramanlığını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz’da gürleyen topların sesine, fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız da”

İkiz yaşanan darbe girişimin altında güçlenen Türkiye’nin önünü kesmek olduğunu belirterek; “Güçlü Türkiye’nin yükselişine engel olmak isteyenlerin son çırpınışlarına şahit olduğumuz 15 Temmuz gecesi dik duran Türk milleti şehitlik mertebesine erişebilmek için adeta birbiri ile yarışarak tüm dünyaya örnek bir davranış sergilemiştir. O kara günde Türkiye Cumhuriyeti askerinin emir komuta zincirine itaatini, sadakatini hain emelleri için kullananlar Şehit Ömer Halisdemir’in sıktığı kurşunla tarihin en derin kuyularında boğuldular. Hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Halisdemir ve daha niceleri bu ülkenin bekası ve ilelebet yaşaması için canlarından vazgeçtiler. Hepsini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Devlet büyüklerimizin ve Türk Milletinin kararlı duruşu ile hamdolsun hain FETÖ ve mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti üzerinde planladığı oyunları bir gecede yerle bir edildi. Bizler Hürriyet ve İstiklale âşık kahraman ve şanlı bir ecdadın torunlarıyız. Dirilişin ve direnişin öncüsü olan bu aziz millet 100 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz’da da gereken cevabı bizim üzerimizde hesap yapanlara ve onların hain işbirlikçilerine gereken cevabı vermiştir. Yüce Allah’tan böyle hain bir girişimin bir daha tekrarlanmamasını niyaz ediyorum. ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzün değerini en iyi şekilde idrak etmeye çalışarak, gelecek neslimize de bu kahramanlık hikayesini anlatarak ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti’nde sevgi, barış ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,“Milli irademize, demokrasimize, istiklal ve istikbalimize yönelen; tarihin en büyük ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti. O gece ülkemizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği için yediden yetmişe canı pahasına vatan mücadelesi veren, iradesine sahip çıkarak darbenin seyrini değiştiren aziz milletimiz vatan sevdasıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.

Bayrağımızı iliştirdiği oyuncak kamyonuyla Demokrasi Nöbetlerinde meydanı boş bırakmayan 4 yaşındaki Utku Enes Mandıralı yavrumuzun sahip olduğu ruh ile kendi düşse de bayrağı düşürmeyen Levent Karabilek’in taşıdığı ruh aynı yüksek ruhtur. Bu ruh, yüzlerce yıldır milletimizin her bir ferdinin gönlünde yeşermektedir.

15 Temmuz; ezan dinmesin, bayrak inmesin diye minarelerden yükselen selalara koşarak inanç ve cesaretiyle F-16’lara, tanklara, tüfeklere göğsünü siper eden milletimizin zaferidir. 15 Temmuz; darbeci hainlerle kahramanca mücadele ederek destan yazan istiklal aşığı milletimizin dirilişidir. 15 Temmuz; tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi ailesinden helallik alarak çıktığı yoldan bir daha geri dönmeyi düşünmeyenlerin destanıdır. 15 Temmuz; tankın değil halkın, tüfeğin değil milletin kazandığı, tüm karanlıklara karşı aydınlık bir başlangıçtır. 15 Temmuz; milletine duyduğu yüksek güvenle, “siz dik durun yeter ki, biz ölümüne ölümüne…” diyen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile aynı safta verdiğimiz istiklal mücadelesidir.

Ülkemiz ve geleceğimiz üzerinde hain hesaplar yapan, alçak bir darbe girişimine yeltenen ve yüzlerce insanımızı şehit eden, binlercesini de yaralayan FETÖ’cü hainlerin hesap etmediği bir şey vardı. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara çıkarak ihaneti bastıran cesaret, karanlığı örten aydınlık, korkuyu yok edip ölümü öldüren milletimizin iradesi üzerinde bir irade olmadığı o gün net bir şekilde anlaşılmıştır.

Kanlı darbe girişiminin karşısında dimdik duran, namusumuzu çiğnetmemek uğruna şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi hain girişimin 2.yıldönümü vesilesiyle rahmetle anıyor; gazilerimize şükran duygularımızı iletiyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerini ebediyen koruyacaklardır.”dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında ‘‘15 Temmuz darbe girişimi esnasında aziz milletimiz topyekün bir araya gelerek, her türlü farklılıkları kenara itip, ‘ mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır’ sözünü eyleme döktüler’’ dedi.
Tüm Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz
15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Bugüne kadar vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimiz ve 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi bizler evlerimizde rahat edelim huzur dolu olalım diye bu ülke için, bayrak için, Millet için şahadet şerbetini içerek şehitlik mertebesine ulaşmış bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.
Aziz Türk Milleti 15 Temmuz’da Bir Kez Daha Destan Yazdı
Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 80 milyon evladıyla 15 Temmuz gecesi vatanına sahip çıkan Aziz Türk Milletinin bir kez daha tarih yazdığına dikkat çeken Başkan Togar, “Canlarıyla, kanlarıyla ellerindeki bayrağıyla toplara tüfeklere göğüs geren, tankların önüne geçen, taşlarla F16 kovalayan Peygamber efendimizin müjdesine mahzar olmuş tarihinin en büyük ve kutlu Milletinin bireyleri bir kez daha canlarıyla büyük bir destan yazdı. Bizler alnı secdeye varanlardan vatan haini olmaz bilirdik. Ama ne acıdır ki Pensilvanyalı bir Amerikan uşağı bu milletin çocuklarından vatan haini de çıkarttı. Zannettiler ki bizler kendi milletine tankla, uçakla saldıran şerefli Türk ordusunun üniformasını çalarak sırtına giymiş bir avuç vahşiden korkar ve kaçarız.
Bu Millet Tarihi Süreç İçerisinde Birçok İmtihandan geçti
Bu millet ki tarihi boyunca bunun gibi birçok imtihandan Allah’ın izni ve yardımıyla yüzünün akıyla çıkmıştır. Planları çok basitti. Bu ülkeye on beş yılda çağ atlatırken yer yüzündeki bütün mazlumların ümidi olmuş ülkesi ve insanlık için ‘‘bu yola kefenimizle çıktık’’ diyen Cumhurun reisini yani Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ölü yada diri ele geçirmekti. Böylece bütün hesapları tamamlanacaktı. Ama unuttukları iki şey vardı. Bunların ilki hesapların üstünde bir hesap olduğunu, Allah’ında bir hesabının olduğunu unuttular. İkincisi ise sağcısı solcusu ile Türküyle kürdüyle Başkomutanlarının bir emriyle tankların altına kadar yatacak cesur bu milletin aziz evlatlarını unuttular. Bizler çağlar açıp çağlar kapatan Fatihlerin, Kanunilerin, Alparslanların torunları olarak 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya bir demokrasi ve bir milli irade dersi vererek yeni bir çağ daha açtık. Bir kez daha bu yüce ümmetin, bu büyük ve aziz milletin bir ferdi olmayı bizlere nasip eden yüce Allah’a hamd ediyorum.
15 Temmuz Akşamı Cumhuriyet Meydanına Davet
Allah milletimize bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. 15 Temmuz hain kalkışmanın karanlık gecesinden aydınlık sabaha uyanışın 2. Yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. 15 Temmuz hain kalkışmanın 2. Yıldönümünde şehitlerimizi dualarla ve farklı etkinliklerle anmak için valiliğimiz öncülüğünde merkez belediyelerimizin katkılarıyla 15 Temmuz Pazar günü saat 20:00’da Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenine tüm halkımız davetlidir’’dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili;

“15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Demokrasiye ve Milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz.

Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM’yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 2 yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağının çıkarılmasına dönük esaslı bir adım da atılmamıştır.

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir.

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor.

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dilerim.” diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi Ahmet KESKİN, “Huzurumuzun, birliğimizin ve dirliğimizin daim olması dileklerimle, Yüce Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum.

İçimizdeki devlet ve millet düşmanlarının dış güçlerle işbirliği yapıp, seçimle gelmiş iktidarı silah zoruyla indirerek ülkemizin anahtarlarını küresel şer odaklarına teslim etmek üzere yola çıktığı hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti.
Terör örgütü mensupları, yıllarca saf ve temiz duygularını suistimal ederek milletimizin sinesinde sinsi bir yılan gibi beslendiler. Adaleti, liyakati, ehliyeti ve hakkaniyeti ayaklar altına alarak her türlü gayri ahlaki metodu uygulayıp yandaşlarını kamuda etkili konumlara getirdiler.
Bu milleti gaflet uykusunda zanneden; masum, silahsız, kendi vatandaşlarına dahi namlu doğrultmakta beis görmeyecek kadar gözü dönmüş caniler, ülkemizi kana ve teröre boğdular. Ancak Türk milletinin en büyük vasfı olan birlik, beraberlik ve cesareti karşısında pes edip adeta bozguna uğradılar.

O gün ülkemizi büyük bir badirenin içine düşmekten kurtaran güç; bütün siyasi, ideolojik ve sosyal farklılıklarını bir tarafa bırakarak tek bir amaç etrafında toplanan, vatanına, milletine, devletine ve cumhuriyetine sahip çıkan, vatanın varlığını, milletin geleceğini tehlike altında görerek meydanlara koşan Türk milletinin ortaya koyduğu bağımsızlık ruhuydu.
İstiklal Şairimiz M. Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” dizelerinde dile getirdiği üzere, tek amaç için sımsıkı bir birliktelik sağlayan milletimiz, ortaya koyduğu çelikleşmiş iradesi ile içerideki ve dışarıdaki düşmanlarımıza tarihi bir ders daha verdi. Dost, düşman herkese bu milletin bir ve bütün olduğunda nasıl zaptedilemez bir kale olduğunu bir kere daha gösterdi.

Ne var ki tarih; geçmişi yalnızca hikaye olarak gören, kahramanlıklarla, efsanelerle yetinip gerçeklerle yüzleşmeyi reddedenler için tekerrürden ibarettir. Elbette 15 Temmuz, bu milletin devletiyle, siyasetçisiyle, kamu görevlisiyle, işçisiyle, emeklisiyle, güvenlik kuvvetleriyle bir olup belki de tarihin akışını değiştirdiği bir gündür. Ancak ülkemizi 15 Temmuz alçaklığına taşıyan süreç iyi görülüp, anlaşılmadan bu tehlikenin tam olarak bertaraf edildiğini de söylemek mümkün değildir. FETÖ’nün yıllarca ülkemizdeki ehliyet, liyakat ve adalet sistemini tahrip ederek, değerlerimizi yavaş yavaş aşındırarak, insanları taraf olamaya zorlayarak gelinen nokta mutlak surette görülmelidir.
Benzer acıların bir daha yaşanmamasının anahtarı milli birliğimizin muhafazası, milli birliğimizin anahtarı ise kamu başta olmak üzere her alanda adaletin tesis edilmesi, ehliyet, liyakat ve hakkaniyetin hakim kılınmasındadır. Bu günden sonra yapılacak olan, terör örgütünün toplum ve kamu kurum ve kuruluşları nezdinde açtığı bu yarayı sarmak, ayrılıkların, adam kayırmaların, torpillerin, haksızlıkların üzerini bir daha açılmamacasına kapatmaktır.
Bu duygu ve düşünceler içinde tarih boyunca bu millet için can veren bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Milli Birlik Gününde, Allah bizleri birliğimizin kıymetini bilen ve koruyanlardan eylesin diyor, Büyük Türk Milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum”.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “15 Temmuz kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız” dedi.

Başkan Osman Genç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Mesajında, bu karanlık gecenin, hala hafızalardaki tazeliğini koruduğunu belirten Genç, “Milletin iradesini ve bağımsızlığını hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadı ve asla da ulaşamayacaktır. Devletini canı pahasına koruyan yüce milletimiz, her türlü övgü ve takdiri hak ediyor. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı asla unutmadık ve unutmayacağız” dedi.

ŞEHİTLERİN ADLARI YAŞIYOR
Canik Belediyesi olarak 15 Temmuz’u ve şehitleri unutturmamak için önemli çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Başkan Genç, “Belediye olarak aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve o karanlık geceyi unutturmamak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir çok tesisimize şehitlerimizin adlarını verdik. Yine Sancaktepe’nin adını 15 Temmuz Şehitler Tepesi koyduk. Ayrıca 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzesi yapıyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşanan şanlı direnişi ve demokrasi zaferinin yıldönümünde kutlu destanı hatırlayacak, hatırlatacak, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile anmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

2 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
Hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Osman Genç, “Türkiye aradan geçen 2 yıl içinde büyük gelişmeler yaşadı. Özellikle 24 Haziran’da yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte daha profesyonel ve daha hızlı karar verebilecek bir sisteme geçtik. Yeni sistemle bu tür darbe girişimlerinin önünü daha rahat kesebilecek bir yönetim sistemine geçmiş bulunuyoruz. Bundan sonra Türkiye üzerinde bu tür karanlık eylemlere kimse başvuramaya cesaret edemeyecektir. Başkanlık Sistemi ile birlikte inşallah bundan sonra da bu tür darbe girişimlerinin önü kesilecektir. İnşallah bundan sonra 15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

UYANIK OLMALIYIZ
Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: “15 Temmuz hain darbe girişimi, milletimiz sayesinde başarısız olarak kahramanlık destanına dönüşmüştür. Ama en önemlisi her zaman milletimiz devletine sahip çıkmak için hazır bulunduğunu ve bu devleti kimseye böldürmeyeceğini göstermiş oldu. 15 Temmuz ile birlikte gördük ki ülkemizin hem içerde hem dışarda sevmeyeni çok fazla. Bunlara karşı her zaman uyanık olmalıyız. Bu vesileyle özellikle 15 Temmuz gecesi bu ülke için canlarını feda eden tüm şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına da saygılarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin,”15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe kalkışmasının 2. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “15 Temmuz hain darbe girişimi ve Türkiye‘ye işgal kalkışmasının üzerinden yaklaşık 2 yıl zaman geçti. Öncelikle o gece hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyor, milletimizin bir daha böyle karanlık geceler geçirmemesini temenni ediyoruz” dedi.

Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz’da Türk Milleti büyük bir işgali önlemiştir. 15 Temmuz, karanlık bir planın, istismar ve takiyye fanusuna saklanmış hain bir terör örgütünün Türkiye’yi yıkmaya teşebbüsü ve tertibidir. Ederi bir dolar olan vatan hainleri verilen salalarla, tankın önüne yatan kahramanlarla durdurulmuş ve dağıtılmışlardır. Büyük Türk Milleti kendisine kurulan bütün tuzaklara küresel ve emperyal oyunlara boyun eğmeyerek ülkemizin işgal girişimine göğsünü siper etmiş, imanlı Türk Milletini hiçbir karanlık mihrakın yenemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bunu her zaman da göstermeye devam edecektir. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyin dediği gibi, ‘Milliyetçi-Ülkücü Hareket konu vatan ve millet olunca fedakarlıkta sınır tanımaz. Ülkücülük en kutlu vasıf, Ülkücü ise en şuurlu varlıktır. Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. Şu tarihi seslenişi birlikte söyleyip, beraber var edelim, Ne Mutlu Türk’üm diyene” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “2016 yılında meydana gelen darbe kalkışmasının ülkedeki çürük elmaların temizlenmesine vesile olduğunu belirten AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi, “Böylesine güçlü bir millete ayak oyunlarıyla zor günler yaşatmaya çalışanlar başaramadı. Boyunduruğu asla kabul etmeyen bir millete böyle bir dayatmanın işlemeyeceğini anlayan hainler daha sonra aziz milletimize karşı silahlarla saldırdılar. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Yapılan bu kahpece girişim Türk milletinin birlik ve beraberlik duygusunun had safhalara çıkmasına vesile oldu. İşte bu birlik ve beraberlik hainlere güçlü bir tokat vurdu. Günlerce tuttuğumuz demokrasi nöbetleri tüm dünyaya birbirimize bağlılığımızı, ülkemize olan sevgimizi gösterdi. Verilen mesaj netti: Bu vatan kolay kazanılmadı, 3-5 hainin girişimiyle de kaybedilmez. Rabbim bir daha böyle hainlerin memleketimizde türemesine izin vermesin.”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber