Samsun protokolünden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Samsun protokolünden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı
14.07.2024
10
A+
A-

Başta Samsun Milletvekilleri olmak üzere belediye başkanları ve Samsun protokolü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladılar. İşte o mesajlar…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü; ülkemizi, demokrasimizi ve milli iradeyi hedef alan tüm ihanetler ve darbe girişimleri karşısında tavizsiz olmanın, vatan için canından geçenlerin imanının ve ölümün üzerine cesaretle yürüyen milletimizin kahramanlığının bir sembolü niteliğindedir.

15 Temmuz; şanlı tarihimizin kahramanlıkla yazılmış en büyük destanlarından biridir. 15 Temmuz, iradesine sonuna kadar sahip çıkan, vatan için ölümü göze alan aziz milletimizin, kalkışmanın ilk anlarından itibaren Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla caddelere, sokaklara, meydanlara çıkarak jetlere, tanklara ve silahlara aldırmadan darbecilere cesurca karşı koyduğu emsalsiz bir direniştir.

15 Temmuz darbe girişimiyle, ülkemizin yürüyüşü durdurulmak, demokrasimizin güçlenmesinin, Türkiye’nin büyüyüp gelişerek dünyada her alanda söz sahibi bir ülke olmasının önüne geçilmek istenmiştir. Darbecilerin hain oyunlarını bozmayı başaran milletimiz vermiş olduğu mücadeleyle, söz konusu vatan olunca gereğini hiç düşünmeden yapacağını, istiklalinden ve istikbalinden asla vazgeçmeyeceğini dosta düşmana göstermiştir.

O gece ortaya konulan kararlı direniş ve sonrasında devam eden Demokrasi Nöbetleri ile milletimiz iradesine sahip çıkmış, ihanet ve işgal niyetinde olanlara hiç unutamayacakları esaslı bir ders vermiştir. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla her geçen gün daha çok çalışarak ve güçlenerek yoluna devam eden ülkemiz bugün milli birlik ve beraberliğimizden aldığımız kuvvet ve milletimizin her an yanımızda olan desteğiyle gelecek yürüyüşünü sürdürmektedir.

15 Temmuz, alçakların bir daha asla teşebbüs edemeyecekleri darbelerin sonuncusu ve darbelerin sonu olmuş; vatan uğruna canını ortaya koyan milletimizin zaferi olarak tarihimize altın harflerle yazılmıştır. 15 Temmuz, üzerinden onlarca ve yüzlerce yıl da geçse evlatlarımıza şanla, şerefle ve gururla anlatacağımız bir kahramanlık destanıdır.

15 Temmuz’un 8. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Türkiye’nin her yerinde darbecilerin karşısına dikilerek, bu büyük ihanet girişimine geçit vermeyen, vatan topraklarına ölümüne sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “15 Temmuz 2016 tarihi milletimizin, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen vatan hainlerine karşı, tarihe altın harflerle kazıdığı şanlı demokrasi zaferinin adıdır. Aziz milletimiz, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen hain teröristlere karşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek alçak darbe girişimine karşı durmuş, devletine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki milletimizin birliğine, beraberliğine ve hürriyetine kast eden hiçbir güç, asla başarılı olmamıştır ve olamayacaktır.

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda, demokrasimize ve milli birliğimize kast eden her türlü girişim başarısız olmaya mahkûmdur. 15 Temmuz direnişi, asırlar boyu unutulmayacak bir destandır. Bizler ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle vatan, millet ve mukaddes değerler uğrunda şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, “15 Temmuz gecesi, milletimizin gösterdiği destansı direniş, demokrasimize olan inancımızın ve bağımsızlık aşkımızın en güçlü ifadesidir. Köprüleri kapatarak, basın/yayın organlarını işgal ederek, milletin hür iradesini, vatanın bütünlüğünü zapt etmek isteyen hain darbecilere karşı, gönlü vatan aşkıyla dolu aziz milletimiz; kadın/erkek, genç/yaşlı demeden, sokaklara, caddelere, köprülere ve meydanlara inerek demokrasiye sahip çıkmış, gereken cevabı vermiştir.

Aziz milletimizin yazdığı bu kahramanlık destanı, nesiller boyu hafızalardan silinmeyecek ve her daim gururla anılacaktır.

Cenâb-ı Allah’ın yardımı, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu ve aziz milletimizin cesareti ile yazılan destansı mücadele, Türk milletinin tarih boyunca olduğu gibi her ne şartta olursa olsun istiklaline ve istikbaline sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.”

Aksu, Türkiye’nin gücüne güç kattığını, dünyada söz sahibi ve bölgesel lider konumda olduğunu işaret ederek, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizle birlikte el ele vererek önümüzdeki engelleri ve tuzakları bertaraf ederek büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemiz, şahlanış yüzyılı olan Türkiye Yüzyılı’nda aldığı mesafelerle gücüne güç katmaya devam ediyor. Mavi Vatan’daki çalışmalarımız, Milli Teknoloji Hamlelerimiz, Milli Uzay Programı, Savunma Sanayii hamlelerimiz; TB2, AKINCI, ANKA, AKSUNGUR, SİHA ve TOGG’un yanı sıra pek çok alanda atılımlar devam ediyor.

Bu hamleler büyük ve güçlü Türkiye’nin inşaası konusunda çok kararlı olduğumuzu ortaya koyuyor. Filistin’de, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da ve dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurlara el uzatmaya, haklarını aramaya, gözetmeye kararlılıkla devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız katıldığı her platformda ‘Dünya beşten büyüktür, daha adil bir dünya mümkün’ gerçeğinin altını çizmesi, daha adil bir dünyanın tesisi için birçok ülkeden destek alması Türkiye’nin lider ülke konumunu oldukça güçlendiriyor. Enflasyonla ve pahalılık ile mücadelede alınan tedbirler meyvelerini vermeye başladı. Milletimizin her bir ferdinin güvenliği, huzur ve refahı için çalışmaya devam ediyoruz.”

“Bu vesileyle, yakın tarihimizin bu alçak darbe girişiminde vatanı ve demokrasiyi savunurken toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, darbecilerin tanklarına, toplarına, uçaklarına, mermilerine karşı koyan aziz milletimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Unutulmamalıdır ki, 15 Temmuz ruhu, milletimizin gönlünde ilelebet yaşamaktadır.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, “Bugün, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, demokrasimize ve milli birliğimize kasteden hainlere karşı direnen aziz milletimizi ve kahraman güvenlik güçlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu anlamlı günde, demokrasimizin teminatı olan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.

15 Temmuz, sıradan bir darbe teşebbüsü değildir. Bu tarih, Türk milletine karşı yüzyıllardır kapanmamış bir hesabın görülmesi ve stratejik husumetin ölümcül vuruşudur. Milletimiz, meydanlara akın ederek, demokrasiye olan bağlılığını ve milli birlik ruhunu en güçlü şekilde ortaya koymuştur. Bu hain girişim, milletimizin birliğini ve beraberliğini daha da pekiştirmiştir.”

Burhan Mucur, mesajında ayrıca FETÖ’nün darbe girişiminin Türk milletine karşı yapılmış en vahşi saldırılardan biri olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

“15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasına iman ve iradeleriyle direnen, kanlarıyla destan yazan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O gecede tereddütsüz ağır silahlara ve mermilere meydan okuyan gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.

Türkiye ve Türk milleti, emperyalizmin kiralık maşaları eliyle en vahşi saldırıya maruz kalmıştır. FETÖ, Türk milletine silah çekmiş ve milletimizi kendi yurdunda boğmayı hedeflemiştir. Ancak imanla dolu kalpler, hainleri engelleyip etkisiz hale getirmiştir. Türk milletinin istiklal ve irade gücü, FETÖ’cü canilere 15 Temmuz’u zindana çevirmiştir. Milletimiz, kendi kaderine ve geleceğine can pahasına sahip çıkmıştır. 251 vatan evladının kanı, hıyanete karşı sur örmüştür.”

Burhan Mucur, mesajını Türk milletinin ortak geleceğinin temeli olan kardeşlik, milli birlik, hukukun üstünlüğü ve demokratik onuru vurgulayarak sonlandırdı:

“Türk milletinin ortak geleceğinin temeli, kardeşlik, milli birlik, hukukun üstünlüğü ve demokratik onurdur. Türkiye’mizin dayandığı zemin, milli ve manevi ilkelere bağlıdır. Hiçbir terör örgütü, darbe heveslisi bu zemini imha edemeyecek, huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır. Parti aidiyetimiz ne olursa olsun, hepimiz Türk milletinin mensubuyuz ve bu cennet vatanın sahibiyiz. Büyük Türk milleti olarak, demokrasinin sınır ve tahammül çemberinde başaracak ve büyüyeceğiz. Başka bir Türkiye yoktur. Ne Mutlu Türküm Diyene!”

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, “Tarihin her döneminde Türkler, düşmanlar, hainler ve işbirlikçilerle mücadele etti. O gün de halkımız bir kez daha hainlere karşı vatanın nasıl savunulacağını tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

HAİNLERE GEÇİT YOK
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, tarihin hen döneminde bir çok badirenin atlatıldığına vurgu yapan Başkan Çakır, “Tarihin her döneminde Türkler, düşmanlar, hainler ve işbirlikçilerle mücadele etti. Her Türk devleti, işte bu hainleri, düşmanları ve işbirlikçileri alt ederek kurulmuşlar, tarih sayfasındaki yerlerini onurla, gururla almışlardır. Son Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti de kuruluş aşamasından bugüne bir çok badireyi, bir çok ihaneti atlatarak gelmiştir” dedi.

TÜRK MİLLETİ VATANINA SAHİP ÇIKTI
FETÖ terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen büyük ihanetin de bunlardan birisi olduğunu belirten Çakır, “Türk Milleti, sokağa çıkarak hainlere karşı vatanına bir kez daha sahip çıkmış, vatan savunmasının nasıl yapılacağını tüm dünyaya göstermiştir. Kurtuluş Mücadelesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında ülkesini canla başla savunanlar, 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de ülkeleri için canlarını vermeye hazırdırlar. Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıldönümünde, vatanımızın bekası ve milletimizin istiklali uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türk milletinin tarihten gelen direniş ruhunu bir kez daha gösterdiği bu anlamlı gün, demokrasimize ve milli birliğimize sahip çıkma kararlılığımızın sembolüdür.

15 Temmuz 2016 gecesi, hain FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı, milletimiz topyekûn bir direniş sergileyerek, vatanını ve demokrasisini koruma iradesini tüm dünyaya göstermiştir. Aziz milletimizin, tankların ve silahların karşısında sadece iman gücüyle durarak, bağımsızlığına ve özgürlüğüne ne denli bağlı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlarımız, milli iradeye ve demokratik değerlere sahip çıkma noktasında hiçbir tereddüt göstermemiş, devletine ve milletine olan bağlılığını bir kez daha perçinlemiştir. O gece yaşananlar, milletimizin ne denli fedakâr ve cesur olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ispatlamıştır. Demokrasiye olan inançlarıyla meydanları dolduran milyonlarca insan, Türkiye’nin geleceği için kararlılıkla mücadele etmiş, hain darbecilere geçit vermemiştir.

Bugün, o kara geceyi aydınlığa kavuşturan ve bağımsızlık mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, kahraman gazilerimize de minnetlerimizi sunuyoruz. Onların fedakârlıkları ve cesaretleri, bizlere her daim ilham kaynağı olacaktır. Her biri, vatanımızın ve milletimizin geleceği için canlarını hiçe sayarak, demokrasimize ve milli birliğimize sahip çıkmışlardır. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin gösterdiği bu büyük fedakârlık, hiçbir zaman unutulmayacak ve daima minnetle anılacaktır.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, aynı zamanda milletimizin bir ve beraber olma gücünü, vatan sevgisini ve demokrasiye olan bağlılığını perçinleyen bir gündür. Milletimiz, o gece sadece bir darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda demokrasiye ve milli iradeye olan inancını da pekiştirmiştir. Bu inanç ve kararlılık, bizleri aydınlık yarınlara taşımaya devam edecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemiz demokrasisini daha da güçlendirmek, milli birliğimizi pekiştirmek ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu yolda, milletimizin desteği ve duası en büyük gücümüzdür. Birlik ve beraberlik içerisinde, güçlü Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz.

15 Temmuz’un yıl dönümünde, milletimizin gösterdiği büyük kahramanlıkları bir kez daha hatırlatarak, geleceğe daha güçlü ve kararlı bir şekilde bakıyoruz. Demokrasiye, milli iradeye ve bağımsızlığa olan inancımızla, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, onların emaneti olan bu güzel vatanı ilelebet koruyacağımıza ve yücelteceğimize söz veriyoruz.

Bu vesileyle, tüm milletimize selam ve sevgilerimi sunar, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ederim. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, milletimizin bağımsızlık ve demokrasiye olan bağlılığının en güçlü ifadesidir. Bu inançla, aziz milletimize en derin saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber