Samsun Milletvekili BedriYaşar: ‘MEDİKÜM’e sahip çıkalım’

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Dünyayı kırıp geçiren virüse karşı Samsun’un elindeki güç ve potansiyel değerlendirilmeli. MEDİKÜM’e sahip çıkılmalı” diyerek yaşanılan sürece gelene kadar yapılan uyarıların hiç dikkate alınmamasına tepki gösterdi.

Yaşar, tüm dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan, katlanarak büyüyen Covid-19 virüsü için alınması gereken önlemlerle ilgili sitemli açıklamalarda bulundu.

Cerrahi el aletleri ve tıbbi cihaz sektöründe Samsun’un güçlü bir altyapısı ve potansiyeli olduğunun altını çizen Yaşar, “Samsun, yaklaşık 80 ülkeye tıbbi cihaz ihracatı yapabilen bir şehir. Dolayısıyla biyolojik savunmada da öncü olabilecek güce ve niteliğe sahip. Ama neden görmezden, duymazdan geliniyor” dedi.

“MEDİKÜM, NEDEN DEĞERLENDİRİLMİYOR?”

Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (Mediküm) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Aydemir’in yaptığı çağrıya da dikkat çeken Yaşar, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

Cerrahi el aletleri ve tıbbi cihaz sektöründe öncü bir kent olan Samsun’da nedense MEDİKÜM’ün taleplerine, bizlerin tavsiye ve uyarılarına kulak tıkanıyor. Yıllardır yaptığımız uyarılar dikkate alınsaydı bugün bir şişe kolonya, bir adet maskeye mahkûm kalmazdık. Ancak artık kulaklarınızı tıkamaktan vazgeçin ve elinizdeki gücü kullanın.

“HAZIRLIKSIZ YAKALANMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Artık dünyadaki olaylar biyolojik savaşa doğru eviriliyor. Virüslerin ismi değişecek fakat bu saldırılar bitmeyecek. Ülke olarak bundan sonraki süreçlere hazırlıksız yakalanmamak için çalışmalara başlamalıyız. Dert belli ise tedavisi de ortadadır. Hızlıca MEDİKÜM’ün de talebi olan İlaç Ve Tıbbi Cihaz üreticileri desteklenmeli, İlaç ve Tıbbi Cihaz Sanayi Başkanlığı kurulmasının önü açılmalı. İşin uzmanları ve üretici firmalar da dikkate alınarak bir eylem planı hazırlanıp hayata geçirilmelidir”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber