Samsun ‘Millet Bahçesi’ hizmete açıldı

Samsun ‘Millet Bahçesi’ hizmete açıldı
06.06.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katıldığı açılış ile Samsun Millet Bahçesi hizmete girdi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Samsun’da eski 19 Mayıs Stadı’nın yerine yaptırılan ‘Millet Bahçesi’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı törenle hizmete açıldı. Aynı anda Bursa, İstanbul, Sakarya, Batman, Sivas, Trabzon, Diyarbakır ve Elazığ ile birlikte hizmete giren Millet Bahçesi’nin açılış törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

103 dönüm arazi üzerine kurulan, içerisinde spor alanları, bisiklet yolu, koşu parkurları, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları yer alan Millet Bahçesi’nde 40 farklı türde 3 bin ağaç ve 75 farklı türde 40 bin çalı ile yer örtücü bitki bulunuyor.

Süs havuzu, gül bahçeleri, vatandaşlara yönelik yiyecek içecek bölümleri bulunan millet bahçesinde, farklı yaş gruplarına hitap eden 2 bin 45 metrekarelik çocuk oyun alanı, ebeveynler için de dinlenme, oyun ve seyir alanları yapıldı. Ayrıca 131 metrekarelik alanda ise millet kıraathanesi inşa edildi.

Video konferans ile bağlandığı açılışta Samsun Millet Bahçesi’ni çok beğendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de, Millet Bahçesi’nin kent için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Millet Bahçesi, Gülsan Sanayi Sitesi ve Doğu Park’ı da içine kattığımızda 662 dönümlük alanı Samsun’a kazandıracağız. Şehrin kalbinde, dünyada eşine az rastlanır bir yeşili milletimize armağan etmiş olacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.