Samsun İYİ Parti’den Samsun MHP’ye cevap

Samsun İYİ Parti’den Samsun MHP’ye cevap
27.03.2020
A+
A-

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak’ın İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı bir nevi MHP’ye davet eden açıklamalarına tepki gösterdi.

Samsun Kent Haber’e açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Güleroğlu, MHP Samsun İl Başkanı Karapıçak’ın Necattin Demirtaş için “Kendisine sorsanız MHP’liyim der” açıklamasına sert karşılık verdi.

31 Mart seçim sürecinde MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak’ın MHP’den istifa ederek İYi Parti’den aday olan Necattin Demirtaş ile ilgili etmediği lafın kalmadığını hatırlatarak, “Siyaset ilkeli yapılmalı” dedi.

ETMEDİKLERİ HAKARETLER KALMADI
Abdullah Karapıçak’ın Demirtaş’ın MHP’ye dönüp dönmeyeceği ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren Recep Güleroğlu, “Siyaset ilkeli yapılmalı eğer amaca ulaşan her yolu mubah olarak kabul ederseniz bu siyaset olmaktan çıkar menfaat döngüsüne girer. Henüz şunun şurasında bir yıl bile olmamışken, etmedikleri hakaretleri bırakmayanlar seçildikten sonra insanları o yaftadan çıkartıp allayıp pullamalarını etik davranış olarak görmüyoruz.” diye konuştu.

PKK, FETÖ İLE İLİŞKİLENDİRDİLER
Necattin Demirtaş’ın yeniden MHP’ye dönüp dönmeyeceği ile ilgili görüşünü de ifade eden İYi Parti Samsun İl Başkanı Güleroğlu, Samsun Kent Haber’e yaptığı açıklamada “Siyasette fikir değişiklikleri olabilir zaman içerisinde aynı partide siyaset yaptığınız insanlarla bile görüş ayrılığı olabilir ama MHP İl Başkanının bu soruya cevap vermesi bu kapsamda değerlendirilemez. Çünkü siz siyaseten ötekileştirmişsiniz, vatan haini demişsiniz, PKK ve FETÖ ile ilişkilendirmiş siniz. Siyasi görüş değişti bu insanlar bize gelebilirler anlayışını siyasi ahlaka sığdıramam. Necattin beyin MHP’ye gitme gibi bir düşüncesi olduğunu zannetmiyorum. Parti düzeyinde ilişkilerimiz son derece sağlıklı yürüyor” dedi.

ENTRİKALAR SİYASİ AHLAKLA BAĞDAŞMAZ
MHP’nin Necattin Demirtaş’ı partisine geri transfer etmek arzusunda olabileceğini bu durumu da yadırgamayacağını vurgulayan Recep Güleroğlu, konuyla ilgili şunları dile getirdi.

Bu durum MHP’nin kaybetmiş olduğu tabanını yeniden şekillendirme dizayn etme hamleleridir. MHP tabanını kaybetmiştir. Yeni kurulan partilerle de AK Partiden kaçan oyları toplayan MHP bunu da elinden kaybedecek. Bizim partimizin tabanına yönelik davetleri var. Ama bu onlara çokta fayda sağlayamayacak. MHP Necattin Demirtaş transferini arzu ediyor olabilir buna bir şey diyemem, yadırgamam da. Her siyasi parti İlkadım Belediyesinin kendisinde olmasını arzu eder. Ancak bunun entrikalarla veya siyasi ahlakla bağdaşmayacak transferle olmasını kabul etmem. Kim yaparsa da yapsın ahlaki olmaz. İstifa çok normal bir şeydir. Makamlara gelenler onun gereğini yerine getirmek zorundalar. Eğer başka bir partiye geçilecekse bu partiden ihraç yolu ile olmalı dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber