Samsun İl Engelliler Meclisi Genel toplantısı yapıldı

Samsun İl Engelliler Meclisi Genel toplantısı yapıldı
30.10.2019
A+
A-

Çocuk, Yaşlı, Kadınlar ve en önemlisi Engellilerin toplumda karşılaştığı sorunları konuşmak. Bu sorun ve isteklere çözüm bulmak amacıyla oluşturulmuş olan Meclis Meclis Başkanı Yüksel KARAMAN ın önderliğinde, Yönetim Kurulu ve STK temsilcileri katılımı ile 27 Ekim 2019 cumartesi günü Mavi Işıklar Dinlenme ve Rehabilitasyon merkezinde gerçekleşti. 

Toplantı gündemi, oluşturulan konu başlıkları ve özellikle; başta şehrimizin engelliler için erişim, ulaşım ve seyahat sorunları ile çözüm önerileri konuşuldu.

Oluşan sorunlar sırasıyla şöyle;

-Trafikteki akülü sandalyelerin bağlanması ve trafik cezaları konusu görüşüldü.

– Halk eğitim merkezi hayat boyu öğrenme modüllerindeki ikinci bir engel grubundan dolayı ve spor lisansı olmadan kurslara kayıtlarının yapılmaması,

-Şehirdeki erişim sorunlarının(iz çizgileri ve asansörlerin )tekrar gündeme gelmesi ve çözüm önerileri.

-Proje eğitim faaliyeti ve engelli hak savunuculuğu eğitim semineri için Ömer Halis Demir salonunda yapılacağı ve görevlendirmeler yapıldı.

-Özel çocukların (otistik,down ve ZE) kaynaştırma ve ayrıştırma eğitim sorunları ile özel eğitim okullarının teknik imkanları ve uygulama sorunları konuşuldu.

-Sorunlara çözüm önerileri olarak iki adet çalışma komisyonu oluşturulmasına karar verildi.

Erişim komisyonu: Şehirdeki engelilere yönelik erişim sorunlarını ve çözüm önerileri araştırıp meclise rapor olarak sunması.

Eğitim komisyonu: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik sorunların tespiti ve çözüm önerilerini araştırıp meclis ve ilgili makamlara rapor olarak sunulmasına karar verildi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber