Samsun Cezaevindeki FETÖ’cülerin Akıl Almaz Oyunları!

Samsun Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan FETÖ/PDY zanlıları her gün doktora çıkabilmek için çeşitli rahatsızlıkları bahane ediyor.

21.12.2016
A+
A-

15 Temmuz başarısız FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından ülke genelinde yapılan operasyonların Samsun ayağında FETÖ/PDY şüphelisi olarak tutuklu yargılanmak üzere cezaevine konulan tutuklular, siyasi etki gücüyle birlikte doktorları da kullanarak alacakları raporlarla tahliye olmanın ve tutuksuz yargılanabilmenin peşine düştü.

Samsun Ceza ve Tevkif Evi’nde 2. Müdürün müsamahalı tutumundan faydalanarak her gün hastaneye çıkmaya çalışan şüphelilere hem siyasiler, hem yakınları ve hem de bazı hâkim ve savcıların dışarı çıkabilmeleri için destek verdikleri öğrenildi.

En son tutuklu Vedat D.’nin hastaneye çıkarak yakınlarıyla görüşmeye çalıştığı, heyet raporu alabilmek için ne gerekiyorsa yapmalarını istediği, jandarmanın konuşmaya müsaade etmediği için yakınlarıyla konuşmasını tamamlayamadığı belirtiliyor.

CEZAEVİ MÜDÜRÜ BASKI ALTINDA MI?

Samsun ve Bafra cezaevlerinde avukat ve hakimlerden oluşan bir grubun FETÖ tutuklularını para karşılığı tahliye etmek için çalıştığı her tutuklulardan dosyasına göre 20 ile 50 bin TL civarında para istediği ve şimdiye kadar 20’ye yakın tutukluyla görüşme yaptığı öğrenildi.

Bu şebekenin kendilerine engel olarak gördükleri Samsun Cezaevi müdürüne çeşitli baskılar yaptıkları da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda tahliye olmak için heyet raporu almaya çalışan işadamı Ersin Y.’ye rapor vermeyen başhekimine baskı yapan bayan hakimin dün gözaltına alınan hakim olmadığı, doktorlara ve başhekime baskı oluşturan hakimin bölge idaresi mahkemesi değil sulh ceza mahkemesine bakan bir bayan hakim olduğu öğrenildi.

Kaynak: akasyam.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.