Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni kim yönetiyor?

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni kim yönetiyor?
28.05.2022
A+
A-

2017 -2019 yıllarında Koceli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptıktan sonra 2019 Nisan ayında Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atanan İlhan Bayram için ŞOK iddialar.

Göreve geldiği günden bu yana tartışılan isim olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sektreteri İlhan Bayram, kendi kızı başta olmak üzere yaptığı yandaş ve Samsunlu olmayan bürokrat atamalarıyla dikkati çekerken bu kez de daire ve şube amirleri üzerinde uyguladığı ‘mobbing’ ile gündeme gelmeye başladı.

TAHAKKÜM VE MOBBİNG İDDİALARI
Göreve geldiği 2019 yılının nisan ayından bu yana hakkındaki eleştiriler ve olumsuz değerlendirmeler kesintiye uğramaksızın devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri İlhan Bayram hakkında şimdi de özellikle daire başkanları ve şube müdürleri üzerinde uyguladığı tahakküm ve ‘mobing’ iddiaları gündeme geldi.

YAKIN AKRABA VE ARKADAŞLARA KIYAK
Göreve gelir gelmez neredeyse kendi ekibini kuran, bunu yaparken daha önce çalıştığı yakın arkadaşları ve akrabalarını tercih eden İlhan Bayram, son zamanlarda Satın Alma Daire Başkanlığı’na Kocaeli’den mesai arkadaşı Hüseyin Akbulut’u, operasyonların yürütüldüğü makam olaraka da bilinen Teftiş Kurulu Başkanlığı’na, ardından da Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na Emrah Binici’yi atamasıyla dikkatleri yeniden üzerine çekti.

ŞUBE MÜDÜRLERİ VE MÜHENDİSLER DİKEN ÜSTÜNDE
Emrah Binici’nin göreve getirilmesiyle birlikte de İlhan Bayram’ın Büyükşehir Belediyesi bürokratları üzerindeki tahakkümünün son derece artarak adeta bir ‘güç kullanma’ mekanizmasına dönüştüğü iddia ediliyor. Eski Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam ile Çevre ve Kontrol Daire Başkanı Figen Akın’ın nasıl görevden alındığını ve nerelere memur edildiklerini iyi bilen bir çok şube müdürü ve mühendisin ise ‘kademe ilerleme cezası’na tabi kalmamak için sessiz kaldıkları öne sürüldü.

TEFTİŞ KURULU, DEMOKLES’İN KILICI GİBİ
Özellikle Emrah Binici’nin göreve gelmesinin ardından Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda bir çok şube müdürü ve mühendis için onlarca dosyanın yeniden açıldığı biliniyor. Bazı daire başkanları da dahil bir çok bürokratın ‘görevden alınma’ ya da başka türlü cezalara maruz kalmama adına sessiz kaldıkları da Büyükşehir Belediyesi’nde herkesin bildiği bir gerçek olarak ortada durmaya devam ediyor.

KIZI, SASKİ HUKUK SERVİSİNDE!
Daha önce kızı Avukat Semanur Bayram’ı Kocaeli’ndeki bir ilçe belediyesinde ‘özel kalem’ üzerinden memur olarak atanmasını sağlayan ve ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde ‘hukuk kadrosu’da görevlendiren İlhan Bayram, iller Bankası’ndan mesai arkadaşı Ayi Seyfi Küçükgöncü’yü de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Samsun’a getirerek Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı yaptı.

ESKİ ‘ÖZEL KALEM’E DAİRE BAŞKANLIĞI
İlhan Bayram’ın Kocaeli’nde görev yaparken Özel Kalem’inde çalıştırdığı Abdülkadir Dizman ise halen Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Zabıta Daire Başkanı. Fen İşleri Dairesi henüz bölünmemişken başına yine İlhan Bayram’ın İller Bankası’ndan mesai arkadaşı olan Metin Köksal getirildi. Fen İşleri Dairesi 2’ye ayrılınca Metin Köksal Genel Sekreter Yardımcısı oluverdi. Fen İşleri’ne ise Kemal Özüm, Yol Yapım İşleri’ne ise Başkan Mustafa Demir’in Ankara’daki iş ortaklarından birinin yakını olduğu belirtilen Ahmet Bayır getirildi.

KOCAELİ YEREL BASININDA İDDİALAR
Kocaeli gibi Türkiye’nin en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden birinde Genel Sekreter olarak görev yaptığı dönemlerde de adı özellikle yerel basında bir çok sansasyonel haberle gündeme gelen İlhan Bayram’ın Samsun’daki bu hükmü ve ‘mobing’le nitelenen uygulamalarına ses çıkarılmayışı ise ayrı ama önemli bir soru işareti olarak duruyor.

İLHAN BAYRAM VE HEDEFİNDEKİ BÜROKRATLAR
Kocaeli’nde yıllarca eşine şoförlü makam aracı vermesiyle de gündeme gelmiş İlhan Bayram’ın, son günlerde ise Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız, Yol Yapım Daire Başkanı Ahmet Bayır, Kültür Daire Başkanı İdris Akdin, Çevre Kontrol Daire Başkanı Ali Tülümen ve Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş ile arasının bozu olduğu ve bu bürokratları gözüne getirdiği öne sürülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber