Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde bine yakın işçinin çıkarılacağı iddia edildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde bine yakın işçinin çıkarılacağı iddia edildi
15.08.2019
A+
A-

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, 31 Mart’taki yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’ni Mustafa Demir ile kazanmıştı.

Aradan geçen 4 ayda il dışından yapılan üst düzey atamalar eleştiri konusu olurken, yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Belediyede bin işçinin işine son verileceği öne sürüldü.

SEÇİM ÖNCESİ KADRO SÖZÜ MÜ VERİLDİ ?
Bin işçinin, MHP ve AK Parti tabanındaki bazı kişilere seçim öncesi verilen iş vaadlerinin yerine getirilmesi için işten çıkarılacağı iddia ediliyor. MHP’nin parti tabanında Başkan Demir’e taleplerini ilettiği, ancak bu taleplerin bin işçinin tazminat ve diğer ödemeleri büyük yük getirdiği için yerine getirilemediği öne sürüldü. 1 milyar 600 milyon borcu bulunan ve tüm gelirlerini ipotek gösteren Büyükşehir Belediyesi’nin işçi kıyımı yapması halinde yargı masrafları ile birlikte büyük bir mali yükle karşı karşıya kalacağı belirtiliyor. MHP’nin tabanındaki bazı isimlere belediyede yükselme imkanı da tanınmadığı ileri sürülüyor.

İŞÇİLER TEDİRGİN
Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, seçim öncesi belediyede görevli personeli ziyaret etmiş, kimsenin işine son verilmeyeceğini beyan etmişti. Büyükşehir Belediyesi’nde Halkla İlişkiler Birimi’nde sendikalı iki işçinin geçtiğimiz günlerde işlerine gerekçe gösterilmeden son verilirken, bin işçinin belediyede işten atılacağı iddiası, belediye çalışanlarını tedirgin etti. Bundan sonra nasıl bir süreç izleneceği ise merak ediliyor.

(Hedef Halk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber