Samsun Bilim ve Sanat Eğitim Formu (BİLSEF 2019) başladı

Samsun Bilim ve Sanat Eğitim Formu (BİLSEF 2019) başladı
07.03.2019
A+
A-

Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. Yılı Kutlamaları kapsamında, İlkadım İlçe Milli Eğitim ve Samsun RK Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğünün organize ettiği BİLSEF 2019 Eğitim Formu başladı.

 İlkadım Gençlik Merkezi’nde düzenlenen formun açılışında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Samsun’ da 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen BİLSEF 2019 Eğitim Formunda öğrencilerin özgüven ve sorumluluk duygusunun geliştirilerek akranları ile işbirliği içerisinde ulusal ve küresel sorunlara karşı duyarlı olmalarına ve bunlara çözüm önerileri üretmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

 Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim AKMEŞE, “ açılışını yaptığımız ve 7 – 10 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan BİLSEF 2019 Eğitim Formunda en önemli husus lise öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası düzeyde, bilim, sanat, eğitim, ekonomi, teknoloji, insan hakları ve dış ilişkiler alanlarındaki güncel sorunlarını akranları ile tartışacak. Bu sorunlara çözüm önerileri geliştirecek ve bu çözüm önerilerinin bir sonuç bildirgesi halinde sunacaklar” dedi.

Türkiye’de ilk defa Samsun bilim ve sanat merkezi tarafından lise öğrencilerinin bir araya getirildiği formda Bilim, Sanat, Eğitim, Teknoloji, Ekonomi, Tarih ve Dış İlişkiler ve Sosyal Politikalar Komitelerinde belirlenen konular, sorunlar ve çözüm önerileri konuşulacak. Programa Resmi-Özel Ortaöğretim kurumlarına devam eden 220 lise öğrencisi,30 danışman öğretmen, toplam 250 aktif katılımcı katılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber