Samsun Ak Parti İl Başkanlığının borçları neden ve niçin ödenemiyor

Samsun Ak Parti İl Başkanlığının borçları neden ve niçin ödenemiyor
03.01.2020
A+
A-

Samsun AK Parti İl Başkanlığının kiracı olarak bulunduğu binanın iki senedir kirasını ve 31 Mart seçimlerinden kalan borçlarını ödeyemediği gündeme geldi.

Samsun’da AK Parti İl Başkanlığının 31 Mart seçimlerinden kalan yüklü borcunu ödeyemediği bunun yanı sıra partinin kirasını da ödeyemediği iddia edildi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığının, 31 Mart seçim döneminden sadece bayrak için 600 bin lira civarında borcunun bulunduğu, bununla birlikte piyasaya da seçim döneminden kalan ödemelerini hala yapamadığı öne sürüldü. Seçim sürecinde partiye sokulan faturalarla ilgili mali işlere bakan başkan yardımcısının gelen faturalarda ki soru işaretleri nedeniyle istifa ettiği de kulislerde konuşuluyor.
İl Başkanlığı binasının iki yıldır kirasının ödenemediği de iddialar arasında yer alırken, il yönetiminde avukat olan partililerin çoğunun kamu kurumlarının icra takip işlerini kovaladıkları ve bu işleri almalarına rağmen borçların neden ve niçin ödenemediği de merak ediliyor.
Kamu ve bazı kurumların icra takip işlerinin il yönetiminde bulunan avukatlar tarafından paylaşıldığı iddiaları daha önce de gündeme gelmişti. İl Başkanlığının borçlarının ödenmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi ile de görüşme yapılırken, bu görüşmeden olumsuz yanıt çıktığı parti içi kulislerinde konuşulmuştu. 31 Mart seçimlerinin üzerinden aylar geçmesine rağmen il başkanlığının piyasaya olan borçlarını ödeyememesi, alacaklıları mağdur ederken, il başkanlığında kamu ve bazı kurumların icra takip işlerinin alınması ve bazı il yöneticilerinin bu sayede para kazanmalarına rağmen, partinin borçlarının ödenmesi noktasında fedakarlık yapıp yapmadıkları da merak konusu oldu.
Edinilen bilgilere göre İl Başkanlığı, borçların ödenebilmesi için ise yeni formüller arıyor.
Kaynak : SamsunKenthaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.