Sampa Otomotiv sesimizi duyun diyen işçileri işten çıkarttı

Sampa Otomotiv sesimizi duyun diyen işçileri işten çıkarttı

Samsun’un önemli sanayi tesislerinden biri olan SAMPA Otomotiv’de Korona Virüs nedeniyle sosyal mesafenin korunamamasından dert yanan ve ‘Sesimizi Duyun’ diyen işçilerin işten çıkartıldığı gündeme geldi.
Samsun’da SAMPA Otomotiv’de Korona Virüs nedeniyle sosyal mesafenin korunamadığını dile getirerek fotoğraf çeken işçiler fabrika yönetimi tarafından iddiaya göre işten çıkartıldı.

SAMPA otomotiv’de sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dahi işçilerin özel izin ile çalıştırıldığı gündeme gelirken, çok sayıda işçinin bir arada çalışması sebebi ile sosyal mesafe sorununun yaşandığı ortaya çıkmıştı. Bazı işçiler fabrikanın içerisinden çektikleri görüntüleri sosyal medya sayfalarında paylaşarak ‘Sesimizi duyun’ çağrısı yaparken, görüntülerin gündeme gelmesi sonrası SAMPA Otomotiv’in bu işçileri işten çıkarttığı ileri sürüldü.

Görüntülerin basın yayın organlarında yayınlanmasından önce fotoğrafları paylaşan işçilerin ifadelerinin alındığı ve söz konusu fotoğraflarda yemek kuyruğunda bulunan bazı işçilerin de sosyal mesafe kuralına uymadıkları gerekçesi ile işlerine son verildiği öne sürüldü.

Korona Virüs sebebi ile esnek çalışma saatleri uygulanırken SAMPA Otomotiv’de bunun sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dahi uygulanmadığı ve çalışan işçilerin Korona Virüs salgını nedeniyle tedirginlik yaşadığı gündeme gelmişti. SAMPA ise bu tedirginliği yaşayan ve fabrikadan görüntü çekerek sosyal medyada yayınlayan işçileri işten çıkartarak, diğer işçilere de adeta gözdağı verdiği iddia edildi. Oysa yerel basın bu konuda sorunun çözümlenmesi ve işçilerin Korona Virüs tedbirlerine göre çalıştırılmasının sağlanması için konuyu gündeme getirmişti. SAMPA ise çareyi işçileri çıkartmakta buldu.

samsunkenthaber

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber