Samdak’tan Ovit Dağı’na ‘Cumhuriyet Tırmanışı’

Samdak’tan Ovit Dağı’na ‘Cumhuriyet Tırmanışı’
28.10.2019
A+
A-

Samsun Dağcılık kulübü (SAMDAK) Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ıncı yıl dönümü dolayısıyla Ovit Dağı’na (3230 m.) zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Samsun Dağcılık Kulübü Cumhuriyet bayramı kutlamaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli faaliyetlerle Cumhuriyete sahip çıktı. Geçtiğimiz hafta sonu toplam 3 etkinlik gerçekleştiren kulüp sporcuları ilk olarak Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan toplam 3230 yüksekliğinde olan Ovit dağı zirvesine dokuz dağcı başarılı bir şekilde tırmandı.

Samsun Dağcılık Kulübü başkanı Faruk KARADUMAN; Ulu Önder Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir.” Diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değerdir. Biz de Samsun dağcılık kulübü olarak Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümü dolayısıyla üç adet faaliyet gerçekleştirdik. 

CUMHURİYET ZİRVESİ

Bunlardan ilki; kış sporları açısından dikkate değer potansiyele sahip olan, Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan, kent merkezine 91 km, ilçe merkezine 34 km mesafede yer alan 3230 metre yüksekliğindeki Ovit Dağı zirve tırmanışı oldu. Zirve faaliyetine toplam dokuz sporcumuz katılmış ve Zirve tırmanışı başarıyla tamamlanmıştır. 

KARAKAYALARA TIRMANIŞ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılı olması sebebiyle bayramımızı dağcılık ruhuna yakışır bir şekilde dağlarda kutladık. İkinci faaliyetimiz olan Karakaya Kaya tırmanışını üç sporcumuz gerçekleştirdi. Karakaya Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir mahalledir. Güzel bir köy olan Karakaya kaya tırmanışı için çok uygun granit kaya yapılarıyla büyük ilgi görüyor. Tırmanış için en uygun mevsim ilkbahar yaz ve sonbahar. Rotaların çoğu, kayaların kuzey yüzünde olduğundan yazın erken saatler dışında bütün gün gölgelidir. Kış ise çok soğuk geçtiği için hava kuru bile olsa tırmanmak zordur.

ŞAHİN DAĞLARINDA TREKKING

SAMSUN’UN Kavak ilçesine bağlı Başalan köyünden Şahin dağlarına Trekking faaliyeti düzenleyen 3 dağcı toplam 22 kişi 12 kilometrelik orman parkurunda yürüyüş gerçekleştirdiler. 

KUTLAMALARA DEVAM

Ovit dağı zirvesini ve Karakaya tırmanıışını başarıyla tamamlayan dağcılarımız Kemerli Kaçkar dağına bir zirve faaliyeti daha gerçekleştirip Samsun’a dönmeyi planlıyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber