Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül Aşure etkinliğine katıldı

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül Aşure etkinliğine katıldı
10.09.2019
A+
A-

Belediye Başkanı Halil Akgül, Muharrem ayı dolayısıyla Cumhuriyet ve 15 Temmuz Şehitler Meydanında vatandaşlara aşure ikram etti.

Efendimiz (S.A.V)’in gözbebeği Hazret-i Hüseyin ile arkadaşlarını andığımız ve şehadetlerini yeniden anımsadığımız bu günlerin aynı zamanda dayanışma ve paylaşma günleri olduğunu hatırlatan Başkan Akgül, Muharrem ayının ve aşure gününün ümmete birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

AŞURE, DAYANIŞMA VER PAYLAŞMAKTIR
”Muharrem ayının büyük sevinçleri ve büyük hüzünleri bir arada bulundurduğuna işaret eden Başkan Akgül “ Efendimiz (S.A.V)’in gözbebeği Hazret-i Hüseyin ve arkadaşlarını anmak, çektikleri acıların hatırlanması ve şahadetlerinin asla unutulmaması anlamı taşıyan aşure, aynı zamanda dayanışma ve paylaşma günleridir. Bu topraklar ve bu topraklarda yaşayan her bir insan için en önemli günlerdendir, aşure günleri. Hem dini hem kültürel hem de sosyal boyutu vardır. Bu mübarek günlerde, bizler, dinimiz açısından aşure gününde meydana gelen olayları tekrar tekrar hatırlar, oruç tutar, 40 farklı ürünü bir araya getirerek aşure yapıp akraba ve komşularımıza dağıtır, tüm toplum olarak bir manevi hava yaşarız. İşte burada bu aşureleri dağıtarak, hem tarihte yaşanan hadiseleri unutturmamış, hem bir Anadolu geleneğini yaşatmış, hem de halkımızla kucaklaşmış oluyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber