Şahin Dağlarının akıbeti inşallah Kaz Dağları gibi olmaz

Şahin Dağlarının akıbeti inşallah Kaz Dağları gibi olmaz
13.12.2019
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, altın araması yapılan Şahin Dağlarının akıbetinin Kaz Dağları gibi olmasından korktuğunu söyledi.

İYi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü’nün 2020 yılı bütçesi üzerinde TBMM’de konuştu.

Bedri Yaşar, TBMM’de yaptığı konuşmada “Bor, ülkemizin geleceğidir, stratejiktir, asla ve kata özelleştirme kapsamına alınmamalıdır” dedi.

Samsun’da bulunan Şahin Dağlarında yapılan altın arama çalışmalarına da değinen Bedri Yaşar, bu konuda ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi.

“Madenlerimizi çıkaralım, işleyelim derken bir şeyi daha unutmamamız lazım, yerin üstü her zaman yerin altından daha değerlidir. Biz bunu Kaz Dağlarında gördük, ne
manaya geldiğini hep beraber yaşadık. Ümit ediyorum ki Samsun’da da böyle bir ruhsat var, Şahin Dağları, Kaz Dağları’nın akıbetiyle aynı olmaz ama görünen o ki bizim bütün bu feryatlarımıza rağmen işlemlerde de bir geri adım yok. İnşallah, Şahin Dağlarının akıbeti de Kaz Dağlarının akıbetiyle aynı olmaz diyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.