Sağlık Bakanı Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğündeki Kendi Devir Teslim Törenine Katıldı

Sağlık Bakanı Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğündeki Kendi Devir Teslim Törenine Katıldı
05.08.2024
7
A+
A-

Sağlık Bakanı Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğündeki Kendi Devir Teslim Törenine Katıldı

BHA-İSTANBUL

Devir teslim    töreninde konuşan    Sağlık Bakanı Prof. Dr.  Kemal Memişoğlu,  “Sayın Cumhurbaşkanımız layık gördü, sekiz sene İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü gibi çok ulvi bir görevden sonra yine milletimize hizmet etmek için Sağlık Bakanı olarak görevi devraldık. Burada da Emre kardeşimize görevi devrediyoruz. Bunlar nöbet, dünyadaki her makamın sonu var, her zenginliğin, her fakirliğin sonu var. İşte böyle görevleri devredeceğiz, dünyada hiçbir makam baki kalmıyor. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Milletimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Çok çalışarak dünyaya huzur, mutluluk ve iyilik getirmeye çalışacağız.” dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, 2016 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandığında, İstanbul gibi medeniyetin baş şehrinde bu görevi yerine getireceği için büyük bir sorumluluk hissettiğini, ekip arkadaşlarıyla görev yaptığı süre olan sekiz yıl süresince çok güzel çalıştıklarını, bu süre zarfında ne yazık ki pandemi, deprem, patlama gibi birçok olumsuz olay meydana geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, özellikle COVID-19 pandemisinde dünyaya örnek bir mücadele yaşandığını, bu dönemde İstanbul’daki ilçe sağlığından aile hekimliğine, şoföründen temizlik personeline, hekiminden hemşiresine, başhekiminden sağlık memuruna kadar herkesin müthiş bir kahramanlık örneği gösterdiğini söyleyerek “Ben o kahramanların görünen yüzüydüm. Onlara hepinizin huzurunda minnetlerimi arz ediyorum, iyi ki varlar.” dedi.

Sağlık Bakanı, Türkiye’nin sağlık sektörü, sağlık çalışanı ve sağlık altyapısıyla dünyaya örnek olabilecek bir sağlık sistemine sahip olduğunu, bunun kıymetini bilmemiz gerektiğini belirterek bunu daha da geliştirmek için çalışacaklarının altını çizdi.

6 Şubat 2023 sabahı yaşananlara değinen Sayın Bakan, “Deprem sabahı saat 06.00’da şimdiki İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın çağrısıyla AFAD’a gittik. İlk ekiplerimizi uçakla bölgeye gönderdik. Binlerce hekim, binlerce sağlık çalışanı İstanbul havaalanında, bölgeye gitmek için bizden talimat ve görevlendirme beklediler. Başka hiçbir ülkenin sağlık çalışanlarının bu kadar özveriyle deprem bölgesine koştuğunu sanmıyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, temel sağlık hizmetlerini önemsediklerini, koruyucu sağlık hizmetlerinin ve en önemlisi toplumun hasta olmadan sağlığın kıymetini bilmesinin Sağlık Bakanlığı olarak kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Sayın Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevi esnasında İstanbul’da en küçüğü 300 yataklı 28 adet hastanenin hizmete girdiğini, bunların 8 tanesinin COVID-19 pandemisiyle mücadele ederken açıldığını, böylece Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kamu sağlık sistemine 28 hastane ilave edildiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde görev yaparken birlikte çalıştığı ekip için: “Ben gerçekten bu ekiple buradaki arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Çok zorlu günler yaşadık, çok güzel günler yaşadık ama hep ekip olmayı bildik, hep ekip hâlinde hareket ettik. Sabrettik, tevekkül ettik, çalıştık.

Bizim esasında başarımızın formülü bu. İnşallah Sağlık Bakanlığında da bu şekilde hareket edeceğiz. İnsanların iyiliğini ön planda tutup iyilikle çalışarak, üreterek başarı elde etmeye çalışıyoruz. Onun için biz çalışacağız. Sağlık sistemimizi yeniden çok memnun eden, aynı zamanda sağlık teknolojisi ve bilgisi üreten bir sağlık sektörü hâline getireceğiz.” dedi.

Türkiye’de, sadece ülkemize değil dünyaya da sağlık, huzur ve mutluluk getirecek bir sağlık sektörü ve insan gücü olduğuna değinen Sayın Memişoğlu, “Ben İstanbul İl Sağlık Müdürlüğündeki görevimi, çok başarılı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı olarak özellikle COVID-19 pandemisi döneminde filyasyon ekiplerini, İlçe Sağlık Müdürlüklerini ve birinci basamak sağlık hizmetlerini yöneten Doç. Dr. Abdullah Emre Güner kardeşime devrediyorum.

Onun da çalışmalarında bizimle aynı mantık ve aynı ilkelerle hareket ettiğini bildiğim için güvenerek bu makamı ona tevdi ediyoruz. Allah onu utandırmasın. Allah bizleri ve onu bize güvenenlere, milletimize, devletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza mahcup etmesin diyor, hepinize saygılar sunuyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini teslim alan Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla sizden bu görevi devralmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Koşacağız, koşmaya hazırız. Rabbim bu memlekete, bu yüce millete hizmet etmeyi bize nasip etti. Sizin bize devrettiğiniz bayrağı daha yükseklere inşallah taşıyacağız.” dedi.

Tören sonunda, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner birbirine çiçek takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin yer aldığı devir teslim töreni, 3 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü fuaye alanında yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber