Renklerde soluklaşma veya sararma Katarakt belirtisi

Renklerde soluklaşma veya sararma Katarakt belirtisi
04.05.2021
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Ayan, okuma zorluğu, çift görme, renklerde soluklaşma veya sararma gibi belirtilerin görme problemi Katarakta işaret olduğunu belirterek, tedavisinin geciktirilmemesini söyledi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Ayan, “Özellikle ileri yaşlarda ve bazı sağlık sorunları ile ortaya çıkan görme problemi kataraktın tedavisinin olduğunu” söyledi.
Kataraktın yaş, metabolik, travma, ilaçlar ve doğumsal nedenlerle ortaya çıkabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Ayan, “Katarakt göz merceğinin saydamlığını yitirmesi ile oluşan bir hastalıktır. Görmeyi sağlamamız için baktığınız görüntünün cismin görüntüsünün retina üzerine düşmesi gerekmektedir.

KATARAKT NEDENLERİ VE BELİRTİLERİ
Retina bu görüntüyü fizyolojik değişikliklerle beyine iletilir ve görme algılanır. Önemli olan retina dediğimiz tabaka üzerine görüntünün ilk etapta düşmesi bunu sağlayan göz de iki tane önemli doku vardır. Gözünüz tabakası saat camı gibi olan gözün saydam tabakası ikincisi de orta ön kısmında yer alan göz merceğidir.
Saydamlığı bozulan lens isli, buzlu veya lekeli cam gibi olur ve görme ile ilgili şikayetler başlar. Işığa karşı hassasiyet, Okuma zorluğu, Çift görme, Renklerde soluklaşma veya sararma, Gece görüşünde bozulma gibi belirtiler verir.
Gözlerden birinde veya ikisinde birden meydana gelebilir. Bir göz genellikle diğerine göre daha fazla etkilenir. Katarakt olgunlaştığında cisimler şekilsiz bulanık veya zayıf görülür.

TEDAVİSİNİ GECİKTİRMEYİN
Katarakt genellikle yaşa bağlı olarak oluşmakla birlikte, çeşitli metabolizma hastalıkları, göze gelen darbeler, Diyabet, Göz içi iltihapları, Uzun süreli kortizon kullanımı da etkisi vardır. Yaşlanan insanlarda kırışıklıklar ve saçtaki beyazlamalar gibi kataraktla da karşılaşılır.
Erken dönemlerinde ufak numara değişiklikleriyle gözlük numarası değişikleri ile biraz daha görme idare edebilir ama orta ileri düzey katarakta yapılacak tek tedavi yöntemi cerrahidir. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte katarakt ameliyatları çok rahat bir şekilde kişinin korkmasına gerek kalmadan yapılmaktadır.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber