Rektör Ünal: Fark yaratmak için öğrenmeye sürekli açık olun

Rektör Ünal: Fark yaratmak için öğrenmeye sürekli açık olun
05.01.2024
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi, Samsun Teknopark ile öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilen Vizyonfest Kariyer Zirvesi yoğun katılımla başladı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topçu, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Ünal: “Kariyer planınızda geleceğinizi göz önünde bulundurun”

Kariyer oluştururken sadece bu günü değil, geleceği de düşünerek hareket etmek gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Mezun olduğunuzda, her birinizin kendine özgü bir hayatı olacak. Bu hayatı kurmak sizin sorumluluğunuzda. Hızla değişen teknoloji ile birlikte alacağınız diplomalar yeterli olamaya bilir. Diplomanızı güçlendirmeniz, başarıya giden yolda önemli bir adım olacaktır. Şu anda var olan mesleklerin, gelecek on yıl içinde önemini yitirebileceği bir gerçek. Bu nedenle, kariyer planlarınızı oluştururken sadece mevcut durumu değil, aynı zamanda geleceği de göz önünde bulundurmalısınız. Sizin için en uygun olanı belirlemek ve bu doğrultuda adımlar atmak, başarıya giden yolda sizi bir adım öne taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı. 

“Fark yaratmak için öğrenmeye sürekli açık olun”

Güçlü bir kariyer inşa edebilmek için eğitimin yanında yeteneğinde geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Ünal, “Geleceğin dünyasında fark yaratmak için öğrenmeye sürekli açık olun. Sadece bugün değil, sürekli değişen ve gelişen bir dünyada kendinizi güncellemek rekabet avantajı sağlayacaktır. Yeniliklere ayak uydurun. Yeteneklerinizi geliştirmek, diplomanızın ötesinde bir kariyere sahip olmanın anahtarıdır. Kariyer planlamanızda; Kariyer Kapısı, Yetenek Kapısı ve staj gibi etkenler size yol gösterici olacaktır. Değişen dünya koşullarına uyum sağlamak, öğrenmeye devam etmek ve fark yaratan becerileri geliştirmek, elinizdeki diplomanın değerini artıracaktır.” dedi.

Cemil Deveci: “Şanslısınız çünkü OMÜ’nün öğrencilerisiniz”

Samsun Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ise “Düzenlene bu program sizi,  iş insanlarıyla karşılaştıracak. Ondokuz Mayıs Üniversitesi buna benzer güzel çalışmalara imza atıyor. OMÜ’nün öğrencileri çok şanslı. Gençlerimize güveniyoruz. Atakum Belediyesi olarak gençlerin projelerine yaklaşık 4 yıldır istisnasız gücümüz yettiğince destek oluyoruz.” şeklinde konuştu.

VizyonFest Kariyer Zirvesi, üniversite öğrencilerinin kariyer fırsatlarını, özel şirketlerin vizyonlarını ve sektörün gereklerini tanıtmayı hedefliyor. Etkinlikte, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 8 firma ve 8 mentor yer aldı. 

İki gün boyunca düzenlenen etkinlikte; kariyer söyleşileri, iş/staj imkanı yakalama şansı, kurum/firma tanıtım oturumları, mentorluk çalışmaları, atölye çalışmaları, topluluk stantları ve çeşitli çekilişler yapıldı. 

Program sonucunda çeşitli çekilişlerde ödül kazanan öğrencilere hediyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır tarafından takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.