RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN BU SÖZÜ, İÇ SAVAŞA DAVETİYEDİR!

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN BU SÖZÜ, İÇ SAVAŞA DAVETİYEDİR!
19.06.2016
A+
A-

Chp Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir toplantıda kullandığı sözü İç savaş nedeni olarak nitelendirdi.

Tayyip Erdoğan, katıldığı bir toplantıda,  Gezi parkına Topçu Kışlası projesinin yeniden hayata geçirileceğini belirtmiştir. Hepimizin bildiği gibi Türk siyasi tarihine gezi olayları adıyla geçen süreç, tek bir ağacın kesilmesi ile başlamıştır. Yine hepimizin bildiği gibi bu süreç, büyük bir toplum direnişine dönüşmüş, 10’un üzerinde insanımız hayatını kaybetmiş, onlarca insanımız yaralanmış ve sakat kalmıştır.

Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, hep bu sürecin kahramanlarıdır. Dolayısıyla, aradan 3 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra Tayyip Erdoğan’ın yeniden Topçu Kışlası’nı gündeme getirmesi, en basit tabiriyle bir tahrik niteliği taşır. Bu proje yeniden hayata geçirilmeye çalışıldığında kamuoyunun duyarlı kesimlerinin yineden harekete geçeceği muhakkaktır. Tayyip Erdoğan’ın, bunu bilememesi imkansızdır.

Bu nedenledir ki, Tayyip Erdoğan’ın bu çağrısı yine bir iç çatışmaya davetiye çıkarmak demektir. Ölen onlarca çocuğumuz için hiç üzülmediği, aksine onları meydanlarda yuhalattığı düşünüldüğünde, Tayyip Erdoğan’ın bu çatışmadan yine bir medet umduğu ve beklenti içinde olduğunu düşünmekteyiz.

Allah kimseye bu topraklarda bir iç savaş projesini hayata geçirecek fırsatı vermesin. Böyle şer düşünceleri içeren siyaset anlayışı, ebediyen bizden uzak dursun. Biz bu topraklarda yeniden huzur iklimi, özlemi içindeyiz. Ülkenin güneydoğusundaki faal kışlalarımızı koruyamayanların, Topçu Kışlası’nı gündeme getirmesinin, başka amaçlara matuf olduğu açıktır. Birilerinin Başkanlık beklentisi ve ihtirası, ülkeyi yeniden çatışma ortamına sürüklemeye yetmemelidir.

c2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber