Ramazanda tatlı tüketimine dikkat

Ramazanda tatlı tüketimine dikkat
23.05.2018
A+
A-

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Hilal Mutlu, sofraların vazgeçilmezi tatlıların seçimine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “şerbetli değil sütlü tatlılar tüketilmelidir” dedi.

Ramazan ayının sofraların vazgeçilmezi tatlı en çok zorlandığımız, hayır diyemediğimizdir. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Hilal Mutlu, sofraların vazgeçilmezi tatlıların seçimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Tatlı tüketimini şerbetli tatlılardan değil sütlü tatlılardan yana kullanmalıyız. Baklava, kadayıf, künefe gibi şeker oranı yüksek tatlılardan uzak durmamız gerekmektedir.” dedi.

Diyetisyen Hilal Mutlu, “Ramazan birlik, beraberlik demek, kalabalık sofralar demek. Uzun zamandır göreşemediğimiz akraba eş- dost ile görüşmek demek. Bu yüzden de Ramazan demek maharetli sofralar demek. Ramazan’da iftarda ve sahurda olduğu gibi iftardan sonra da tatlı tüketimine ve seçimine dikkat etmeliyiz. Ramazan’da tüketilen tatlıların başında güllaç ve baklava gelmektedir. Şerbetli tatlıların şeker oranı, sütlü tatlılara göre daha yüksektir. Bu yüzden hem kalorisi daha fazla hem de glisemik indeksi yani kan şekerini yükseltme hızı yüksektir.

SÜTLÜ TATLI TÜKETİN
Bu yüzden Ramazan’da tatlı seçeneğimizi sütlü ve meyveli tatlılardan yana kullanmalıyız. Güllaç, kazandibi, sütlaç gibi hafif sütlü tatlıları tercih edebiliriz. Burada da dikkat edeceğimiz nokta, tatlıları evde yapıp şekeri ve yağ miktarını daha az kullanmaktır. Tatlı ihtiyacını gidermek için meyve de çok iyi bir seçenektir. Tabi her şeyde olduğu gibi meyve de porsiyona dikkat edilmelidir. Yaz meyvelerinin çoğunlukla daha çok sevilmesinden dolayı porsiyon miktarları artabilmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber