Parkomat’tan ücreti icra ile alırız uyarısı!

Parkomat’tan ücreti icra ile alırız uyarısı!
28.04.2020
A+
A-

Samsun’da tartışılan parkomat sistemi, korona virüs dinlemedi. Cadde ve sokaklara araçlarını parkeden vatandaşlara ‘park ücretini icra ile alırız’ uyarılarını içeren fişler kesiliyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in seçimden önce ‘kaldıracağım yada bir düzenleme yapacağım’ dediği tartışılan parkomat sistemi, vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor.

Korona virüs ile kıyasıya mücadele edildiği bir ortamda kısa süreli evlerinde çıkan ve cadde ve yolların kenarına araçlarını parkederek ihtiyaçlarını gideren vatandaşlar, parkomatın icra tehdidini içeren makbuzunu bir anda camında görüyor.

K2GUYB

ÇOK SAYIDA İPTAL DAVASI VAR

Aracını yolun kenarına kısa süreli park eden araç sürücüsü, camında bir anda icra tehditini içeren makbuzu gördü. Parkomat görevlisi ile iletişime geçilmesi istenen makbuzda, “Otopark ücretini park alanını terketmeden ödememeniz halinde icra yoluyla tahsil edilecektir “uyarısı yer alıyor. Parkomat cezalarının iptal edildiği çok sayıda davada bulunurken, icra tehdidi vatandaşın tepkisini çekti.

PARK ALANLARI ÜCRETSİZ OLMALI

Vatandaşlar ise parkomat sisteminin korona virüsle mücadele edildiği bir ortamda ücretsiz olması gerektiğini savundu. Vatandaşlar, “Bütün işletmeler kapalı. Vatandaşların bir çoğu zaten zor durumda. Birde yasallığı tartışılan parkomat sistemi vatandaşın başına bela oldu. Vatandaş zaten kısa süreli evinden çıkıyor ve aracı ile ihtiyacını gideriyor. Bu süreçte park alanları ücretsiz hale getirilmeli “dedi.
Kaynak: HedefHalk

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber