Pandeminin etkilerinden beyin sisi

Pandeminin etkilerinden beyin sisi
01.08.2022
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Şule Kefeli Eraslan, zihinsel işlev bozukluğuna yol açarak insanların yaşam kalitesi ciddi anlamda düşüren beyin sisi ile mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Günlük yaşantınızda aniden beynimizin durduğu veya yavaş çalıştığı hissine kapıldığınız anlar olabiliyor. Bu durum bazen psikolojik olarak stresli bünyenizden kaynaklanacağı gibi herhangi bir sağlık sorununa da bağlanabilir. Bu durumun pandemi döneminde de sıklığı ve şiddeti arttığı görülmektedir. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Şule Kefeli Eraslan bunun sebeplerinden olan beyin sisi hakkında önemli bilgiler vererek mutlaka mücadele edilmesi konusunda uyardı.

Beyin Sisi Nedir?
Uzm. Dr. Şule Kefeli Eraslan, “Beyin sisi daha öncelerden de gördüğümüz ama koronavirüs enfeksiyonu ile daha da sık karşılaştığımız bir sağlık sorunudur.
Koronavirüs enfeksiyonu ağır geçiren kişilerde daha sık görmekteyiz. Bu beyinde Prefrontal korteks dediğimiz alanın etkilenmesi sonucu ortaya çıkan bir zihinsel işlev bozukluğudur.

Beyin Sisi Belirtileri
En önemli belirtisi unutkanlıktır. Hasta kelimeleri konuşurken bulamama, dikkat dağınıklığı, konsantrasyon kaybı, okuduğunu anlayamama, başladığı işi bitirememe, iki işi aynı anda yapamama, daha evvel yaptığı işleri yetiştirememe, mental performans gerektiren herhangi bir işte zorluk çekme tepkisellik, kolay öfkelenme, uyku bozuklukları gibi şikayetlerle kliniklere başvuruluyor.

Beyin Sisi Tedavisi
Burada unutkanlık yapabilecek diğer zihinsel nedenleri aradan çıkarabilmek için tanı amaçlı kan tetkiklerini ve nöro psikolojik testleri ve görüntülemeleri sağlıyoruz.
Bu durumun tedavisinde eğer koronavirüs enfeksiyonun dışında bir neden tespit etmişsek öncelikle onun tedavisini veriyoruz. Bunun dışında eğer bir neden yoksa rutin tedavimizdeki gibi bol sıvı, omega 3 ve 6’dan zengin gıdalar, sigara ve alkolden kaçınılması tepkisellik, kolay öfkelenme uyku bozukluğu varsa psikolojik destek alınmasını öneriyoruz. ” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber