Özkefeli: Locan Barış Antlaşmasının 96. yılı ulusumuza kutlu olsun

Özkefeli: Locan Barış Antlaşmasının 96. yılı ulusumuza kutlu olsun
23.07.2019
A+
A-

ADD Samsun Şube Başkanı Dr.Işık Özkefeli, Lozan Barış Antlaşmasının 96. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ADD Samsun Şube Başkanı Dr.Işık Özkefeli mesajında, “Türk Ulusu 30 Ağustos 1922 tarihindeki büyük askeri zaferini, 24 Temmuz Lozan Antlaşması ile noktalamış, bu zafer ezilen tüm milletlere örnek olmuştur.

Emperyalizm ve Onun iç ve dış güç odaklarının asla içlerine sindiremedikleri; Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasının 96. Yıl dönümünde; Lozan bizim Tapumuzdur ve hep öyle kalacaktır demekten asla vaz geçmiyoruz. 

Birinci Dünya Savaşı sonuçlarını ilan eden, Sevr paçavrasını üzerinden 3 yıl geçmeden yırtıp atan büyük bir diplomatik zaferin adıdır LOZAN… Ve bu anlamda tektir. 

Bugün yeryüzünün en kritik ve gözde coğrafyasının Türk egemenliğinde olacağını belirlediği halde, Lozan’ın dışında bunca yıldır hükmünü yürütebilmiş başka bir siyasal antlaşma yoktur. Üstelik Lozan Antlaşması Emperyalizmin tarihi yenilgisinin simgesi durumundadır.

Birinci Dünya Savaşı sonrası, Avrupa’da ortaya çıkan siyasal durum ile yapılan anlaşmalar 21 yıl sonra İkinci Dünya Savaşı ile fiilen sona erip, 1945 sonrasında yeni bir Avrupa haritası çizilirken, Lozan Anlaşması dimdik ayakta kalabilmiştir. Üstelik İkinci Dünya Savaşı sonrası Dünya jandarmalığını ele geçiren ABD’nin bu anlaşmayı ısrarla tanımamasına rağmen…

Türk Ulusu 30 Ağustos 1922 tarihindeki büyük askeri zaferini, 24 Temmuz Lozan Antlaşması ile noktalamış, bu zafer ezilen tüm milletlere örnek olmuştur. Günümüzün Ortadoğu coğrafyasında ve Ülkemizde yaşananlar; Sevr’i hiç unutamayanların, bu rüyanın gerçeğe dönüşmesi için döndürdükleri oyunların göstergesidir.

Lozan Anlaşmasına sadece emperyalizmin yüz yıllık planlarının günümüzdeki temsilcileri karşı değildir. Cumhuriyet rejiminin kazanımları ile devlet kademelerinin en tepelerinde yer bulanlar, Osmanlı hayalleri ile Lozan’a karşı çıkmaktadırlar. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, tüm dünyaya örnek ‘’Ulus Devletini’’ bölmeye çalışanlar her zaman karşılarında Lozan’ı bulacaklardır. 

Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşının zafere ulaşmasını engelleyemeyenler, Mudanya Ateşkes Anlaşması sonrasında Lozan’da toplanacak barış görüşmelerini sonuçsuz bırakmak amacı ile fiilen bitmiş Osmanlı Hükümetini de Lozan’a davet etmişler, bunun özerine ilk büyük devrimimiz gerçekleşmiş ve 1 Kasım 1922 tarihinde Saltanat kaldırılmıştır. 

İçte ve dışta Sevr özlemlerinin arttığı bir dönemi yaşasak da her zaman bir ‘’Ulus Devleti’’ olma mücadelemiz asla bitmeyecektir. Her ne kadar Ülkemizin geçtiği bu süreçte rejim değişikliğini yaşıyor olsak da, akan sular doğru yöne akmaya hep devam edecektir.

Emperyalizm, 30 Ağustos 1922 tarihini, 9 Eylül’ün İzmir limanını nasıl unutamadıysa, Osmanlı hayranları da 1 Kasım 1922 tarihini de unutamamıştır. Bu nedenle el ele vererek Lozan Antlaşmasına saldırmakta ve Türkiye Cumhuriyetinin Tapu Senedini delmek için her türlü hile ve entrikaya başvurmaktadırlar. Ancak başaramayacaklardır.

30 Ağustos 1922 tarihinden sonra emperyalizm dünyanın hiçbir yerinde kalıcı zaferler kazanamadı. Hep kaybettiler. Bütün saldırganlıklarına rağmen… Yine kaybedecekler… Yine biz kazanacağız…

İşte bu tarihi dönmede, Lozan Antlaşması her zamankinden daha güncel ve daha önemlidir. Bu nedenle Lozan kazanımlarımızı canımız pahasına savunmaya kararlıyız.

Lozan Zaferinin 96. yılında, bu tarihi antlaşmayı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Lozan Antlaşması sonsuza kadar yaşayacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber