Özgecan’da ‘şiddet’ Farkındalığı Aileler dikkat!

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen farkındalık eğitiminde konuşan Psikolojik Danışman Elif Topaç, şiddetin önüne geçebilmek için en önemli faktörün aile olduğunu vurguladı.

25.11.2016
A+
A-
Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar Arası Mücadele Günü’ kapsamında farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.
Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde (AKSEM) düzenlenen ve Denizevleri Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Psikolojik Danışman Elif Topaç’ın konuşmacı olarak katıldığı farkındalık eğitimine katılan kadınlara şiddet, oluş biçimi, çeşitleri ve uygulanan yasal haklar hakkında bilgi verildi.
KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ CİDDİ VE KAPSAMLI ÇALIŞMA İÇİNDE
Farkındalık eğitimine gösterilen ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, “Adını, kadına yönelik şiddetin sembol isimlerinden birisi olan Özgecan Aslan kardeşimizden alan Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi olarak böylesi anlamlı bir günde, kadına yönelik şiddete dikkat çekecek bir farkındalık çalışması gerçekleştirmek istedik. Katılımın yoğun olması, bu konuda kadınlarımızın fazlasıyla hassas olduğunu gösteriyor. Merkezimizin başlıca çalışmaları arasında eğitim ve şiddetin her türlüsüne karşı toplumu bilinçlendirmek var. Bu anlamda sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluktan hareketle Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi olarak ciddi ve kapsamlı çalışmalar içerisindeyiz” dedi.
Kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmenin ilk ve önemli faktörünün aile olduğuna dikkat çeken Denizevleri Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Psikolojik Danışman Elif Topaç, “Anne ve babaların tutumu, çocukların gelişim sürecindeki en önemli örnek model oluyor. Bu anlamda ailelere büyük görevler düşüyor. Aile içi şiddete fiziksel ya da ruhsal olarak maruz kalan bir çocuğun, ilerleyen yaşlarda benzer durumları uygulayan bir birey olması kaçınılmaz. Anne ve babalar bunu asla unutmamalı. Şiddete karşı tepkimizi her koşulda dile getirmeliyiz” diye konuştu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber