Otoyollarda hız sınırı artırılıyor!

Otoyollarda hız sınırı artırılıyor!
06.05.2022
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuk olduğu TGRT Haber canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki sığınmacılar ve Ramazan Bayramı’ndaki trafik kazaları hakkında konuşan Soylu, otoyollardaki hız limitlerinin 1 Temmuz’dan itibaren arttırılacağını da söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla otoyollarda hız sınırının artırılacağını açıkladı. Buna göre Kuzey Marmara Otobanı, İstanbul-İzmir ve Ankara-Niğde otoyolunda hız limiti 120 kilometreden 140’a arttırılacak. Cezai limit ise 154 km olacak. Bakan Soylu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “İçişleri Bakanı’nın hız limitlerini yüzde 20 artırabilme imkanı var. Standardımız karayollarının standardıdır. 1 Temmuz itibari ile böyle bir çalışma yapıyoruz. Ulaştırma Bakanı ile de görüştük. Onlar da standartları ilgili yollarda karşılayabileceklerini söylediler. Hız limitlerini biraz daha artırıyoruz. 120 artı idari yaptırım sınırı var otoyol ve otobanlarda, 132 km şu anda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber