OMÜ’de skandal! Öğrencisinin içeceğine ilaç katıp tecavüz etti

OMÜ’de skandal! Öğrencisinin içeceğine ilaç katıp tecavüz etti
16.12.2019
A+
A-

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde(OMÜ) skandal! OMÜ’de bir araştırma görevlisinin öğrencisinin içeceğine ilaç katarak tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nde bir Araştırma Görevlisi, iddiaya göre öğrencisinin içeceğine ilaç katarak birlikte oldu, sonra da görüntüleri ‘ailene gösteririm’ diyerek, zorla evlendi.

Ancak evlilik sonrası eziyete dönen cinsel saldırılar son bulmayınca, eski öğrencisi olan eşi, şikayetçi oldu. Araştırma görevlisi eşi cezaevine girdi. Genç kadının kan donduran iddiaları OMÜ’yü sarstı.

CEZAEVİNE GİRDİ
OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde yaşandığı öne sürülen ‘cinsel içerikli skandallar’ iddiası, öğrencisiyle evlenen bir Araştırma Görevlisi’nin ‘eşe eziyet, cinsel saldırı’ suçlarından cezaevine girmesiyle gün yüzüne çıktı. İddiaya göre Araştırma Görevlisi olan H.V.(30), 2017 yılında öğrencisi S.V.’nin (23) içeceğine ilaç atarak, tecavüz etti. S.V.’ye tecavüz ettiği anları videoya alan H.V., ‘görüntüleri internet ortamında paylaşırım’ şantajıyla S.V.’yi evlenmeye zorladı. Görüntülerin yayılmasından korkan S.V., tecavüz olayını ailesinden gizlemek zorunda kalırken, H.V.’nin evlilik teklifini kabul etti.

ŞEYH İSİMLİ BİRİYLE SÜREKLİ YAZIŞIYORDU
S.V.’nin ailesi düğün yapılmasını isterken, S.V. sade bir nikah töreniyle evlenmek istedi ve ailesine kabul ettirdi. H.V. ile S.V. evlendi ancak darp, şantaj ve çok sayıda iğrenç cinsel saldırılar bitmek bilmedi. Cinsel saldırıların artmasının yanı sıra, telefondaki bazı öğrencilerle ilgili çirkin yazışmalara da şahit olan S.V., Cumhuriyet Savcılığı’na evlilikte yaşadıklarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Araştırma Görevlisi eşi H.V. tutuklanarak Samsun Cezaevi’ne konuldu. Samsun 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2019/149 esas nolu dosyada ‘eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘eşe karşı eziyet’ suçlarından yargılanması ve tutukluluğu süren H.V.’nin ‘şeyh’ isimli kişiyle cep telefonundan yaptığı yazışmalar, OMÜ’de başka öğrencilerin de aynı şekilde ‘cinsel istismara’ maruz kaldığını gündeme getirdi.

‘SENİ REZİL EDERİM’ DEDİ EVLENDİM HAYATIM BİTTİ
Araştırma Görevlisi H.V.’nin, kendisine evliyken çeşitli iğrenç yollarla cinsel saldırıda bulunduğunu dava dilekçesinde de anlatan S.V.’nin vücudundaki kızgın çatal izleri ve cinsel eziyet saldırıları iddialarını Adli Tıp Raporu da doğruladı. H.V.’nin cezaevine girmesi nedeniyle OMÜ’yü sarsan olayın perde arkasında yaşananları anlatan S.V. yaptığı açıklamada yaşadığı olayları şöyle anlattı: “2017 yılında içeceğime ilaç atarak bana tecavüz etti. Sonra görüntüleri izleterek, birlikte olmak istedi, kabul etmedim. Bana bu görüntüleri ‘ailenle, okuldaki arkadaşlarınla ve o iğrenç sitelerde paylaşırım, seni rezil ederim’ diyerek, tehdit etti. ‘Evleneceksin benimle’ dedi. Aileme söyleyemedim, utandım. Keşke söyleseydim. Mecburen kabul ettim, hayatım zehir oldu. Okulumu da bıraktım” dedi.

OMÜ’DE KENDİSİ GİBİ BAZI ÖĞRENCİLERE TUZAK İDDİASI
OMÜ’deki çok sayıda kız öğrencinin de aynı şekilde tuzağa çekilebileceğinden şüphelendiğini iddia eden S.V., sürekli ölümle tehdit edildiğini, kurye olan abisine bir arabanın çarpmasının da araştırılmasını istedi. Eşi H.V.’nin, ‘şeyh’ isimli bir kişiyle sürekli telefonda mesajlaştığı, kız öğrencilere karşı nasıl davranması gerektiğine yönelik tavsiyeler aldığını söyleyen genç kadın, “Ben evlendikten sonra okulda bazı kızlar bana ‘yeter artık, çek şu kocanın elinin üstümüzden’ diyordu. Sonra öğrendim ki; aynı iğrenç olayları onlara da yapmış. Zorla ya da para karşılığı birlikte olmak istiyormuş. Bilgisayarı vardı, tüm görüntüler ondaydı. Ben şikayetçi olunca, bilgisayardaki hard diski söktü ve Atakum S… Cafe’nin açıklarında denize attı. ‘Hadi şimdi bulsunlar’ dedi. O gün beni darp etti ve iki gün eve kilitledi” ifadelerini kullandı. S.V. şimdi bir yandan hem hukuk mücadelesini sürdürürken, hem de boşanma davası açmaya hazırlanıyor.

(Hedef Halk)

YORUMLAR

  1. Aslan Atasagun dedi ki:

    Rektörlüğün ve dolayısıyla İlahiyat Fakültesindeki haksız atamaları eleştirdiği için iftara atılan Prof. İ. D.’nin görevine son veren Rektörlük makamının ne iştirki bu aşağılık araştırma görevlisinin tutukluluğundan bile haberi yokmuş. Üstelik adama maaş ödemişler. Bunların üniversiteyi akademik manada bir adım ileri götüremediklerin sonuçları zaten ortadayken birde ne kadar iyi idareci olduklarını birkez daha ortaya koydular.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber