OMÜ’de 2022 yılında en çok okunan kitapları açıklandı

OMÜ’de 2022 yılında en çok okunan kitapları açıklandı
29.12.2022
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2022 yılında akademik/idari personel ve öğrencilerin merkez ve birim kütüphanelerinden edebiyat alanında en çok talep edilen kitapların listesini açıkladı. 

Geçen yıl açıklanan liste de en çok ödünç alınan kitaplar hala tercih edilenler arasında yerini koruyor 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi kütüphanesinin kullandığı LİBRA Otomasyon sisteminden alınan istatistiki verilere göre üniversite bünyesinde bulunan öğrencilerin, akademik personelin ve üniversite kütüphane kullanıcılarının 2022 yılında en çok tercih ettiği edebi eserler 2021 yılı ile benzerlik gösterdi.  

William Golding’in ‘Sineklerin Tanrısı’, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’, Dan Brown’un ‘Başlangıç’, Ömer Zülfi Livaneli’nin ‘Kardeşimin Hikayesi’ ve ‘Huzursuzluk’, Jostein Gaarder’ın  ‘Sofie’nin Dünyası’, Yaşar Kemal’in ‘İnce Mehmet’, Anton Pavloviç Çehov’un ‘Altıncı Koğuş’, Ray Bradbury’nin ’Fahrenheit 451’ adlı edebi eserler okuyucuların dikkatini çekmeyi başardı.

OMÜ Merkez Kütüphanesi

1985 yılında bin 300 adet kitapla kurulan Merkez Kütüphanesi günümüzde basılı –işitsel materyaller ve yeni nesil bilgi teknolojileri ile bütünleşmiş bireysel ve özel çalışma alanları, çalışma alanı içerisinde bulunan kafeteryası, geniş kaynak ve kitap yelpazesiyle hafta içi 7/24 hafta sonu ise 09.00-16.30 saatleri arasında faaliyet göstermesi nedeniyle ziyaretçilerinden yoğun ilgi görüyor.

100 bin basılı kitap, 3 bin 700 basılı süreli yayın, 6 bin adet OMÜ’de yapılmış elektronik ve basılı özgün tez, 70 adet veri tabanı, 300 bin e-kitap, 50 bin tam metin e-dergi, çeşitli konularda eğitimi ve öğretimi destekler nitelikte DVD, VCD, video kaset, ses kasetleri görsel işitsel materyaller kütüphanede yer almaktadır. OMÜ kütüphanesi yerli ve yabancı bilimsel süreli yayınlar açısından da oldukça zengin bir skalaya sahiptir. Kütüphane içi kaynaklarla sınırlı kalmayıp dijitale de ağırlık verilmiştir. Örneğin; internet ortamında kullanıcıların hizmetine sunulan bilgiye ve bilgi kaynaklarına ulaşımı hızlandırmak için tam metin erişimli elektronik dergi sayısı 45 bin rakamına ulaşmıştır. Aynı zaman da kampüse uzaklıkları yakın etmek için oluşturulan kitap sorgulama web sitesi sayesinde istediğiniz kitabı katolog, ilintiler, dil, dizin, şube ve basım yılı olarak taratabilir elektronik ortamda da hizmet almaya devam edebilirsiniz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber