OMÜ ‘O Hocaya’ Soruşturma Açtı

OMÜ ‘O Hocaya’ Soruşturma Açtı
20.12.2019
A+
A-

OMÜ eşine cinsel eziyet yaptığı için cezaevine konulan Araştırma Görevlisi için gazetemizin haberi üzerine soruşturma başlattı. Rektör Yardımcısı Kuran, “Cezaevinde olduğundan bilgimiz yoktu. Soruşturma başlattık. Ayrıca olayı araştırıyoruz.” dedi

 

OMÜ’de eski öğrencisi olan eşi S.V.’ye (23) ‘şiddet’ ve ‘cinsel eziyet’ yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulan OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olan H.V’nin (30), bir ayı aşkın süredir hapiste olmasına maaşını alması haberini gündeme getirmemiz üzerine OMÜ yönetimi soruşturma başlattı. H.V.’nin ihraç edilmesi için de düğmeye basıldı.

 

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, skandal iddialar üzerine ivediklikle soruşturma başlattıklarını, konuyu en ince detayına kadar inceleyeceklerini ve gerekli yasal işlemleri yapacaklarını kaydederek, Araştırma Görevlisi H.V.’nin ifade vermek üzere karakola gittiğini, gözaltı sürecinden haberdar olduklarını ancak tutukluluk kararının kendilerine ulaşmadığını belirtti.

GİRMEDİĞİ DERSLER İÇİN TUTANAK TUTTUK

Rektör Yardımcısı Kuran, “H.V. isimli şahıs, aracı olmadığı için polis tarafından OMÜ’ye gelinerek, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Buradan tutukluluk kararıyla gitmedi. Bunlarla ilgili tutunaklar mevcut ancak OMÜ yönetimi olarak işe gelmediği her günün tutunaklarını tuttuk. Bize savcılıktan veya ilgili diğer kurumlardan herhangi bir yazı gelmedi. Gelmiş olsaydı, yasaların ön gördüğü disiplin cezalarını uygulardık” dedi.

BU KİRLİ İŞLERE KİMLER KARIŞMIŞ ARAŞTIRILIYOR

Gazetemizde çıkan haberlerden sonra soruşturma kapsamını genişlettiklerini kaydeden Kuran, şöyle konuştu; “OMÜ’nün bünyesinde iddialardaki gibi ahlaksız insanların barınması mümkün değil. Gerekli tüm araştırmaları yapacağız. ‘Şeyh isimli rumuz’, ‘başka öğrenciler var mı yok mu?’ iddialarının hepsini tek tek inceleyeceğiz. Bu süreçte ‘yönetimden saklanan iddialar’, ‘kimler sorumlu’ herşey ortaya çıkacaktır. Bugün elimde bir ispatım, dayanayım olsun anında açığa alırım, hatta meslekten men ederim. Kimsenin bu üniversite bünyesinde ahlaksızca işler yapmasına müsaade etmeyiz.”

 

Kaynak : hedefhalk.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber