Okullar ne zaman açılacak? İşte yeni düzenleme

Okullar ne zaman açılacak? İşte yeni düzenleme
25.07.2020
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılacağı tarih ve açılması durumunda alınacak koronavirüs tedbirleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , önceki gün TBMM’de komisyonda önemli açıklamalarda bulundu. Eğitim Komisyonu’nda konuşan Bakan Selçuk, okulların açılması ile uygulanacak yeni sistemin detaylarını verdi. Bakan Selçuk, derslerin EBA sistemi üzerinden verildiğini , bu sistemin daha verimli hale gelmesi için uygulananları, internet ve EBA ‘ya erişemeyen , odası olmayan öğrenciler için yapılan çalışmalara değindi.

VAKA SAYISI KAÇ OLURSA AÇILACAK?
Bakan Selçuk, komisyonda gelen “Vaka sayısı kaç olursa açacaksınız?” sorusuna şu cevabı verdi: “Bizim için bir rakam yok. Bilim Kurulunun tavsiyesine uyacağız. Ama her türlü ihtimale karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Birkaç senaryo üzerinde duruyoruz”

DERS SÜRESİ AZALACAK , BAZI DERSLER OKULDA BAZILARI EBA’DA VERİLECEK
Korona nedeniyle eğitimde hibrit modeli olarak nitelendirilen seyreltilmiş yeni sistem uygulanacak. Yeni sisteme göre hem yüz yüze hem uzaktan eğitim olacak.

DERS SÜRESİ 20 SAAT OLACAK
Daha önce haftada 40 saat olan ders süresi yarı yarıya azaltılacak ve okullarda 20 saat ders verilecek.

BU DERSLER OKULDA VERİLECEK
Yapılan açıklamada Türkçe, Fen Bilgisi ve Matematik gibi temel derslerin okulda yüz yüze verileceği öğrenildi.

BU DERSLER EBA ‘DA
Temel dersler yüz yüze verilecek. EBA üzerinden verilebilecek dersler de uzaktan eğitimle verilecek. Buna göre Coğrafya, Beden Eğitimi, Tarih, Hayat Bilgisi, Sanat gibi dersler EBA ‘dan verilecek.

SINIFLAR İKİYE BÖLÜNECEK
Yüz yüze dersler ilkokul ortaokul ve liseye göre değişecek. Sınıflar ikiye bölünecek ve bölünen gruplardan ilki Pazartesi, Çarşamba Cuma , diğer grup ise Salı Perşembe ve Cumartesi günleri okula gidecek.

TEMEL DERSLERİN SAATİ DAĞITILACAK
Temel derslerin haftalık 6 olan ders saati 4 ‘ü okulda 2 ‘si EBA ‘da olacak.

DERS SÜRESİ 30 DAKİKA OLACAK
Edinilen bilgilere göre daha önce 40 dakika olan ders saatinin 30 dakikaya düşürüleceği öğrenildi.

(Kamu Bülteni)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.