resim yükle

Öğretmen Gazze’ye 300 bin lira bağışladı

Öğretmen Gazze’ye 300 bin lira bağışladı
26.07.2024
A+
A-

6 Ekim’den bu yana soykırım, açlık, susuzluk ve ambargo ile mücadele eden Gazze halkına Türkiye’nin dört bir yanından maddi ve manevi destek devam ederken bir yardım da Siirt’in Eruh ilçesinden geldi. Siirt’in Eruh ilçesinde öğretmen olarak görev yapan ve aynı zamanda SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN’ ın eşi olan Tuğçe Nur AYDIN tarafından soykırım altındaki Gazze’ye 300.000 TL bağış yapıldı.

featured

Yaptığı yardımı Gazze’ye yola çıkacak olan Özgürlük Filosu aracılığıyla Gazze halkına ulaştırmak istediği için İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağışladığını belirten Tuğçe Nur AYDIN gazetecilere yaptığı açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Şu an Gazze’de 21. yüzyılın en vahşi soykırımı uygulanıyor. Bu soykırımı görmezden gelmek, yapılan katliamlara sessiz kalmak mümkün değil. Normalde dinimizde yapılan yardımların gizliden yapılması daha makbuldür. Ama artık insanların paraya aşırı derecede taptığı ve parayı tüm değerlerden üstün gördüğü bir zamanda yaşıyoruz. İşte böylesi bir zamanda bu tarz yardımların diğer insanları teşvik için ve Gazze ile ilgili duyarlılığı arttırmak için açıktan yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bu münasebetle sessiz kalan tüm dünya halklarını ve özellikle müslümanları Gazze’ye ses olmaya ve yardıma davet ediyorum” diye konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.