Öğrenciler TEKNOFEST heyecanını Başkan Deveci ile paylaştı

Öğrenciler TEKNOFEST heyecanını Başkan Deveci ile paylaştı
16.03.2022
A+
A-

Bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan dünyanın en önemli havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in katılımcılarından Aspera Roket Takımı, yarışma heyecanını Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile paylaştı.

Bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in katılımcılarından Aspera Roket Takımı, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’yi makamında ziyaret etti.

 

‘’LOGOMUZUN TÜM DÜNYADA

  GÖRÜNMESİNİ İSTİYORUZ’’

Aspera Roket Takımı’nı oluşturan Samsun Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı Havacılık ve Uzay Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği öğrencileri, takımın kurulmasından itibaren yürüttükleri çalışmaları, elde ettikleri başarıları ve yarışma heyecanlarını Başkan Deveci ile paylaştı. Öğrenciler ‘’Özgün tasarladığımız formalarımız ile bizim için son derece değerli olan logomuzun sadece bizimle kalmayıp bütün dünyada görünmesini hedefleyerek canla başla çalıştık. Bize bu yolda destek olacak her türlü sponsorluğa ve desteğe ileriki yıllarda da formamızda yer vermekten onur duyarız.’’ diye konuştular.

 

‘’PROJELER DESTEKLENMELİ’’

Teknolojik ve bilimsel alanda birçok projenin yarışacağı bir organizasyonun Samsun’da düzenlenmesinin önemine değinen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ‘’Atakum Belediyesi olarak öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Gençlerimizin projelerinin bilim ve teknolojinin şekillenmesine ve ilerlemesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çalışmaların desteklenmesi son derece önemli. ’’diyerek takıma başarılar diledi.

 

2021’DE FİNALDE YARIŞTILAR

Öğrenciler, Aspera Roket Takımı adı altında Aspera, Astra ve Atmospera olmak üzere üç grup halinde ‘’Orta İrtifa Roket Yarışması’’  ve‘’Dikey İnişli Roket Yarışması’’nda çalışmalarını sergileyecek. 2021 TEKNOFEST’te finale kadar çıkan Aspera Roket Takımı, bu yıl birinciliği hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber