Obezite ameliyatı sonrası hayatı değişti!

Obezite ameliyatı sonrası hayatı değişti!
24.07.2020
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri’nde obezite ameliyatı olan Musa İlkay Güler, “Artık kendimi 20 yıl önceki Musa gibi hissediyorum. Zinde, aktif, giydiği üstüne olan, kendine bakabilen, yürüyen, koşan, spor yapabilen bir Musa oldum. Çocuklarımla koşabiliyor, eğlenebiliyorum. Kendime güvenim ve enerjim geldi.” dedi.

Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından, Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş tarafından obezite ameliyatı olan 41 yaşındaki Musa İlkay Güler, hayatında ve kendisinde büyük değişiklikler olduğunu 20 yıl öncesindeki haline döndüğünü söyledi.
Obezite günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi. Vücut sisteminde yarattığı olumsuz etkiyle birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Endokrin sistem, kardiyovasküler sistem, solunum sistemi, gastrointestinal sistem, deri, genitoüriner sistem, kas iskelet sistemi ve psikososyal durum üzerinde yarattığı olumsuz etkilerden dolayı insan hayatını ve şekil olarak ta kendisini değiştiriyor.

YAŞADIĞI SÜRECİ ANLATTI
Bu sorunu yaşayanlardan Samsun’da bir şirkette yöneticilik yapan 41 yaşındaki Musa İlkay Güler. Güler yaşadığı sorunları ve Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından, Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş ile tanıştığı süreci anlattı.
Büyük Anadolu Hastanesi’ne check up olmak için gittiğini belirten Musa İlkay Güler, “Hastanede yapılan muayene ve tetkiklerin ardından kiloya bağlı olarak bazı sağlık sorunlarım olduğu ortaya çıktı. 139 kiloydum, obeziteye bağlı olarak şeker ve diğer bazı sağlık sorunlarını hayatımda yaşıyordum. Hızlı bir çalışma hayatın üstüne kilonun yoğunluğu eklendi zaman vücudum yorgun düşüyordu. Yürümekte, spor yapmakta zorlanıyordum. Buna bağlı olarak çocuklarımla zaman geçirmek zor oluyordu. Kıyafet alırken büyük sıkıntı yaşıyordum. Bu sağlık sorunları günlük hayatımı da olumsuz etkiliyordu.

SAĞLIK SORUNLARINI DA BERABERİNDE GETİRİYOR
Burada Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş hocam ile tanıştık. Kendisi bana obezite ameliyatını önerdi ve süreci anlattı. İleriye dönük sağlam adımlar olabilmek için ameliyat olmaya karar verdim ve yatışımız yapıldı o dakikadan itibaren, hocamızın bilgi ve tecrübesi üzerimizde oldu. Bir ev ve aile ortamında gibi hastanenin bütün çalışanları da bizimle ilgilendiler. Hastanenin koşulları çok güzel. Başarılı bir şekilde ameliyatımız gerçekleşti. Zaman geçtikçe hayatımda ve kendimde olan değişiklikleri görebiliyorum. Çevremdekiler de bunu çok iyi görebiliyorlar.

“20 YIL ÖNCEKİ MUSA OLDUM”
Artık kendimi 20 yıl önceki Musa gibi hissediyorum. Zinde, aktif, giydiği üstüne olan, kendine bakabilen, yürüyen, koşan, spor yapabilen bir Musa oldum. Çocuklarımla koşabiliyor, eğlenebiliyorum. Kendime güvenim ve enerjim geldi. Ameliyat sonrası denge bozukluğu olmadı, seviyeli bir zayıflama oldu. Doktorumuz ve ekibi zaten sürekli olarak takipteler. Böyle etkilerinin olacağını tahmin edebilseydim çok zaman kaybetmeden ameliyat olurdum. Bu düşüncelerle hayatımı ve kendimi değiştiren Volkan Kınaş hocamıza, ekibine ve Büyük Anadolu Hastaneleri’ne teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber