Neslihan Hancıoğlu: “Saray-gökdelen sevdasına kapılanlar, öğrencilerimizin geleceğini çaldı!”

Neslihan Hancıoğlu: “Saray-gökdelen sevdasına kapılanlar, öğrencilerimizin geleceğini çaldı!”
21.09.2021
A+
A-

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, üniversite öğrencilerinin sadece yüzde 18,5’inin devlet yurtlarında barınabildiğini, bu nedenle yüz binlerce öğrencinin bugün barınma sorunu yaşadığını kaydederek “öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek bir lütuf değil, devletin asli görevidir. Fakat bugün saray-gökdelen sevdasına kapılanlar, öğrencilerimizin geleceğini çalmıştır” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, yüz binlerce üniversite öğrencisinin bugün karşı karşıya kaldığı barınma sorununun, AKP iktidarının öngörüsüzlük ve basiretsizliğinin bir sonucu olduğunu söyledi. Üniversite kontenjan sayısı, kamuya ait yurtlar ve özel yurt kapasitelerinin aylar öncesinden belli olmasına rağmen, hiçbir planlama yapılmadığına ve tedbir alınmadığına işaret eden Hancıoğlu şunları kaydetti:

“Bu yıl örgün eğitimde, lisans ve ön lisans düzeyinde toplam 3 milyon 800 bin öğrencimiz var. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı ülke genelindeki 773 yurdun barınma kapasitesi ise toplam 700 bin civarındadır! Yani şu anda üniversite öğrencilerimizin sadece yüzde 18,5’i kadarı devlet yurtlarında barınabiliyor. Oysa uzmanlara ve planlama kurumlarına göre, Türkiye koşullarında bu kapasitenin asgari 2 milyon olması gerekiyor. Öte yandan, yine bu iktidarın ülkemizi içine sürüklediği büyük ekonomik kaos yüzünden öğrencilerimiz ve aileleri, ne özel yurtlara ne de kiralık evlere yaklaşabiliyorlar. Hal böyle iken iktidar koltuğunda oturan irade, ortada hiçbir sorun yokmuş gibi davranıyor.

Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki; öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek bir lütuf değil, devletin asli görevidir. Fakat bugün saray-gökdelen sevdasına kapılanlar, öğrencilerimizin geleceğini çalmıştır, ülkemizin geleceğini çalmıştır. Milletin kaynaklarını, hiçbir kamusal faydası bulunmayan, küçük bir azınlığa rant sağlayan projelere akıtan AK Parti, milyonlarca öğrencimizi ve aileleri en temel ihtiyaç olan barınma olanaklarından yoksun bırakmıştır.

Eğitimdeki bu ve buna benzer sorunlar, bu zihniyet ile çözülemez. Yüzünü, yarattıkları küçük mutlu azınlığa çevirip millete sırtını dönenler için artık yolun sonu gelmiştir. Milletimiz bu zihniyete, yapılacak ilk seçimde gereken dersi verecek ve yine milletimizle omuz omuza vererek bu zihniyetin yarattığı büyük tahribatı onaracağız.” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber