Neslihan Hancıoğlu; İktidara seslendi, aile hekimlerimize sahip çık
Salgınla mücadele sürecinde büyük fedakârlık sergileyen sağlık çalışanları için Mart ayından geçerli olmak üzere üç ay süreyle uygulanacak olan ek ödemeler konusunda, aile hekimlerinin kapsam dışı tutulmasını eleştiren CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, iktidara şöyle seslendi: “Hakları ödenmez” demek yetmez; haklarını ödeyin ve aile hekimlerimize sahip çıkın.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, salgınla mücadele sürecinde önemli görevler üstlenen aile hekimlerinin öncelikli taleplerinin dikkate alınmasını istedi. Hastanelerde sunulan poliklinik hizmetlerinin salgın döneminde durma noktasına geldiğine ve bu dönemde bu hizmetin aile hekimliklerince sunulduğuna dikkat çeken Hancıoğlu, “birçok aile hekimimiz ve hekimlik çalışanı bu süreçte büyük risk altında fedakârca çalışmış, maalesef enfekte olan ve hayatını kaybedenler olmuştur” dedi.
Tüm sağlık çalışanları gibi aile hekimlerinin de bu görevlerini yaparken, ilave hiçbir
beklentisinin olmadığının altını çizen Hancıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Salgınla mücadelenin kahramanları değerli sağlık emekçilerimize, minnetimizi manen ve madden göstermemiz gerekiyor. 1 Mart itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle yürürlükte kalacak olan ek ödeme uygulaması kapsamına, aile hekimlerimiz de dâhil edilmelidir.
‘Hakları ödenmez’ dememiz yetmiyor, haklarını ödememiz gerekiyor. Bu savaşın gizli kahramanları aile hekimlerimize de sahip çıkmalıyız.”
CHP’li Hancıoğlu, 8 bine yakın sağlık emekçisinin bu süreçte enfekte olduğunu, başka hiçbir meslek grubunda bu düzeyde bir vaka sayısına ulaşılmadığını da vurgulayarak, kişisel koruyucu donanım, sosyal mesafe ve izolasyona ilişkin fiziksel mekân düzenlemeleri konularında yaşanan sorunlara da dikkat çekti. Hancıoğlu “bakanlık bu konularda aile hekimliklerine yardımcı olacak politikalar geliştirmeli ve belli aralıklarla PCR ya da antikor testleri başlamalıdır” dedi.
Hancıoğlu ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü’nün kriterlerine göre ülkemizdeki bir aile hekiminin günde en az 16 cerrahi maske kullanması gerektiğini, hiçbir Aile Hekimliği Birimine bu düzeyde kişisel koruyucu donanım temin edilemediğini ve ekipman dağıtımı konusunda şehirler arasında büyük uçurumlar yaşandığını vurgulayarak bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerektiğini kaydetti.