Necattin Demirtaş; Amacımız temiz bir ilkadım

Necattin Demirtaş; Amacımız temiz bir ilkadım
08.05.2020
A+
A-

Salgın öncesi ve sonrası İlkadım ilçesinde yol ve kaldırım yıkama ve dezenfekte çalışmalarının vatandaşların beğenisini kazandığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, temiz ve sağlıklı bir İlkadım için 7 gün 24 saat çalıştıklarını söyledi.
İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ana cadde ve bağlı sokaklar tazyikli köpüklü dezenfekteli su ile yıkayıp dezenfekte ediyor.

Isınan hava şartlarının getirdiği toz, kum çamur benzeri ve son günlerde ülke gündemine damga vuran CORONA (COVID-19) virüsüne karşı mücadeleyi sürdüren belediye temizlik ekipler kötü görüntü ve kokuya sebep olmaması için çöplerin dışarıya bırakılma saatlerine ve toplanmasında titizlikle sürdürüyor.
Bu kapsamda çalışmalarını yürütürken, vatandaşların daha temiz bir çevre için çöp bırakma saatleri konusunda duyarlı olmaya davet eden yetkililer; ”Yaşanılabilir ve temiz İlkadım” sloganıyla temizlik ekiplerinin mahallelerde mıntıka temizliğine devam ediyor.

“Amacımız temiz bir ilkadım”
Yapılan özverili çalışmalar hakkında bilgi veren İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Recep Aslan;”Şehrimizde oluşan kum, çamur ve benzeri atıkları ortadan kaldırmak amacıyla ana caddelerimizi, kaldırımları yıkarken, tüm yollarımızı süpürüyoruz. Amacımız daha temiz ve sağlıklı bir ilkadım oluşturmak. Bir kentin temizliği belediyelerin başlıca görevleri arasındadır. Yaşadığımız kent hepimizin. Bu amaçla, daha temiz ve yaşanılır bir şehir için üzerimize düşen vatandaşlık görevini de yerine getirmeliyiz ”diye konuştu.

“Temiz bir ilkadım için yaşadığınız yeri kirletmeyin”
Bir şehri temizlemek için vatandaşlarımızın yaşadığı mahalle ve sokağını temiz tutmasını büyük önem arz ettiğini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Çocuklarımıza temizlik bilincini küçük yaşlarda aşılamalıyız.

Böylelikle hem sokağımızı temizleyen temizlik görevlilerimizin işlerine kolaylık sağlamış, hem de daha temiz bir kentte yaşamış oluruz. Temizlemek belediyenin asli görevidir. Temizlemenin birinci görevi ise kirletmemektir. Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek, şehrimize sahip çıkmalarıdır.

Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanır bir kent bırakmak hepimizin görevi. Ayrıca tüm ana arter ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerimizde süpürgeci ekiplerimiz çalışıyor. Çevre ve Temizlik Müdürlüğümüze bağlı olarak çalışmakta olan çöp süpürme aracı ile gün içerisinde şehrimizdeki cadde ve sokaklar periyodik olarak süpürülüyor. Yaptığımız bu temizlik hareketi ile hem görüntü kirliliği ortadan kalkıyor, hem de şehrimiz daha temiz bir görüntüye kavuşuyor” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.