Murat Bahtiyar; Hukuka aykırı davranılıyor

Murat Bahtiyar; Hukuka aykırı davranılıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yönetmelik dışı keyfi uygulamaların , mahkemeler tarafından iptal edilmesi sonucunda kamunun zarara uğratılması ile ilgili sayısız örnek vardır.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARINA YÖNETİCİ
GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNİN Yöneticilik görevinden ayrılma başlığı altındaki ilgili 34. maddesi şu şekildedir: (1)Yöneticilik görevlerinden istekleri üzerine ayrılanlar, bulundukları eğitim kurumunda alanlarında açık norm kadro olması ve istemeleri hâlinde bu eğitim kurumuna; aksi durumda ise öncelikli olarak kadrolarının bulunduğu ilçe içerisinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna, ilçe içerisinde durumlarına uygun norm kadro bulunmaması halinde ise il içerisinde istekleri de dikkate alınarak alanlarında açık norm kadro bulunan eğitim kurumuna öğretmen olarak atanır.
İlgili yönetmelik , açık şekilde atama işlemini ortaya koymuşken ve daha öncesinde birçok emsal uygulama varken idarenin keyfi uygulaması ile boş norm kadroya ataması yapılmayan öğretmenin ilçe emrine verilmek suretiyle norm fazlası durumuna düşürülmesi kabul edilemez keyfi bir uygulamadır. Sendikasına, adamına, tanıdığına göre pozisyon alan ve devletin yönetmeliklerini keyfi uygulamalarına alet eden İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki yöneticilerin bu keyfi uygulamalarının kanun önünde takipçisi olacağız.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber