Mülteci Çocuklara Bayramlık Sürprizi

Mülteci Çocuklara Bayramlık Sürprizi
01.07.2016
A+
A-
Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezinin öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Her Çocuk Bayramlık İster’ kampanyası kapsamında, Suriye ve Irak’lı 100 mülteci çocuğa bayramlıkları giydirildi.
Ramazan Ayı boyunca sürdürülen kampanya kapsamında gerek hayırseverlerin aldığı sıfır kıyafetler gerekse Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllülerinin diktikleri elbiseler sahiplerine ulaştırıldı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, merkez binasında gerçekleştirilen programda, Suriye ve Irak’lı 100 mülteci çocuğa bayramlıklarını giydirdi.
Kampanyaya gösterilen ilgi karşısında mutlu olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür ederek, “Ramazan Ayı demek çocuklar için bayramlık kıyafet demektir. Bu düşünceden hareketle Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezimiz tarafından Türkiye’ye örnek olan bir kampanya başlatıldı. Yaklaşık bir ay boyunca hem hayırsever vatandaşlarımız destek verdi hem de merkezimizdeki gönüllü kadınlar dur durak demeden çocuklar için elbise dikti. Ortaya bu güzel tablo çıktı. Bugün Suriye ve Irak’tan ülkemize sığınan mülteci çocukları bayramlık kıyafetleriyle buluşturduk. Yüzlerindeki mutluluk bizim için dünyaya bedel. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çocuklara kıyafetler kendi elleriyle giydiren Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, “Mülteci çocuklar, dünyada yaşanan dramların günahsız masumları. Evlerinden, ülkelerinden kilometrelerce uzakta, dil bilmeden ve sıkıntılar içerisinde yaşayan mültecilerin çocukları, bu bayrama yüzleri gülerek girsin istedik. 100 çocuğumuza kıyafetlerini giydirdik. Pazar günü Türkiş’te açacağımız mağazamızda da 900’e yakın çocuğumuza bayramlıklarını giydireceğiz. Tamamı sıfır kıyafet ve ayakkabılardan oluşan mağazamızda mülteci, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Katkı veren, destekleriyle daha çok çocuğa ulaşmamızı sağlayan hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Yöneticiliğini yapan eşi Fatma Taşçı, mülteci çocuklarla yakından ilgilenerek tercümanlar aracılığıyla sohbet etti. Kız çocuklarına, merkezde hazırlanan bilekliklerden de armağan eden Fatma Taşçı, mülteci çocukların sevgi gösterileri karşısında duygusal anlar yaşadı.
1 (4) 1 (3) 1 (2) 1 (1)
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.