Muğla Valisi İdris Akbıyık ” 2024 Yılının En Ciddi Yangınlarından Birini Yaşıyoruz ”

Muğla Valisi İdris Akbıyık ” 2024 Yılının En Ciddi Yangınlarından Birini Yaşıyoruz ”
10.07.2024
7
A+
A-

Muğla Valisi İdris Akbıyık ” 2024 Yılının En Ciddi Yangınlarından Birini Yaşıyoruz ”

Vali Akbıyık’ın açıklamaları şu şekilde:

“Saygıdeğer Muğlalılar, öncelikle Bodrum’a, Muğla’mıza büyük geçmiş olsun. Ülkemize büyük geçmiş olsun. Bu yıl 2024’ün en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz. Kumköy’de Etrim mevkiinde, tüm orman ekibimiz, AFAD birimlerimiz, özel sektör, termik santraller, büyükşehir belediyesi, itfaiye, MUSKİ, Bodrum Belediyesi, Milas Belediyesi ve vatandaşlarımızla beraber bu orman yangınını kontrol altına almak için büyük bir mücadele veriyoruz.

Görev yapan tüm orman personelini ve diğer kurumlardan gelen personelleri tebrik ediyorum. Şu anda yerleşim yerleri için bir tehlike yok, ancak yangın tam anlamıyla kontrol altına alınmış değil. Yangının yayılması engellendi. Sabaha kadar tüm birimlerimiz ve araçlarımız çalışacak. Karadan müdahale zor olduğu için dozerler yol açma çalışması yapıyor. Bugün 18 hava aracı ve 119 kara aracı yangına müdahale ediyor. Yaklaşık 420 personel görev yapıyor. İnşallah sabaha kadar devam edeceğiz ve yangını kontrol altına alacağız.

Yangının çıkış nedeni jandarma tarafından araştırılıyor. Şu an için yaklaşık 100 hektar civarı alanın etkilendiği tahmin ediliyor. Bu alanın içinde zeytinlikler de bulunuyor.”

Vali Akbıyık, yangının kontrol altına alınması için tüm birimlerin yoğun bir çaba gösterdiğini vurgulayarak, tüm Muğlalılara ve Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber