Milyonlarca EYT’li mitingde buluşuyor! Corona, en çok onları vurdu…

Milyonlarca EYT’li mitingde buluşuyor! Corona, en çok onları vurdu…
07.04.2020
A+
A-

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gönül Boran Özüpak, milyonlarca kişinin katılacağı mitinge hazırlanıyor! Koronavirüs nedeniyle bir kısmı evde kalan, bir kısmı çalışmak durumunda olan, bir kısmı ise gündelik iş bile bulamadığı için bu süreçte iyice mağdur olan EYT’lilere sanal miting ile seslenecek!
Onlar her anın mağdurları ve her krizin en mağdurları olarak göze çarpıyor. Onlar, hakkı olan elinden alınmış ve bunu geri almak için mücadele veren milyonlar.

Onlar, seçim sonucu değiştirecek gücü olduğunu 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ve 23 Haziran’da yenilenen İBB seçimlerinde göstermiş, buna rağmen “Seçim kaybetme pahasına yok” denilerek çözümsüz, çaresiz bırakılmak istenmiş bu ülkenin orta yaş kesimi. Aileleriyle birlikte 20 milyona yakın bir seçmene sahipler lakin hükümetin gündeminde yoklar.

COVİD-19, EN FAZLA ONLARI MAĞDUR ETTİ

En başta da dediğimiz gibi onlar her krizin en mağdur olan kesimi! Çünkü onların mağduriyetleri de kendi içlerinde en mağdur ve mağdur olarak ayrılıyor. Mesela içlerinde sigortalı bir işte çalışabilenler var, prim gününü ve hizmet yılını tamamladıkları için bu EYT’lilerin, bağlanacak emekli maaşı sürekli düşüyor. Aylık bağlama oranları da yasadaki değişiklikle bir hayli düştüğü için bağlanacak maaşları pek çoğunun sosyal yardım düzeyinde. Bir de çok daha mağdur olan işsiz EYT’liler var. İşlerini ya özelleştirme ya da başka sebeplerle kaybeden bu EYT’lilere hükümet, “Emekli olmak için yaşın genç” derken, işveren ise “Çalışmak için yaşlısın” deyip kapı kapatıyor.

Ve bu EYT’liler buldukları gündelik işlerle evini geçindirmeye, günü kurtarmaya çabalıyor. İşte en mağdur kesim onlar. Koronavirüs salgını nedeniyle kriz döneminde olduğumuz şu günlerde gündelik iş dahi bulamayan bu vatandaşların evinde gün geliyor yemek bile kaynamıyor. Çalışan EYT’liler ise koronavirüs salgınının riskli yaş grubunda olmalarına rağmen işsiz kalmamak için fabrikalarına, iş yerlerine gitmek zorunda. Neresinden bakarsanız bakın, Covid-19 en fazla onları mağdur etti.

MİTİNGLE, ÇÖZÜM İSTEYECEKLER

EYT’lilerin ne kadar mağdur oldukları bu süreçte kendini daha da gösterdi. Kimi muhalefet milletvekilleri TBMM’ye taşıdı bu süreçte onları, “Çözümün tam sırası” dedi ancak dikkate alınmadı. Ve yaptıkları mitinglerde alanlara milyonlarca insan toplayan EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ile yönetimi, bu süreçte artan mağduriyetleri nedeniyle bir miting kararı daha aldı! Elbette ki koronavirüs tehdidi varken alanlara taşmayacaklar ancak en güçlü oldukları platformlardan biri olan sosyal sayfalarında sanal miting yapacaklar. En yüksek katılımın olacağı bu sanal mitingde Özüpak, tüm bu sorunları gündeme getirecek ve hükümetten milyonlarca EYT’linin katılacağı sanal mitingle çözüm isteyecek.

MİTİNG, BU GRUPTA YAPILACAK

Miting, 740 bini aşkın üyesi olan www.facebook.com/groups/eytakilanlar/ grubunda gerçekleştirilecek. Mitinge katılmak isteyen EYT’lilerin, eğer üye değillerse bu sayfaya üye olup, daha fazla kişinin de üye olması için bu sayfayı sosyal paylaşım sayfalarında yayması talep ediliyor. EYT SYDD Genel Başkanı Özüpak’ın 11 Nisan Cumartesi günü saat 21.00’de gerçekleştireceği sanal mitingin duyurusunu yapan EYT SYDD İllerden Sorumlu Koordinatör Alper Özüpak, şunları kaydetti: “Mitingler yaptık, milyonlar geldiniz. Toplantılar yaptık binler geldiniz. Şimdi de Facebook’ta sanal miting yapmaya var mısınız? Cumartesi saat 21.00’de.

EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, gündeme dair haftalık konuşmasını yapmak üzere bizimle beraber olacak. Ve yine yeniden sesimiz olması, EYT’nin gündeme oturması için de sen değerli EYT’li kardeşime iş düşüyor. Facebook sayfamızda yayınlayarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak elimizdeyse biz de en büyük sanal mitingi yapmaya hazırız. Sen varsan bir fazlayız.” KocaeliBarışGazetesi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber