resim yükle

Milyonlarca emeklinin beklediği ödeme! Paralar hesaplara yatıyor!

Milyonlarca emeklinin beklediği ödeme! Paralar hesaplara yatıyor!
10.06.2024
A+
A-

Bakan Vedat Işıkhan geçtiğimiz haftalarda bayram öncesinde ikramiyelerin yatırılacağını bildirmişti. Emekli ve hak sahiplerine toplamda 42 milyar lira ödeme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri bugün başlayacak. Ödemeler 14 Haziran’a kadar yapılacak. Bayram ikramiyelerinden 16 milyon emekli yararlanacak.

Bayram ikramiyesi ilk olarak 2018’de yılda iki kez biner lira olarak ödenmeye başlandı. 2021’de ikramiye bin 100 liraya, 2023’te 2 bin liraya yükseldi. Bu yıl için ise yüzde 50 artışla 3 bin lira oldu.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

Bakan Vedat Işıkhan ödeme takvimine ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

4 (c) (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 10 Haziran 2024 tarihinde,

4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 11 Haziran 2024 tarihinde,

4 (a) (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek.

Karadenizgazete

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber