Milyonlarca emeklinin beklediği o tarih belli oldu

Milyonlarca emeklinin beklediği o tarih belli oldu
23.02.2020
A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında 2017 yılında bir protokol imzalanmıştı. Bu protokol kapsamında 3 yılda bir emeklililer anlaşacağı bankalar üzerinden promosyon ödemesi alacak. Promosyon almak için bankara 3 yl sizde kalacağım taahhütünü vermek yeterli. Bazı bankalar tarafından 2017 yılında maaşa göre 300, 375 ve 450 lira olan taban promosyon tutarlarını uygulamaya devam ederken; bazı bankalar da emeklilere yapacağı ödemeleri arttırdı.

ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

İkinci ödemeler 3 yıllık taahhüt süresi dolunca yapılacak. Promosyon 2017’nin Şubat sonunda başlamıştı. Yani taahhüt süreleri bu aydan itibaren dolmaya başladı. Bu kapsamında emeklilere Mart ayından itibaren ödeme alabileceklerdir. İlk promosyonu Mart 2017’de alan bu yılın Mart ayında, Mayıs 2017’de alan bu yılın Mayıs ayında ikinci ödeme için başvurabilecek. Diğer bankaların emeklilere vereceği promosyon ödemeleri ise şöyle:

AKBANK:

450 liraya varan ödeme yapıyor. Tüm ATM’lerden ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sunuyor. Emekliler, maaşları yatmadan 2 gün önce hesaptan para çekebiliyor.

DENİZBANK:

450 liraya varan ödeme yapıyor. Emekli maaşı müşterisi kazandıranlara da 100 lira veriyor. Alışveriş ve faturalarda indirim, özel faizli kredi gibi uygulamaları var.

FİBABANKA:

Maaşa göre 330, 415, 500 lira promosyon ödemesi yapıyor.

HALKBANK:

1.000 TL altında emekli maaşı alanlara 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 450 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor.

ING:

450 liraya varan ödemeye ek olarak emekliler, 2 otomatik fatura talimatı vererek 250 lira, bir emekli arkadaşını ING’ye getirerek 150 ve ING Mobil kullanarak 50 lira ek nakit promosyon kazanabiliyor.

İŞ BANKASI:

450 liraya varan ödeme yapıyor. Kredi kartı ücreti almıyor, özel faiz, ücretsiz havale ve EFT imkanları sağlıyor

QNB FİNANSBANK:

QNB Finansbank, emekli maaşını üç yıl boyunca kendisinden alma sözü veren emeklilere 1.250 TL’ye varan nakit kazanma fırsatı sunuyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, QNB Finansbank, ayrıca emekli tanıdıklarının maaşını QNB Finansbank’a yönlendiren müşterilere, yönlendikleri emekli başına 125 TL olmak üzere toplamda 1.250 TL nakit kazanma fırsatı sunuyor. Bu iki kampanya sayesinde bir emekli müşteri toplamda 2 bin 500TL’ye kadar nakit kazanma fırsatı yakalayabilecek. QNB Finansbank müşterisi emekliler, Türkiye’deki tüm QNB Finansbank şubelerinde öncelikli hizmet alabilmelerinin yanı sıra yurt içi tüm banka ve ATM’lerden ayda iki defa ücretsiz para çekme hakkına da sahip olacaklar.

TEB:

TEB’in, 10 Şubat itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklisi olup emekli maaşını taşıyan müşterilerine yönelik başlattığı kampanya kapsamında, maaşı 999 TL’ye kadar olan emekliler 850 TL, 1000 TL ile 1999 TL arasında maaş alan emekliler ise 925 TL promosyon avantajından yararlanacak. Emekli maaşı 2 bin TL ve üzeri olan emekliler ise 1000 TL promosyon alabilecek. TEB’in kampanyasından yararlanmak isteyen emeklilerin en az 2 adet yeni otomatik fatura ödeme talimatı vermesi ve ayrıntılı bilgi için TEB şubelerine başvurması gerekiyor. Ayrıca TEB, yakınlarına tavsiye ederek TEB Emekli Bankacılığı ailesine katan müşterilerine de kişi başına 150 TL toplamda 1500 TL’ye varan ödeme yapıyor. Böylelikle emeklilerin alabileceği promosyon 2 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor.

Kaynak: Kamubülteni

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber