Milletvekili Zeybek Santrale izin verenleri topa tuttu

Milletvekili Zeybek Santrale izin verenleri topa tuttu
24.10.2019
A+
A-

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM de gündem dışı yaptığı konuşmasında Samsun’da kurulan Biyokütle Enerji Santrali’ne izin veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Cumhur İttifakı Meclis üyelerini topa tuttu.

Zeybek, konuşmasında ” Samsun’ un Bafra ve Çarşamba ovaları, ülkemizin önemli, verimli tarım alanlarıdır. Ovalarımız Yeşilırmak ve Kızılırmak tarafından sulanmaktadır. Ülkemizin en önemli ovası ve tarım alanı olan Çarşamba ovasına “Biyokütle” enerji santrali yapılmak için iktidar ve onların yereldeki uzantıları olan; Büyükşehir Belediye Meclisinin AKP ve MHP’ li üyelerinin oylarıyla santralin kurulumuna izin verilmiştir. Samsun ovalarında santrale izin vermek, tarım alanlarının bitişine neden olacaktır. Ovanın orta noktasında yapılmak istenen ve izinlerin verilmiş olduğu Biokütle enerji santraline karşı halkımız gerekli mücadeleyi gösterecektir” dedi.

Zeybek, “Hava kirliği ölçümlerinde; İstanbul Ümraniye İlçesinden sonra ikinci sırada Tekkeköy İlçemiz gelmektedir” diyerek sözlerine devam ederken ” Çarşamba İlçemizde kurulması planlanan Biokütle enerji santralinde 260 bin ton Biokütle yakılacak ve enerji elde edilecekmiş. Günlük yakılması planlanan 630 ton atık maddenin burada yakılması durumunda bölgemizin hava kirliliği kat, kat artacaktır. Bölgede yaşayan insanların yaşam hakkını elinden almaya kimsenin hakkı yoktur. Günlük olarak 630 ton atığın yakıldığı santralin, Çarşamba ovası ve Samsun’u ne hale getireceğini takdirlerinize sunuyorum. Ovamıza, suyumuza ve yaşamımıza dokunmayınız” dedi.

SAMSUN’A ZULM EDENLERDEN HESAP SORULSUN
Zeybek, TBMM’de yaptığı konuşmasının devamında” Samsun’umuz şu anda Türkiye’nin üçüncü derece kalkınma bölgesi içerisinde bulunmaktadır. Samsun hak ettiği yerde değildir. Samsun’un Havza’sı, Lâdik’i, Kavak’ı, Vezirköprü’sü, Yakakent’i, Terme’si, Alaçam’ı, Salıpazarı, Ayvacık, Asarcık İlçeleri altyapısı ve ekonomisi ile çok da iyi değillerdir. Bu bölgelerin tamamının en az 5’inci derece kalkınma bölgesine alınmasını talep ediyoruz.

Samsun geçmişte, on beş yıl önce Karadeniz bölgesinin ticaret merkeziydi, o merkez olma özelliğini kaybetti. Samsun’a zulmedenleri halkımıza şikâyet ediyor ve gerekenin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber